De ceva vreme nu am mai pus mana pe un instrument astronomic dar acum ca a venit vacanta revin in forta. Asa ca azi am facut niste observatii la Soare si printre altele am zis sa fac si o poza. Vizionare placuta.
Numai bine!
Frumos! Vreau sa observ si eu Soarele cu binoclu meu, un Skymaster 15x70,si as vrea sa stiu unde pot gasi niste filtre solare pentru acest binoclu. Sau as putea sa mi le fac eu ? _________________ Eppur si muove ...
www.astrolife.ro aici gasesti filtre gata facute pentru binoclu tau.
Sau iti cumperi o folie baader A4 si iti tai de acolo doua cercuri pe care le montezi pe binoclul tau.
Numai bine!
Din cate stiu este pana in 100 lei o folie A4 din care poti sa iti faci mai multe filtre, si pentru o luneta sau un telescop in afara de binoclu.
Numai bine!
Încearcă să desenezi pe fotografie, măcar aproximativ, axa de rotație a Soarelui; pe foto se vede o pată ( por ) și nu realizez la ce latitudine este ( asta în legătură cu noul ciclu solar și cu diagrama fluture ).
Este adevărat că se poate afla orientarea în spațiu și proiecția axei de rotație a Soarelui, cunoscând momentul observației, dar este o muncă în plus ( pentru noi ) !!!
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum