Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
25350472641_cbba2046d7_k.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239858
Numar de utilizatori inregistrati: 2920
Cel mai nou utilizator inregistrat: bogdan nicu
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Ce am vazut aseara! (II)

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 46, 47, 48
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Observatii astronomice - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 17 Mar 2026 11:30 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Felicitari Erwin !

Ma bucur sa citesc despre locuri care zumzaie de activitate astro. Luminile farurilor sunt foarte deranjante, asa este. Daca am fi avut societate nationala si am fi inchiriat o locatie pentru observatii, am fi putut organiza lucrurile si impune asa-numita ''eticheta de cer negru''. Pana unde se poate merge cu masina, ce si cum poti sa folosesti lumini etc. Dar noua romanilor ne place haosul, anarhia si individualismul. Profit de ocazie sa imi exprim respectul si simpatia pentru cei care sunt ''altfel'' !

M-ai facut foarte curios de cele scrise despre Meade 102mm, multumesc pentru detalii.

In ultimele zile am reusit sa fac observatii seara de seara. Desi cerul a fost afectat de afurisitul de praf saharian. Sau pacla, sau ce o fi fost. Luminile idioate si inutile ale Primariei in primul rand. Sa va iubeasca iranienii, domn primar !

Vineri 13 Martie a.c. : observatii cu dobul D=250mm de la Punctul Tarnova. Multe obiecte ale cerului de iarna si sapte obiecte Herschel 400. Am ajuns la 300 obiecte in H400. Detaliile vor fi pe situl Galaxis.

Sambata 14 Martie: observatii de acasa cu dob 250mm intr-un Sprint Messier ( ca Maraton nu pot sa-l numesc), am vazut 44 obiecte pe cerul de oras.

Duminica 15 Martie: observatii cu dobul D= 250mm : M97 si M108 cu vederea periferica, NGC 4754 de la Vest de STF 1689, M60, M59, M58, M89, M90, M87, M84, M86, M99, M81 cu cele doua duble invecinate, rezolvate si separate, M82, M106. Am flirtat deci in continuare cu Catalogul Messier.

Luni 16 Martie: observatii cu ''Ratusca cea urata'' D= 125mm F/ 6.9: Delta Ori, Sigma Ori ca tripla, Lambda Ori AB; 15* in Cr69, Mel 20, Eta Per AB; ''Roiul Dublu din Perseu'' = NGC 869+ NGC 884 a fost impresionant in ciuda altitudinii mici, se vedea in fiecare asterismul ''Laba de pisica'', mai mare si mai luminos in roiul vestic adica in NGC 884; M38 si foarte slab NGC 1907, M36 cu dubla din dotare, M37 la care ''steaua centrala'' era decolorata, Castor ca tripla, Delta Gem, Eskimo Nebula/ NGC 2392 in care se vedea steaua centrala numai cu privirea periferica la 41x dar bine la 124x, Epsilon Boo rezolvata si separata superb la 144x, cu contrast de culoare, Mu Boo ca tripla, Porrima - o imagine a seeingului dezastruos, M3 ca un disc cu centru mai luminos si margini topite in fundat, M51+ NGC 5195 - foarte intunecoase.
Am vazut in premiera pentru prima data cu acest telescop, galaxia NGC 5005 de langa Cor Caroli. Am facut desen.
M94 s-a vazut bine si a etalat forma ovala dar M65+M66 s-au vazut numai cu privire periferica si numai la 124x.

Apoi nani, nani, astronomu' mami !

Mircea

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Observatii astronomice - avansati Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 46, 47, 48

Download topic
Pagina 48 din 48

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact