Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Luna_-_Zoom_1.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 233993
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Vand optica pentru Dobson!

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje  

Vinde (privat)

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Ovidiu M.
Membru
Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2007

Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies."

MesajTrimis: 03 Sep 2008 18:51 Download mesaj
Titlul subiectului: Vand optica pentru Dobson!
Raspunde cu citat (quote)

Vand oglinda primara de 203mm si secundara Skywatcher. Au aproximativ 1 luna vechime. Motivul este upgrade-ul.

Pret - 500 de lei pentru amandoua. Practic cine se pricepe sa-si faca ieftin o montura Dobson poate iesi la 6-7 milioane cu un Dob de 8 inch.
Sus
mcuzic2002
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Ian 2007

Motto: -

MesajTrimis: 03 Sep 2008 19:53 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut,in cei 500 RON e inclusa si celula oglinzii principale si spiderul secundarei?....Oglinda e f/5 sau f/6?...De ce nu vinzi tubul intreg,oricum n-ai ce face cu un tub gol,fara oglinzi?
Sus
Ovidiu M.
Membru
Membru

Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies."

MesajTrimis: 03 Sep 2008 20:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

In cei 500 de lei este inclusa doar primara si secundara fara accesorii.F/6.
Sus
Catalin Paduraru
Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006

MesajTrimis: 04 Sep 2008 09:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

Esti cumva interesat si de un schimb? Ma gandeam sa iti dau telescopul meu 150mm F/8 (cel din poze http://s29.photobucket.com/albums/c256/sarpe1985/150mm%20F8/ ) pe setul tau.
Numai bine!
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 04 Sep 2008 15:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

Frumusel telescop Cataline ! Spider curbat, focuser Crayford. Dupa regulile artei !
Very Happy

Sus
Ovidiu M.
Membru
Membru

MesajTrimis: 04 Sep 2008 17:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

Catalin Paduraru a scris:
Esti cumva interesat si de un schimb? Ma gandeam sa iti dau telescopul meu 150mm F/8 (cel din poze http://s29.photobucket.com/albums/c256/sarpe1985/150mm%20F8/ ) pe setul tau.
Numai bine!

Catalin oferta ta este foarte rezonabila. Pacat ca nu sunt incepatori care sa aprecieze calitatea executiei telescopului tau. Insa mie imi trebuie apertura pentru ca din oras abia vad cateva DSO-uri cu 8 inch si de asta cu 6 inch nu am ce sa fac. Mersi oricum:)
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 04 Sep 2008 18:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ovidiu nu se lasa: vrea telescop de 100 cm Laughing
Sus
Ovidiu M.
Membru
Membru

MesajTrimis: 04 Sep 2008 18:45 Download mesaj
Titlul subiectului:

Laurentiu a scris:
Ovidiu nu se lasa: vrea telescop de 100 cm Laughing

Nu Laurentiu. Deocamdata raman cu asta si daca se poate ii schimb optica. Oricum imaginile la care speram sunt posibile doar de la 15 inch in sus asa...
Dar la urma urmei, tu nu ai vrea unul de 100cm in observatorul personal? Laughing Modestule:)
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

MesajTrimis: 04 Sep 2008 19:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

Eh, acum si tu Very Happy

Redevenind serios, sunt multi cei care zic ca diferenta intre 200 mm si 250 mm este nu foarte mare (eu pot sa iti confirm acest lucru din propria experienta - imagini mult mai bune decat cu 200-le meu si, mai ales, mult mai detaliate, am vazut doar cu un 380 mm). Asa ca un 250 mm probabil ca nu te va satisface Razz

Daca tot vrei sa treci peste "etapa 200 mm" atunci, pentru a vedea diferenta, iti trebuie, poate, mai degraba un 300 mm sau mai mult (ceea ce imi doresc si mie Very Happy).

Eu imi mentin parerea exprimata anterior. Cu un 200 mm vei vedea multe lucruri daca iesi din oras. Trecerea spre "urmatorul nivel" se merita a fi facuta, desigur - nu are rost sa fim ipocriti, numai ca "urmatorul nivel", in opinia mea, este un telescop de peste 300 mm apertura iar saltul implica, nu in ultimul rand, niste costuri destul de substantiale. De asemenea, sunt convins ca daca nu iesi prea des din oras cu 200-le, cu atat mai rar vei iesi afara de sub becuri cu 300 mm - prin definitie, un telescop destul de mare si de greu de transportat (si, im plus, trebuie demontat si apoi montat la locul de observatii - sa nu iti imaginezi ca-l vei putea transporta intr-o singura bucata !).

Revin si spun ca si eu mi-as dori un telescop de "300 mm plus". Asta dupa ce am folosit, mai des sau mai rar, 200 mm vreme de 5 ani. Dar un telescop MARE are unele neajunsuri (din care cateva ti le-am expus mai inainte).

Sus
Ovidiu M.
Membru
Membru

MesajTrimis: 04 Sep 2008 19:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pai cam asta ziceam si eu Laurentiu. Sunt convins ca pe ceruri negre cu 8-ul vezi mult mai multe si am experimentat si eu asta la o iesire recenta pe ceruri de aprox. 6.5 mag (am relatat pe topicul "ce am vazut aseara).

Cu toate ca am vazut mult mai multe decat ce pot vedea in oras totusi calitatea imaginii unor obiecte principale nu s-a imbunatatit foarte mult. Spre exemplu M13 s-a vazut putin mai sters decat ce se vede aici:
http://www.obsessiontelescopes.com/telescopes/15/index.html

Vezi mai jos poza. Eu as vrea ca imaginea sa arate cam ca in cel de 15"Smile
Nu ma intelege gresit. Sunt extaziat cand gasesc cateceva nou pe cer indiferent cat de faint smudge este. Dar mi-ar placea si putin eye candy:)

Deocamdata asta e....

Hai ca sa nu fim si offtopic. Optica se vinde in continuare Laughing
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

MesajTrimis: 04 Sep 2008 20:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

Solutia este sa faci comparatie. Mai precis, sa faci comparatie intre ce vezi tu prin 200 mm si un telescop mai mare. Puse unul langa altul. Poza de pe link-ul tau este o... poza - comparatia intre aceasta imagine si observatia vizuala nu-si are locul !

Incheiem aci off-topicul.

Spor la vanzare !

Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 04 Sep 2008 20:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

In loc sa vinzi oglinzile, mai bine vorbeste cu Octavian Stanescu sa iti refigureze si realuminizeze primara si eventual o schimbi pe cea secundara cu una certificata optic cu transmisie >96%. Asa o sa ai o optica superba. Oricum am impresia ca nu vrei momentan un instrument mai mare de 20cm.

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
Ovidiu M.
Membru
Membru

MesajTrimis: 04 Sep 2008 20:16 Download mesaj
Titlul subiectului:

@Laurentiu - easy said than done:)

@skywatcher - vreau, insa ce vreau eu sub 60-70 de milioane nu se poate, si n-am banii astia acum. Cred ca o sa urmez sfatul tau cu optica.10x
Sus
Ovidiu M.
Membru
Membru

MesajTrimis: 05 Sep 2008 06:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

Optica nu se mai vinde.
Sus
ionescu_george_bz
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2008

MesajTrimis: 10 Sep 2008 00:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu stiu de ce vezi tu M13 atat de slab...eu il vad perfect de la mine din curte...
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje   Vinde (privat) Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact