Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235317 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6903
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 11 Feb 2025 20:21 Download mesaj |
Titlul subiectului: Soarele cu raza verde |
|
|
|
Acum 2 zile, duminica, am fost la plimbare pe langa lacul Morii din Bucuresti. Si pentru ca aveam de gand sa fotografiez asfintitul soarelui, m-am echipat mai bine. Adica am luat aparatul Canon 90 D, cu cel mai bun obiectv pe care il am, Sigma 100-400mm. De obicei fac fotografii in rafala lenta, si scurta, dar in cazul obiectelor mai deosebite fac rafale lungi, de 7-15 cadre. Si o astfel de rafala a fost cu surprize. In cateva cadre a aparut raza verde in partea superioara a Soarelui. A aparut pe un cadru la ora 18.29.41, si se vede mai bine pe urmatoarele doua cadre, si putin de tot pe inca doua. Apoi, la ora 18.35.08 am facut ultima fotografie la Soare in acea seara. Dar mi-a luat doua zile sa ma apuc sa le descarc pe laptop, si sa studiez cu atentie toate imaginile cu pasari, avioane, Venus, Luna + Marte, pe care le-am facut in acea seara.
Am sa atasez cele trei cadre cu Soarele, reduse pentru a ramane doar centrul cadrului, plus ultima de la asfintit. Toate au fost facute cu aparatul in mana, ca nu am luat un trepied sau o montura cu mine. Iesisem doar la o plimbare.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
109.57 kb |
Vizualizat: |
de 2996 ori |

|
|
112.96 kb |
de 2996 ori |

|
|
109.79 kb |
de 2996 ori |

|
|
319.51 kb |
de 2995 ori |

|
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Night Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2024 Mesaje: 450
|
Trimis: 14 Feb 2025 03:55 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ați fost norocos! Așa ceva se prinde mai rar! Superb!
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 14 Feb 2025 10:34 Download mesaj |
|
|
|
Am fost intradevar norocos, si sunt oarecum surprins. Poate ca ma inseala pe mine memoria, dar stiam, (sau credeam) ca raza verde apare cand soarele e mai aproape de orizont. Poate faptul ca am fotografiat peste lac are vreun rol. Nu stiu. Repet, e posibil sa ma insel. Chiar sunt foarte interesat de parerea altor colegi care s-au intalnit cu acest fenomen. Ar fi interesant de deslusit cauza acestui fenomen
O sa mai incerc sa ma plasez in acelasi loc, sa fotografiez din nou, sa vad daca se repeta fenomenul. Si poate alti fotografi care au in apropiere lacuri, eventual mai mari, incearca si ei, la rasarit sau la asfintit.
Sau poate nu are nicio legatura cu lacurile.
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11319
|
Trimis: 14 Feb 2025 12:50 Download mesaj |
|
|
|
Personal, n-am intalnit poza cu Soare la care sa nu am raza verde cel putin intr-un cadru dintr-o secventa pozata la rasarit. Depinde de norocul de moment, ca dureaza o fractiune de secunda, depinde si de nivelul de saturatie dat din soft.
Fiind un fenomen legat de refractie probabil ca depinde de configuratia straturilor de aer, pe masura ce Soarele se ridica de la orizont.
|
435.87 kb |
de 2851 ori |

|
|
528.77 kb |
de 2851 ori |

|
|
533.71 kb |
de 2850 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 14 Feb 2025 13:26 Download mesaj |
|
|
|
Din ce vad, tot deasupra apei.
|
Sus |
|
 |
Night Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2024 Mesaje: 450
|
Trimis: 16 Feb 2025 16:59 Download mesaj |
|
|
|
Mai rar se poate vedea chiar cu ochiul liber. Bineînțeles, atenție să nu privim în Soare, etc.
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|