Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233941 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 513
|
Trimis: 14 Noi 2024 22:13 Download mesaj |
Titlul subiectului: Care e cel mai frumos,emotionant lucru vazut prin binoclu? |
|
|
|
Titlul voiam sa sune cam asa: Care este cel mai frumos, emotionant, marcant...etc lucru pe care l-ati vazut prin binoclu? dar era prea lung pt titlu asa ca am scurtat.
Ma gandes ca multi, poate, aveti un lucru, un moment anume pe care l-ati surprins prin binoclu si care v-a intrat la suflet ca sa zic asa, poate dintre cele mai diverse si nebanuite...zic si eu. Va las pe voi sa incepeti, eu va zic doar ca la mine a fost ceva vazut prin primul meu IOR 7x40 , si e ceva la care sigur nu va ganditi si poate nici nu o sa vi sa para interesant (o sa va spun dupa ce postati voi intai), de aceea sunt curios de diversitatea celor ce urmeaza (sper eu) si care poate deveni foarte captivant pt cei care nu au binoclu sau il tin la naftalina.
|
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4209
|
|
Sus |
|
 |
Cornel Membru

Data inscrierii: 03 Feb 2022 Mesaje: 57
|
Trimis: 15 Noi 2024 01:18 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Soarele. E de-a dreptul hipnotizant.
Bineinteles ca am folosit filtre, daca la asta se gandesc carcotasii.
_________________ Cateva binocluri |
|
Sus |
|
 |
mcuzic2002 Membru

Data inscrierii: 06 Ian 2007 Mesaje: 443
Motto: - Localitate: Sibiu
|
Trimis: 15 Noi 2024 06:46 Download mesaj |
|
|
|
Cel mai emotionant,pentru mine,a fost sa vad Pleiadele cu o nebulozitate foarte bine definita,exact ca in poze,printr-un binoclu Barska 15x70mm,intr-o noapte cu un seeing exceptional,dintr-o locatie cu cer Bortle 2.
|
|
Sus |
|
 |
Kirk Spock Membru

Data inscrierii: 29 Noi 2013 Mesaje: 197
Motto: "Let's see what's out there." Localitate: SF
|
Trimis: 15 Noi 2024 12:11 Download mesaj |
|
|
|
Cometa C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) prin binoclul Lacerta Explorer 10x50.
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 513
|
Trimis: 15 Noi 2024 13:14 Download mesaj |
|
|
|
Acum sa va spun si eu, am vazut si Luna si stele si natura si animalele si multe altele prin binoclu si toate sunt frumoase, dar un alt lucru a fost si a ramas pt mine cel mai deosebit lucru vazut prin binoclu. Eram la Ciuperca (o locatie in Oradea, gasiti pe net), si am vazut ca pe un etaj la spitalul judetean de urgenta se tot aprindea si se stingea un bec...asa ca m-am uitat cu binoclul sa vad cam ce o fi pe acolo: era un om, un barbat, care se ruga in genunchi apoi se plimba putin, stingea becul si se punea in pat, dupa scurt timp iar aprindea becul si se ruga....iar si iar, cu siguranta era in suferinta si probabil astepta o interventie chirurgicala, ma gandesc... Pt mine a fost cel mai impresionant lucru pe care l-am vazut vreodata prin binoclu.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1714
|
Trimis: 15 Noi 2024 18:04 Download mesaj |
|
|
|
Pe mine m-a impresionat calutul asta vazut prin SLC 8x56.
Tare frumos!
Descriere: |
|
Marime fisier: |
541.46 kb |
Vizualizat: |
de 2149 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2922
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 15 Noi 2024 21:09 Download mesaj |
|
|
|
M 31 și sateliții , 4 spre 5 octombrie 1990 , Ceahlău 1907 metri (vârful Ocolașul Mare) .
Binoclu hibrid , Olympia 10x50 , cu oculare de bpc 8x30 , deci ceva la 13,3 x50 .
Nici în Plaiul Lisei , prin newtonienele alea de 35-40 cm nu am avut asemenea spectacol .Aveam 22 de ani și pupile cât casa .
_________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
iulian90 Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2016 Mesaje: 2806
|
Trimis: 15 Noi 2024 21:20 Download mesaj |
|
|
|
In cazul meu cel mai frumos lucru vazut prin binoclu a fost orasul Galati vazut cu binoclurile Miranda 8x40 si Bresser Superfocus 10x50, de la marginea Brailei de pe un vad inalt de 20m, de unde se vedea o campie vasta , Combinatul Siderurgic din Galati si cateva sate din departari, Baldovinesti si Vadeni din jud. Braila si chiar Sendreni din Jud. Galati, plus aerodromul din Vadeni. Si bineinteles , Podul suspendat de peste Dunare de la Braila de cand a fost finalizat.
In astronomie cele mai frumoase lucruri vazute cu binoclul au fost cometele C/2020 F3 (Neowise) si C/2023 A3 (Tsuchinshan-Atlas) si Calea Lactee (in zona constelatiilor Cygnus-Cassiopeia-Perseus).
_________________ Gigant 245/1286mm,Seben 150/1400mm ,Sky-Watcher 130/900mm,Atlas Explorer 114/900mm,Optus 76/700mm, Luneta 80/900mm, Spectroheliograf cu retea de difractie 1800 l/mm si apertura de 60mm, Binoclu Bresser Superfocus 10x50. |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9515
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 18 Noi 2024 19:07 Download mesaj |
|
|
|
Am avut ocazii rare de a privi prin binocluri si inainte de 1999, dar abia atunci, la varsta de 45 de ani, am obtinut primul meu binoclu. Din pacate, fiind ''tufa de Venetia'' in materie de testari binocluri, nu am stiut cum sa-l verific si am aflat prea tarziu ca era un Tasco 10x50mm din perioada de declin a acestui dealer de instrumente. Peste putin timp insa am cumparat primul meu binoclu de calitate, Fujinon Mariner 7x50mm si treptat situatia s-a imbunatatit.
Mi-a placut sa citesc intamplarea deosebita la care a asistat, in modul binocular, Cristian Kata. Si celelalte relatari mi-au placut. Dar intrebarea lui Cristian m-a pus in una dintre foarte rarele situatii in care nu am opinie. Atat am fost de dornic, de lihnit dupa binocluri multa vreme incat fiecare sesiune de observatii este o binecuvantare, un dar deosebit pentru mine. De aceea nu sunt in stare sa spun care experienta binoculara a fost speciala pentru mine deoarece , oarecum, toate sunt asa.
Un mare zbucium ar fi pentru mine daca ar veni cineva si mi-ar impune ca am dreptul sa pastrez doar trei instrumente optice. Oricat de mult iubesc reflectoarele si lunetele mele, unul dintre acelea ar fi un binoclu.
Care anume ? Nu stiu, poate stiti voi ca eu nici asta nu stiu si sper sa nu trebuiasca sa hotarasc.
Acele lipsuri din tinerete, din mareata epoca a fericirii universale, si-au lasat amprenta ''pe veci''.
Atasez una din cele mai recente poze cu adunatura mea de binocluri. Nu pot sa o numesc colectie, deoarece nu am urmarit vreo tema sau casa de optica anume. Insa de la aceasta poza si pana cum, un binoclu a plecat si au intrat trei in locul lui. Se profileaza, in viitor, noi defilari prin fata obiectivului. Si noi trairi binoculare ...
Mircea
|
633.37 kb |
de 1990 ori |

|
_________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3102
|
Trimis: 20 Noi 2024 23:01 Download mesaj |
|
|
|
Am foarte multe momente frumoase in care am folosit binocluri. Nici eu nu pot alege doar una. Asa ca voi povesti cateva intamplari mai emotionante legate de observatii in astronomie (dar am momente emotionante si din natura pe care poate le voi povesti mai tarziu).
Imi amintes cum intr-o noapte, am iesit din casa batraneasca de paianta dintr-un sat de Baragan, si privind cu ochiul liber cerul puternic instelat, am fost cel mai fericit. Atunci mi-am dat seama cat de putin ne trebuie sa fim fericiti! Atunci am pus si binoclul la ochi si am fost si mai fericit. Dar mi-au ramas intiparite si alte nopti din locuri unde Calea Lactee era singura sursa de lumina. In acele conditii superbe, plimbarea libera cu un binoclul de mana printre stele nu are termen de comparatie!
|
726.33 kb |
de 1799 ori |

|
|
597.97 kb |
de 1799 ori |

|
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2922
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 21 Noi 2024 21:28 Download mesaj |
|
|
|
catalin dumitru a scris: | M 31 și sateliții , 4 spre 5 octombrie 1990 , Ceahlău 1907 metri (vârful Ocolașul Mare) . |
Aveam ceva dubii și am avut dreptate . A fost în noaptea de sâmbătă spre duminică , adică 6 spre 7 octombrie .
Jos la cabană (Izvorul Muntelui) a fost frig cu draci vineri spre sâmbătă (a înghețat condensul de la respirație , pe interiorul cortului) , iar în noaptea următoare , în vârf la 1907 metri , era incredibil de cald .
_________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9697
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 22 Noi 2024 12:24 Download mesaj |
|
|
|
Prima experiență binoculară pe care mi-o amintesc și care a lăsat urme profunde în propria memorie a fost în armată, la o instrucție de noapte când, în afară de trageri, armament și alte chestiuni de instrucție, am pus mâna pe binoclul IOR din dotarea trupelor de infanterie și nu-mi mai venea să-l dau. Evident, m-am uitat la cer și la Calea Lactee, prima oară când am văzut puzderia de stele ce o compun. Era cer negru în 1982 chiar dacă nu eram departe de oraș, perfect senin și turbulența redusă. O noapte fără Lună, nu era nici prea frig, excelentă pentru observații. Cred că a fost unul dintre momentele "WOW!" din viață care au contribuit la pasiunea pentru astronomie.
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|