Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Leo-04-04-14.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 233943
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Fujinon 10x50

Du-te la pagina Anterioara  1, 2
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Review instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
CristiB
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 04 Noi 2024 15:04 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

catalin dumitru a scris:

Am ajuns la concluzia că uneori se modifică focalizarea ochiului atunci când globul ocular are presiune scăzută , datorată probabil glicemiei de moment , poate unui eventual diabet sau poate chiar trecerii bruște de la căldura din casă , la răcoarea de afară .

Adica vrei sa spui ca Cristian a folosit ceva de 38 de grade ce a modificat focalizarea ochiului si a ramas clar doar 62 % din camp? Am glumit Cristian, stiu ca nu asta e cauza.
Sus
tudor
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015

MesajTrimis: 04 Noi 2024 16:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cristian, încearcă si urmatorul lucru: sa faci clarul cu subiectul pe margine și apoi sa-l aduci în centru. Adica invers de ce ai facut tu. Dacă după asta este clar și în centru ca pe margini, atunci s-ar putea sa fie de la adaptarea ochilor tai ce au o marja de compensare a clarului mai buna pe centru decat pe margini. Adică pe centru ochii tai poate fac o mica compensare de dioptrie ce face estimarea clarului cu o anumita marja de eroare, eroare care o vezi doar pe margini
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 04 Noi 2024 17:17 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca privesti sa zicem un acoperis de la 70m aproximativ, il vezi clar tot, deci in astfel de teste iese clar, tot, dar daca e ceva marunt si cu detalii mici acolo vezi ca nu e chiar asa, degradarea e mica dar exista. In concluzie: e un binoclu de la foarte bun in sus. Smile
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 04 Noi 2024 17:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

Corectia campului la un binoclu este un parametru care inglobeaza o doza buna de subiectiv si asta tocmai din cauza compensarii despre care vorbea Tudor. Functie de cat de obositi sau batrani sunt ochii, rezultatul perceput poate fi diferit. Niciodata doua persoane nu o sa evalueze acest parametru exact la fel.
La mine, am constatat ca o degradare usoara a clarului spre margine nu ma deranjeaza. O simt si la Fujinon dar mi se pare ca se incadreaza in limite rezonabile si de aceea il votez tot ca binoclu bun Smile

Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 04 Noi 2024 18:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

zoth a scris:
.. O simt si la Fujinon dar mi se pare ca se incadreaza in limite rezonabile si de aceea il votez tot ca binoclu bun Smile

Ai postat vreo comparatie cu Vanguard-ul ED privind acest aspect?
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 04 Noi 2024 18:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Tudor, exact cu binoclul asta nu am testat, dar am facut cu altele si stiu sigur ca pe centru nu mai era clar daca faceam pe margine sa fie clar.
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 04 Noi 2024 19:36 Download mesaj
Titlul subiectului:

cristib a scris:
Ai postat vreo comparatie cu Vanguard-ul ED privind acest aspect?

De postat nu cred, de la o vreme ma feresc sa postez aspecte cu incarcatura subiectiva cand e sa fac analize de genul asta deoarece persoane diferite, percep diferit. Dar comparatia am facut-o. Ziua Vanguardul arata o corectie mai buna a campului, practic intre centru si margine diferentele sunt pur si simplu diafane. Dar ... exista o problema, Vanguard are un camp aparent de 57-58 grade pe cand Fuji are 65 grade. Probabil daca as diafragma Fuji la 58 grade nu as mai vedea diferente. La Fuji pe al lui camp de 65 grade perep mai usor diferenta.
Noaptea pe cer Fuji arata corectie mai buna, nu stiu exact cauza, m-am gandit la asta si nu mi-o explic decat prin faptul ca Fuji nu arata deloc astigmatism, nici sagital, nici tangential. In Van exista ceva si poate de aici diferenta.

Curbura de plan focal au toate obiectivele si asta nu tine de sticla folosita la lentile, deci nu trebuie sa ne incrancenam prea tare pe subiectul asta.

Membru
Membru

MesajTrimis: 04 Noi 2024 20:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da, ai dreptate ca e mult subiectivism, da chiar foarte mult. Daca te uiti printr-un binoclu mai slab, nu in sensul ca e slab ci in sensul ca nu se compara cu Fuji, sa zicem un Lacerta Explorer, si daca stai 5 min cu Lacerta la ochi si apoi te uiti prin Fujinon o sa zici ca Fujinon e clar si dincolo de campul vizual Smile))), ba chiar poti lua la bataie pe unu care ar avea ceva de obiectat Smile))), dar problema este ca ochiul e obisnuit sa faca abstractie de detalii, teorie este multa, nu-i problema, practica e alta, eu pun binoclul fix si privesc cu privire centrala atat pe centru cat si pe margine, nu cu privire periferica, despre ce adaptare mai vorbim? Ori e clar ori nu e clar, nu e vorba de nici un fel de compensare, e vorba ca daca nu vezi detaliile foarte mici pe centru, si sunt multi care nu le vad, si nu le vad din diverse motive primul ar fi acela ca nu stiu sa aleaga tinte foarte complexe ca detalii, deci daca nu "fortezi" binoclul la maxim pe centru incat abia sa observi detalii pe centru, sa il duci la limita, e clar ca nu o sa vezi diferenta spre margine pt ca tocmai acele detalii lipsesc pe margine pe care nu le-ai vazut pe centru, deci tot ce vezi, vezi oarecum fugitiv.
Sus
tudor
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015

MesajTrimis: 04 Noi 2024 21:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cristian,
Cand am zis compensare am zis ca ochiul cand vede clar pe centru, exista si posibilitatea, la un ochi mai tanar, sa vada perfect clar pe centru de exemplu in trei pozitii diferite ale inelului de focus. Asta inseamna ca ochiul tanar poate compensa clarul. Insa doar intr-o singura pozitie din cele trei de mai sus clarul e perfect pe margini, si doar in pozitia aia pe margini este clar pentru ca ochiul nu mai reactioneaza/compenseaza la fel ca pe centru. Nu stiu daca am explicat foarte limpede!

Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 04 Noi 2024 22:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

Explic eu mai simplu: daca faci tu un test, cum vrei, imi zici exact cum ai facut si fac si eu identic, apoi iti zic rezultatul meu, iti spun de acum ca ne da la fel. Smile Testul in sine e cheia, ca sa zic asa.
A doua zi:
Am reluat azi testul, acelasi rezultat, daca fac clar pe margine perfect pe centru scade, dar scade cu acelasi procent cu cat creste pe margine, adica putin, daca il dau la altul sa se uite zice ca e in focus, deci vorbim de diferente mici. L-am comparat cu Meade MasterClass Pro ED 10x42, daca e vorba de zona de clar, Fujinon pierde indiscutabil, la o distanta de aproximativ 200m privit la tulpina unui pom (puiet) cu diametru de aproximativ 2,5 cm, in Meade este focusat pana in marginea campului, se vad detaliile de pe coaja tulpinii as zice, lucrul asta e exclus in Fujinon fara discutie. De asta zic ca in lipsa unei comparatii cu un alt binoclu, comparatie directa nu dupa un timp..., ai zice ca Fujinon e clar pana in margine, dar comparat cu Meade de ex se vede clar ca Fujinon nu e nici pe departe atat de clar spre margine. Sigur ca apoi putem vorbi de slabiciunile lui Meade dar nu despre asta e vorba acum. Deci cu aceeasi ochi m-am uitat prin ambele binocluri in acelasi timp (se intelege ca alternativ), aceleasi conditii .
Sus
Dbird
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012

MesajTrimis: 23 Noi 2024 17:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

Foarte tare chestiile cu testele astea....si mai ales pe un Fujinon! Very Happy Very Happy Smile Smile ....Kata, incearca asa: fa clarul la 2/3 de margine si priveste apoi clarul de la 5/6 de centru. Notezi diferenta apoi refaci testul invers. Apoi poti folosi si alte raporturi dar doar multipli de 5 sau 7!. In mod clar aceste teste va vor spune ca pierdeti oarece timp ...in loc sa utilizati binoclul, seara, privind cerul ...fratilor nu uitati ca binoclul si / sau alt echipament optic are o utilizare mult mai placuta in mod observare decat in mod testare....incercati Very Happy Laughing Very Happy
Scuze pt off topic....nu ma pot abtine Very Happy Surprised Shocked Sad
Cer senin!
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Review instrumente Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Download topic
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact