| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 240488 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2925 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Sterling Ferrell |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3435
|
Trimis: 09 Mar 2026 20:07 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Multumesc, Mircea!
Si eu iți urez Cer Senin cu toate cele 17 (mii) de stele vizibile!
_________________ Un binoscop mare, o lunetă ED mica, un Maksutov rusesc și ceva binocluri mici si foarte mici!
Fără nemurire nu există adevăr! |
|
| Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3435
|
Trimis: 07 Apr 2026 12:30 Download mesaj |
|
|
|
Azi dimineata am iesit pe la ora cinci sa caut un loc pe stradute de unde sa pot vedea cometa C/2025 R3 Panstarrs. Imi trebuia o deschide cat mai larga catre rasarit, lucru greu de gasit intr-un cartier ticsit cu case. Printre felinare stradale si deasupra unor copaci si a unor cabluri am reusit sa vad cometa. Am vazut-o mai usor decat imi inchipuiam cu Zeiss SF 10x42. Mai mult mi-a luat slalomul printre felinare si acoperisuri. Iar in ajun, pentru ca era cerul bun chiar daca erau nori razleti pe la ora 22, am aruncat o ocheada printre nori la Hiade, Pleiade si Uranus. Ultimele doua incapeau lejer in campul vizual al binoclului meu 10x42
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
991.49 kb |
| Vizualizat: |
de 201 ori |

|
_________________ Un binoscop mare, o lunetă ED mica, un Maksutov rusesc și ceva binocluri mici si foarte mici!
Fără nemurire nu există adevăr! |
|
| Sus |
|
 |
David Marica Membru

Data inscrierii: 17 Ian 2023 Mesaje: 212
|
Trimis: 19 Apr 2026 21:56 Download mesaj |
|
|
|
Bună seara! După o mică pauză de la forum și astronomie, am revenit cu un mic raport de observații cu Binoclul Lacerta Explorer 10x50.
În data de 16 aprilie am reobservat obiectele frumoase de iarnă, care apun curând. Printre ele se numără: M42, Triunghiul de iarnă, M44, M45, Mel25, Mel20, NGC 884 & 869, Jupiter și sateliți galileeni, Gam Cas...
Am incercat și cu dob-ul să mai completez lista messier, am observat m78 și reobservat galaxii, dar din păcate m-am oprit la ~48 obiecte. Dar îmi place mult ideea dlui Mircea de pe celălalt topic, septembrie Messier + FNGC, când am vacanță!
În seara asta, 19.04.2026, ora ~21:20 am reușit să observ o ocultație frumoasă între Lună și Pleiade (M45) sau Cloșca cu Pui popular. Se vedea clar și detaliat și partea cenușie, cea iluminată de Pământ, iar stelele din Pleiade se vedeau clar și frumoase. Am făcut și o poză cu telefonul prin binoclu. Am reușit să observ și planeta Venus sau Luceafărul, care era foarte luminoasă, fiind grea observarea fazei ei (90% iluminată). Sper să mai revin cu rapoarte de observații, încep lyridele curând și iubesc meteorii, mai ales bolizii! Dar începe și perioada cu examene / parțiale.
P.s. Felicitări Tudor pentru observarea cometei C/2025 R3 Panstarrs. Am avut și eu câteva tentative de a observa această cometă cu binoclul, când mă trezeam pt facultă, navetă, dar la ora 5-6 în ardeal, în lumina crepuscului a fost prea dificil din păcate...
Cer senin tuturor! ✨
David
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
1.48 MB |
| Vizualizat: |
de 29 ori |

|
_________________ https://davidmarica.blogspot.com/
https://astromania.org/
Binoclu Lacerta Explorer 10x50
Telescop Dobson 200/1220
Luneta Celestron 70AZ |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|