Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233953 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3102
|
Trimis: 25 Oct 2024 14:13 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
sorin georgescu a scris: | ...
Dupa cum stim, APM e un fel de "loz in plic" si modelele care par "surori" nu au nici un grad de rudenie! Eu am patit asta si cu 12x50 care este copil adoptat in familia lui 10x50 si 7x50.... |
cristib a scris: | ....
Acum am inteles intentiile lui Markus, vrea sa ia ochii pietei cu obiective foarte bune, dar sa investeasca cat mai putin in restul, insa asa nu merge mult timp. De asta la el garantia e 2 ani iar la altii mai seriosi 10 sau 30 de ani. |
Pai eu asta am spus-o aici pe site chiar dacă Sorin nu m-a crezut inițial, dar sunt prea multe experiențe neplăcute cu APM. Și o spun eu, care încurajam în trecut cumpărarea acestor binocluri. Am avut si mi-au trecut prin mâini si testat cu atentie foarte multe modele de binocluri APM, de la cele mai ieftine modele până la cele mai scumpe. Și încă mai am un binoclu APM. Concluzia mea este ca APM este în declin calitativ fata de perioada de început a lor. (dar și alte branduri nu numai APM)
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1714
|
Trimis: 25 Oct 2024 14:52 Download mesaj |
|
|
|
Da Herr Tudor, ai dreptate, dar noi am crescut in Romania invatati cu tehnica salamului feliat. De ce sa dai mult daca se poate da si putin!? Si asa am constatat ca dupa vreo 10 comenzi din astea mici si nefolositoare ajungi la o pierdere financiara care egaleaza un produs de top.
De ce nu am reclamatii despre SLC-ul de la Swarovski? Pentru ca nu ai ce sa-i reprosezi. A usturat o data dar dupa aia satisfactiile sunt pe masura. Aseara parca eram la cinema in primul rand cu SLC-ul pe la 1600 m. Cometa de cometa, Calea Lactee ca niciodata, Andromeda parca mai aveam un pic si puteam sa o ating....asta e optica buna! 😊
|
|
Sus |
|
 |
sorin georgescu Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024 Mesaje: 143
Motto: a fi prost e o arta! Localitate: BUCURESTI
|
Trimis: 26 Oct 2024 16:01 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | De ce nu am reclamatii despre SLC-ul de la Swarovski? Pentru ca nu ai ce sa-i reprosezi. |
https://www.swarovskioptik.com/int/en/hunt...6/slc-8x56
https://www.astroshop.eu/instruments/swaro...-b/p,33587
La cei 2.160.......2410 euro cat costa acest Swaro ar fi si culmea sa ai ce reprosa!
In topicul asta e vorba de un APM pe care am platit 236 euro (cu tot cu transport) si care s-a dovedit o "bijuterie". Deci a costat de .... 10 ori mai putin decat Swaro mentionat. Nu am avut ocazia sa pipai/vad acel Swaro (ca si restul colegilor de forum aflati in tara) dar as fi curios daca e de ..... 10 ori mai bun?!.....Hai, sa fiu indulgent, de 5 ori mai bun..... sau de 2 ori mai bun ?!... Oare?!
Tu ai ales o petarda care se vedea inca din foto pe site ca e o petarda! (adica cel de 6,5X cu focus central). Eu am crezut ca il comanzi pe asta al meu cu 8x.... sau macar pe ala de 6,5X cu focus independent.
E usor a blama la gramada (un brand, un ceva, etc) dar fiecare dintre noi nu suntem un caz general ci unul eminamente individual ...si chiar unic. Avand in vedere preturile, opinia mea este ca APM in ciuda diverselor neplaceri si riscuri e cel mai bun brand de binocluri la ora asta. Judecand dupa toate aspectele, de la calitate pana (mai ales) la pret!
Pentru ca una e sa platesti 236 euro si alta e sa dai 2400 euro! Si cred ca daca au fost neplaceri la APM acestea s-au petrecut mai mult la produsele ieftine.
Ca mai sunt poate si cateva produse scumpe care mai au probleme, asta e posibil la orice brand si in lume sunt foarte putini cei care cumpara din zona scumpa, cam peste 90% din comert se petrece in zona ieftina, ca aia saraci suntem multi si aia bogati tare putini.
Asta e si marea problema a lumii de azi, prea mare polarizare, prea multi saraci si atat de putini bogati si de aceea consider (doar opinia mea), chestia cu "cota de carbon" si "salvarea planetei" sunt niste mofturi ipocrite esuate inainte de a incepe si fara nici o sansa sa produca nimic bun, poate si mai multa saracie intre saraci. Singurul mod de a salva lumea este diminuarea polarizarii sociale, adica diminuarea saraciei. Dar se intampla exact invers, lumea se impuiaza fara numar, saracii fac cei mai multi copii care nu vor avea resurse sa ajunga la un nivel de trai macar decent. Paralel prin mijloacele fabuloase de comunicare actuale se baga in capul tuturor si mai ales saracilor, un sistem de valori gresit, bazat pe aspiratia catre un consum idiot, inutil, supid, fara rost, copiind de la cei bogati care in mare majoritate sunt niste javre egoiste si cretine. Evident, metodele comuniste, colectivise, neo-marxiste si etatiste sunt soritie esecului, avand un efect contrar de a creea si mai multa saracie.
Iar legat de subiect..... ca pare, am luat-o pe aratura, polarizarea asta se repercuteaza si asupra pietei. consumului, ceea ce se vinde si nu se vinde, ceea ce face sau nu face profit. Asa ca din ce in ce avem doar doua categorii, ori ieftin si foarte prost (din ce in ce mai prost dar ieftin sa fie, sa hraneasca iluzia saracului!), ori extrem de scump si de calitate (aceasta, calitatea, devenind inapoi ca in evul mediu doar si strict apanajul ultra minoritatii clasei bogatanilor vremii - dar acum totul e ambalat mai sofisticat, in noua tehnologie!). Calea de mijloc e din ce in ce mai pierduta in cam toate domeniile (probabil.... pana la incaierarea finala).
Deci, cati pe forumul asta au binocluri de 2.000 euro ?!?! Si mai e un aspect...... cand platesti peste 2.000 euro pe un binoclu..... mai ai inima aia sa scrii public ca poate nu e asa grozav pe cat de grozav a fost pretul platit !?
PS - mentionez ca eu comandasem si am anulat modelul 6,5X IF (si nu CF - pe care nu l-as fi comandat niciodata judecand dupa poze!).
Ultima modificare efectuata de catre sorin georgescu la 26 Oct 2024 16:18, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 26 Oct 2024 16:08 Download mesaj |
|
|
|
sorin georgescu a scris: |
... Avand in vedere preturile, opinia mea este ca APM in ciuda diverselor neplaceri si riscuri e cel mai bun brand de binocluri la ora asta. .. |
Luand in ansamblu aceasta postare as putea sa spun: unde dai si unde crapa! Eu am vrut sa-ti fac un bine. Sunt sigur ca altii au inteles ce am vrut sa spun.
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 513
|
Trimis: 26 Oct 2024 16:43 Download mesaj |
|
|
|
"...... cand platesti peste 2.000 euro pe un binoclu..... mai ai inima aia sa scrii public ca poate nu e asa grozav pe cat de grozav a fost pretul platit !?"
Sorin, aici pot sa zic ca m-ai citat perfect, sigur ca nu e vorba despre cazul lui Cristib pt ca el baga de vina si la binocluri scumpe si da retur "fara mila" , dar saptamana trecuta am vazut pus in practica ce ai scris aici asa ca va povestesc si voua pt ca sunt lucruri care sigur pe unii ii intereseaza: un prieten (din Oradea) si-a cumparat un Zeiss Victory 10x56 produs intre anii 2000-2005, binoclu in stare excelenta, sigur ca imediat am fost curios sa vad cum se vede prin acest binoclu care intra la pretul gras de care ai zis mai sus si tu. Nu am reusit sa ne vedem decat dupa 3 zile , in acest zile, ca sa il provoc putin sa se miste mai repede , i-am zis in gluma oarecum ca abia astept sa ii arat cum Fujinonul il "bate mar" pe Victory al lui, el nu stia ce este Fuji pt ca nu e pasionat de binocluri ci il foloseste doar la vanatoare ca sa idetifice varsta la capriori dupa nu mai stiu ce aspecte la coarne....in fine, el mi-ai zis imediat ca nu are cum sa se bata Fuji cu Victory pt ca Fuji e un binoclu ieftin (comparativ cu cz) deci e clar ca e slab. A sosit si momentul adevarului, in prima fractiune de secunda cand am pus Victory la ochi i-am spus clar ca e mai slab decat Conquest lucru indubitabil, iar comparat cu Fuji...nu prezenta nici un interes. Sigur ca este un Victory varianta mai veche si e depasit rau de binoclurile mai noi, e chiar "sec", nici o placere, campul pare mic (asta e senzatia), luminozitatea pe zi e mult sub Conquest....etc , mare si greu in rest....nimic wow. Cu asta vreau sa arat faptul ca daca un binoclu e scump si cumparatorul spune ca e extra-mega-super-duper nu inseamna ca e asa, el a evaluat binoclul dupa pret si producator, ba mai mult, cu Fuji in mana nu avea curaj sa recunoasca ca Victory lui era mai slab decat Fuji, dar vorbea cu jumate de glas dupa ce a pus la ochi Fuji, inca ceva, initial mi-a spus ca e perfect clar pana in margine....doar ca era departe rau de adevar, zona de clar nu era sub nici o forma cum el zicea, deci nu putea sa zica ceva de rau despre achizitia lui cu toate ca era afectat dupa contactul cu Fuji. Deci.....nici cu binocluri de mii de euro nu iti pierzi cunostinta....dar te lovesti de un subiectivism de titan, in marea majoritate ca cazurilor, nu la toti, am mai zis, si Cristib e o exceptie dar exceptiile reprezinta un procent mic.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
61.01 kb |
Vizualizat: |
de 2623 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 26 Oct 2024 18:11 Download mesaj |
|
|
|
Cristian Kata a scris: | "...... o exceptie dar exceptiile reprezinta un procent mic. |
Multumesc frumos Cristian, dragut din partea ta.
Si daca tot ai postat un Zeiss pe acest topic poate imi este permis si mie sa postez tot ca o exceptie binoclul cuparat acum cateva minute.
Sorin, idea era ca, eu cel putin, am pierdut multi bani cu produse de calitate indoielnica , daca adun toate aceste piederi probabil la urma constat ca pierderea acoperea ce am cumparat azi... Dar nu m-am indurat ca e scump, ca e nu stiu cum si tot asa...ca pana la urma sa ajung sa iau tot ceea ce era considerat scump. Eu vorbesc doar de mine. Dar am vazut si pe alte forumuri ca sunt colegi ce povestesc acelasi lucru si care recomanda sa se cumpere ceva de calitate de la bun inceput decat sa cumperi 10 lucruri slabe calitativ cu care sa iesi dupa ceva timp in pierdere.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
482.65 kb |
Vizualizat: |
de 2607 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5878
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 27 Oct 2024 08:46 Download mesaj |
|
|
|
Cristi, lamureste-ma cu un lucru, nu cumva ai mai cumparat in trecut un SLC15x56 sau a fost doar intentie? Eu parca asa tin minte ...
M-ai zapacit de tot cu SLC-urile astea ...
_________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80 F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 27 Oct 2024 09:34 Download mesaj |
|
|
|
Astazi te lamuresc si cu asta! 😊
|
|
Sus |
|
 |
sorin georgescu Membru

|
Trimis: 27 Oct 2024 11:21 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | Luand in ansamblu aceasta postare as putea sa spun: unde dai si unde crapa! Eu am vrut sa-ti fac un bine. Sunt sigur ca altii au inteles ce am vrut sa spun. |
Eu nu inteleg de ce cumperi cea mai petarda intre petarde de la APM (ca si din poze pare Auriol din Lidl) la pret de nici 230 euro dupa care te plangi ca nu incape nasul si returnezi amintind ca APM e o mare loterie-porcarie....... dupa care dai fuga in magazin si cumperi un Swaro 15x56 SLC de 2.400 euro ?!?!
( https://www.swarovskioptik.com/us/en/hunti.../slc-15x56 )
Este evident ca multe lucruri ieftine si deci nu prea calitative (unele chiar petarde) se pot aduna gramada cat valoarea unuia scump (presupus.... calitativ). Dar iata, poti returna ieftinaciunea. Insa toata povestea pare lipsita de orice logica. Cumperi unul ieftin de 6,5X cu 32mm si dupa returnare cumperi unul de 15x cu 56mm de 10 ori mai scump..... Pe mine ma depaseste intelegerea. Poate ca-s si eu atins de filoxera binoculara (adica sa cumpar ce nu am nevoie, doar de colectie si curiozitate) dar la tine pare o faza grava avand in vedere si pretul "bijuteriei".......
|
|
Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1552
|
Trimis: 27 Oct 2024 12:09 Download mesaj |
|
|
|
Ma bag putin si eu in discutie. Doar sa atrag atentia asupra doua lucruri.
1- Din fericire fiecare posesor de binoclu isi pretuieste echipamentul/echipamentele cu ardoarea si pasiunea de care este in stare atat financiara cat si sufleteasca. Si normal sa apara exagerari si chiar acuze la diverse marci de binocluri. Dar nu cred ca este rautate ci doar Pasiune , da am scris cu P... Asa ca nu trebui sa ne dam in cap cu binoclurile sa vedem care este mai tare ...nu de alta dar binoclul ar invinge capul
Putem deci iubi ... linistiti si un APM si un SVARO ....si un Bresser si un CZ ... si lista continua si forumul merge linistit mai departe si descopera alte binocluri , alte telescope, alte echipamente ... din ce in ce mai bune.
2- Interventia lui sorin georgescu as vrea sa o mai indulcesc putin. De peste 10 ani , aici pe forum incerc sa arat contrariul ... exista "o zona de mijloc" accesibila tuturor in lumea binoclurilor! Am cosiderat aceasta zona limitata cam pana la 2000-2500 lei ca si parte superioara. Am facut reviewuri in mod special la aceasta categorie. La cele superioare nu ar avea sens. Pe de alta parte nu am incurajat niciodata un incepator sa ia ceva foarte scump. Caci nu se stie daca aceasta activitate va deveni o pasiune. Chiar voi ati demonstrat ...ati inceput cu "petarde" cum ziceti voi si ati ajuns la Ferrari , deoarece v-a pasionat! Dar foarte multi care au cumparat binocluri ...le-au parasit pe undeva prin casa ...unii chiar astronomi pasionati. Iar daca ne numaram "pe noi binoclarii" mai activi pe forum, veti vedea o mare ... minoritate ....daca ne mai si impungem intre noi ...
Bucurati-va de echipamentul vostru, utilizati-l cat mai intens, cu orice ocazie sau moment disponibil si va urez tuturor "Cer senin ...si suflet linistit!".
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 27 Oct 2024 12:21 Download mesaj |
|
|
|
Dbird a scris: |
Bucurati-va de echipamentul vostru, utilizati-l cat mai intens, cu orice ocazie sau moment disponibil si va urez tuturor "Cer senin ...si suflet linistit!". |
Asa sa fie, multumim frumos! 😊
|
|
Sus |
|
 |
Night Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2024 Mesaje: 450
|
Trimis: 27 Oct 2024 12:35 Download mesaj |
|
|
|
Video, ergo sum.
|
|
Sus |
|
 |
sorin georgescu Membru

|
Trimis: 27 Oct 2024 20:41 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | Dbird...Putem deci iubi ... linistiti si un APM si un SVARO ....si un Bresser si un CZ ... si lista continua | eu nu-mi pot iubi Celestroanele , nici nu stiu pe unde le-am pus, tin minte ca cel mai recent cand m-am uitat printr-unul m-am ingrozit. Dar adevarat, pe vremuri ziceam ca-s ok.... Evolutie sau ...inevolutie avand in vedere gaurile din cont....
Foarte frumoasa interventia ta, Dbird ! Pacat ca nu ai mai mult timp sa postezi mai des !
Eu si cu cristib suntem "loviti" cam la fel de "binomanie" si daca ce postez pare cateodata mai contondent, nu e intentia mea. Sunt convis ca daca m-as cunoaste real life cu cristib am vorbi pana ne-ar da pe amandoi afara din carciuma, la inchidere. (acum m-a socat putin cumpararea acelui APM-Auriol pe care nu-l luam nici gratis dupa care.... BUM.... cumpararea unui Ferrari!)
PS - interesant, Dbird si cristib aveti in momentul asta fix exact acelasi numar de postari pe forum, adica 1550
|
|
Sus |
|
 |
Night Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2024 Mesaje: 450
|
Trimis: 27 Oct 2024 23:08 Download mesaj |
|
|
|
Deci au trecut de 1482!
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|