Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234613 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2847 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Andrei7766 |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2750
|
Trimis: 10 Mar 2025 13:35 Download mesaj |
Titlul subiectului: Seagull Nebula |
|
|
|
Salut!
Inca o premiera pentru mine, Seagull Nebula. Am tot ocolit-o pana acum, fiind o tinta josa si in sezonul rece (ceata si poluare luminoasa), poza este incarcata de zgomot.
In prima seara (24 februarie) am incercat cu camera OSC, in ideea de a captura si nebuloasa de reflexie. Dar cele aproape 4 ore de expunere (46x5m), m-au lamurit de situatie. Pentru o poza de banda larga, imi trebuia un RGB "beton", cel putin 6-7 ore pe canal, fara Luna si cu transparenta buna.
In noptile de captura urmatoare (25 februarie, 4,5,6,8 martie) am trecut pe banda ingusta, cel putin mai taia din poluarea luminoasa (am avut si Luna pe cer). Captura OSC am folosit-o pentru stele (a trebuit sa tai din poza, ca senzorii nu au acelasi raport al laturilor).
Expunerea totala: 20 ore si 25 minute (cu OSC cu tot). Combinatie SHO, stele OSC.
Setup: TS 80mm triplet apo (cu FR, focala cam 380mm), ASI294MC Pro, ASI1600MM Pro.
*Pun si poza OSC, pentru comparatie.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
660.02 kb |
Vizualizat: |
de 3719 ori |

|
Descriere: |
|
Marime fisier: |
996.77 kb |
Vizualizat: |
de 3719 ori |

|
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|