| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 238564 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2913 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Tiberiu Savin |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Super Mario Membru

Data inscrierii: 14 Iul 2024 Mesaje: 37
|
Trimis: 10 Ian 2026 12:55 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Telescoape noi, cu defecte |
|
|
|
Va salut,
in ultimii doi ani jumate am cumparat 8 refractoare noi noute din magazinele de la noi. Culmea 4 - jumate din ele aveau defecte trebuind in final sa fie returnate:
Doua acromate Bresser 102/1000 mm - lentile mazgalite
Skywatcher 90/910 mm - axa ce tine rotitele focuserului indoita
Skywatcher 120/900 mm EDX APO - Rotita pt focalizare precisa se invartea in gol pt 1 cm
Se pare ca nu prea se pune pret pe controlul calitatii zilele astea. Am ramas surprins ca pana si un APO relativ scump poate sa fie scos la vanzare cu un defect mai mult decat evident. Pe forumurile straine si alti cumparatori se plang la modelul asta de aceasi problema la rotita pt focalizare precisa, e putin probabil ca producatorul Skywatcher sa nu fi stiut de problema asta dinainte de a le trimite spre vanzare in magazinele din toata lumea. Probabil se gandeau ca '' merge si asa''...
Ma intreb sa fi fost eu mai ghinionist sau asta sa fie noua normalitate, 50% sau oricum un procent ridicat din telescoapele NOI cumparate din magazine sa aiba defecte?
Ati trecut si voi prin situatii de genul asta? |
|
| Sus |
|
 |
gpaunescu Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2020 Mesaje: 850
|
Trimis: 10 Ian 2026 17:47 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Am cumparat si eu in ultimii ani vreo 5 telescoape (4 refractoare si 2 reflectoare). Nu am avut niciodata probleme mecanice. Cred ca numai unul a fost cumparat de la un magazin din Ro (nu ma intelegeti gresit ca nu cumpar din Ro, numai ca nu tot timpul gasesc ce vreau in Ro sau nu e pretul cel mai bun).
Si o multime de alte accesorii, monturi cumparate si din RO si de la magazinele din Germania, chiar si de pe aliexpress.
Una dintre cele 2 probleme pe care le-am avut pana acum, a fost faptul ca cei de la teleskop-express.de mi-au trimis un refractor ieftin de la Celestron in loc de Celestron SCT C6: a fost din cauza ca aveau coduri asemenatoare (va dati seama cat de mare a fost surpriza si frustrarea cand am vazut cutia la curier si nu parea de loc ca in ea ar fi putut fi un C6).
Dar au fost foarte rapizi in a rezolva problema si de a-mi trimite C6-ele (expediat chiar in aceiasi zi in care am facut plangerea), fara astepta ca sa ajunga inapoi la ei cel gresit si toate cheltuielile suportate de ei.
Si a doua, cu un magazin din Ro (nu vreau sa ii dau numele), mi-a trimis un generator de flat-uri, folosit (se vedeau urmele pe el); e drept ca eu comandasem unul de 150mm si au trimis mai mare (ar fi putut sa ma sune sa spuna daca nu mai aveau ce comandasem), dar nu era acelasi firma cu cel comandat. Am sunat, inapoi ca sa clarific problema, doamna s-a facut ca nu intelege ce vreau sa zic, produsul totusi functiona bine, asa ca am lasat-o balta si, din pacate pt ei, nu am mai comandat niciodata de la acel magazin.
Imi pare rau sa aud de asa experiente, care chiar sunt neplacute (mai ales cea cu refractorul APO), in comparatie cu ale mele.
Unii parca ofera servicii (contracost) de a verifica produsele pe care le trimit.
Poate o practica si o forma de publicitate ar fi ca sa faca aceasta verificare din proprie initiativa si gratuit (nu vorbesc de verificari complexe, de optica sau altceva de acest gen) inainte de expediere. Mai ales, dar asta e numai parerea mea - poate gresesc, ca nu cred ca au un volum foarte mare de vanzari zilnice. Un magazin care ar face asta, sunt sigur ca isi va atrage mai multi clienti. _________________ Reflector: Celestron C6, TS-PHOTON 8" F4 Newton
Refractor: TS-Optics SD Apo 102 mm f/7, TS CF-APO 80mm
Montura: iOptron GEM28, TS-Optics AZ5 Alt-azimuthal
APM Astro and Yachting 10x50 FMC
SAGA ED 15x56
SAGA ED 10x42 |
|
| Sus |
|
 |
mmarin Membru

Data inscrierii: 07 Ian 2014 Mesaje: 304
|
Trimis: 11 Ian 2026 00:37 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: Telescoape noi, cu defecte |
|
|
|
| Super Mario a scris: | ...Mă intreb, sa fi fost eu mai ghinionist sau asta sa fie noua normalitate, 50% sau oricum un procent ridicat din telescoapele NOI cumparate din magazine sa aiba defecte?
Ati trecut si voi prin situatii de genul asta? |
Aș zice că ambele întrebări primesc un răspuns afirmativ. Procentul de rebuturi cu care ai avut de-a face e neobișnuit de mare dar se încadrează în marja statistică. Motivul pentru care un procent semnificativ din telescoapele vândute au defecte este că nu există suficientă marjă de profit ca producătorul să-și permită un nivel superior de control al calității. E mai rentabil să vinzi marfă așa-și-așa la preț accesibil și să treci retururile la pierderi decât să vinzi marfă de calitate... Dacă ar ridica ștacheta calității la nivelul dorit de noi, telescoapele fabricate în China ar avea prețuri comparabile cu cele manufacturate de nume cu rezonanță, ca Astro-Phisics. Câți și le-ar mai permite? |
|
| Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3312
|
Trimis: 11 Ian 2026 08:44 Download mesaj |
|
|
|
E vorba de consumerism (in limbajul bunicilor nostrii: lăcomia lumii). Protagoniștii acestui consumerism/lăcomii sunt doi: China fabrica repede si mult, iar Restul Lumii consuma hulpav. Este un dans nebunesc în care calitatea nu mai contează! _________________ Un binoscop, o lunetă ED, un Maksutov rusesc și ceva binocluri!
Fără nemurire nu există adevăr! |
|
| Sus |
|
 |
Super Mario Membru

Data inscrierii: 14 Iul 2024 Mesaje: 37
|
Trimis: 11 Ian 2026 12:10 Download mesaj |
|
|
|
| gpaunescu a scris: |
Unii parca ofera servicii (contracost) de a verifica produsele pe care le trimit.
Poate o practica si o forma de publicitate ar fi ca sa faca aceasta verificare din proprie initiativa si gratuit (nu vorbesc de verificari complexe, de optica sau altceva de acest gen) inainte de expediere. Mai ales, dar asta e numai parerea mea - poate gresesc, ca nu cred ca au un volum foarte mare de vanzari zilnice. Un magazin care ar face asta, sunt sigur ca isi va atrage mai multi clienti. |
Stiu un singur magazin care verifica gratuit telescoapele, inclusiv optica, inainte sa le expedieze, Teleskop Spezialisten din Germania. Mai stiu un magazin din Spania care face asta dar contra cost. Oricum mi se pare absurd sa platesti in plus dupa ce cumperi telescopul nou nout doar pt a te asigura ca n-o sa aiba defecte. Pai daca il cumperi nou nout evident ca trebuie sa fie fara defecte, ca doar nu e la mana a-5-a luat de pe OLX. Oricum bine totusi ca se pot returna desi si acolo iesi tu in pierdere pt ca magazinele cer ca in caz de retur clientul sa plateasca transportul. Iar la un telescop de marime medie (sau alt produs de cateva kilograme bune) ajungi sa dai si 150 - 200 lei pt transport doar pt a il returna, fara sa primesti nimic in schimb. Adica tot tu iei o (mini)-teapa fara sa ai nici o vina. |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 2007
|
Trimis: 11 Ian 2026 12:43 Download mesaj |
|
|
|
E ca si cum ai cumpara o masina de sa zicem 20 de mii de euro iar firma respectiva ti-o da cu rotile descentrate, sensorii bat aiurea, radarul din parbriz prinde doar avioane.....si asa mai departe. Apoi firma te anunta ca daca vrei ca masina sa fie total in regula atunci trebuie sa mai dai 5000€. O prostie!
Asta am patit si eu cu APM insa eu am mers cu ei in justitie. Automat au pregatit un binoclu ce sa corespunda tuturor verificarilor. Pe cheltuiala lor. Insa eu personal nu mai vreau sa am nimic de a face cu APM . Am destule motive.
Am binoclul respectiv si acum , sunt sigur ca e țâță de mâță cum se spune, nici nu l-am scos din pachet, dar m-au suparat prea tare.
Nu e ghinion sa primesti un instrument cu probleme de calitate, astazi e o normalitate. Pe de o parte din cauza proastei calitati venite direct din fabrica, pe de alta parte pentru ca primim produse ce au fost deja de 10 ori returnate iar noi nu stim asta.
Apropo, asta chiar e adevarat:
,,Stiu un singur magazin care verifica gratuit telescoapele, inclusiv optica, inainte sa le expedieze, Teleskop Spezialisten din Germania." |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11527
|
Trimis: 11 Ian 2026 13:23 Download mesaj |
|
|
|
Exista producator/produs fara defecte?
Aici mai importanta ar fi reactia/raspunsul la defecte/reclamatii.
Daca Astro-Phisics e "perfect" dece nu cumparam doar Astro-Phisics? Din cauza pretului? Deci noi alegem sa "sponsorizam" produsele de calitate mai slaba dar mai ieftine. |
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9853
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 11 Ian 2026 13:56 Download mesaj |
|
|
|
Cu totii pipaim laturi diferite ale aceleiasi probleme. De vina este ideologia woke, adica globalismul/neomarxismul.
Din cauza ei, Europa, SUA si anexele, au fost deindustrializate. Si din lacomie, cum spune Tudor dar nu numai.
Ci din calcul extrem de necinstit, de dusmanos. In mod voit a fost impusa o situatie de monopol. Traim consecintele de inceput ale situatiei de monopol. Scopul final propus este controlul social. Detinatorul situatiei de monopol controleaza foarte usor orice situatie: deschide si inchide ''robinetele'' dupa cum voieste nu dupa cum ''trebuieste''.
Dezindustrializarea Vestului este foarte veche si, dupa modesta mea parere, este ireparabila. Dureaza cam de 50 de ani. Repet, pentru ca este important. Ce a semnalat Super Mario sunt simptome de inceput. In viitor situatia se va agrava deoarece, in timp, detinatorii de monopol trec de la comportamentul pasiv-daunator de parazit la cel activ de pradator. Momentul schimbarii acestei paradigme va fi cel in care vor apare noi reglementari cu privire la retururi.
Nu fiti fraieri, nu sperati ca acele noi reglementari vor fi in favoarea noastra.
Monopolul s-a rupt. Proiectul a fost un monopol cu productia in China si cu controlul in SUA- UE. Realitatea la care s-a ajuns a fost aceea clasica, si care era foarte previzibila: sclavul s-a revoltat. Asa ca acum avem camera de control din SUA-UE ramasa fara produse si hala de productie din China, ramasa fara vanzare. Ce vor face ei ? Cad la acord si scot parleala dubla, pentru fiecare banda, de pe spinarea poolimii.
Ia ghiciti, cine credeti voi ca este acea poolime ?
Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11527
|
Trimis: 11 Ian 2026 14:05 Download mesaj |
|
|
|
| Deocamdata suntem cetateni europeni si avem drepturi. Retur gratuit 15 zile, 2 ani garantie. Sa profitam acum. Maine nu se stie. |
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9853
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 11 Ian 2026 14:15 Download mesaj |
|
|
|
| valy a scris: | | Deocamdata suntem cetateni europeni si avem drepturi. |
Nu mai bea ''in timpul serviciului'' ca iaca, vorbesti ... ghidusii.
Daca ar fi ''drept'', nu ar putea fi modificat. Este un privilegiul care va fi modificat dupa cum evolueaza negocierile dintre cele doua bande de gangsteri. Interesul tau nu va conta.
Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|