Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233955 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11252
|
Trimis: 12 Aug 2024 22:41 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Sa nu cobim, n-or fi ambele nikoane niste lamai.
Ref la APM cred ca a nimerit un moment defavorabil. Probabil e complicat, si scump, sa faci binocluri bune. Citeam de ex ca Nikon parca au renuntat sa mai faca binocluri mari cu sticla ED, ca nu-si scoteau banii. Probabil ca si-a zis APM: "aici e o paine de mancat!"
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1714
|
Trimis: 15 Aug 2024 19:46 Download mesaj |
|
|
|
sorin georgescu a scris: | ...... eu de cand citesc forumul asta...... nu ti-a scapat nici un rebut, nici o defectaciune, pe toate le-ai nimerit cu buba......
PS - cand am citit de la tine cum se rotesc ocularele cu nasul la APM 7x50 m-am crucit! .....
....APM-ul "auto-rotativ"! Care la inceput iti placea foarte mult, cel putin eu asa am retinut din tot ce ai scris. |
APM-ul auto-rotativ imi place si acum, e aici langa mine pe la 1200 m altitudine.😊
Si mai pot adauga ca nu numai nasul ci si propriile lui capace pentru oculare realizeaza cu usurinta rotatia lor. Capacele sunt unite intre ele iar cand pun un capac pe un ocular in momentul cand trag de al doilea capac ca sa-l centrez pe ocular a si aparut rotatia. Aici solutia ar fi simpla, sa tai banda de cauciuc care uneste capacele.
Dar cu prima afirmatie nu am cum sa fiu de acord deoarece binoclurile de la Swarovski au fost impecabile, la fel si Monarch -ul M5 . Daca eram aspirator de rebuturi trebuia si aici sa se intample la fel.
Adevarul e cam cum a zis Valy, m-am incapatanat sa cumpar mai multe modele de APM in momentul cand mai erau putine pe piata din seria cu dunga albastra , iar greseala mea a fost ca am cumparat numai de la TS unde multe produse date ca noi au trecut deja prin multe maini. Dar cred ca m-am vaccinat intre timp.
Acum m-am mutat cu cumparaturile cativa kilometri mai departe, nu multi, la un alt comerciant ce promite ca primesti produsul sigilat asa cum vine din fabrica. Si trebuie sa recunosc ca din mica mea experienta avuta cu ei acum cativa ani chiar asa a si fost dar pe atunci ma gandeam ca asta e o lege pentru toti comerciantii, si din acest motiv l-am ales pe cel mai apropiat.
Acum Nikon-urile vor veni de la OptikPro, un distribuitor mult, mult mai mare decat TS (care daca nu ma insel nici nu are in portofoliu aceste binocluri din seria Nikon Astro).
OptikPro e tot una cu Astroshop, e un conglomerat de mai multe firme cu acelasi sediu ce comercializeara instrumente optice si care acopera probabil cam 75% din vanzarile reale din domeniu.
In concluzie eu cred ca grijile pentru soarta japonezului de la CTC sunt neintemeiate. 😊
Descriere: |
|
Marime fisier: |
451.86 kb |
Vizualizat: |
de 1797 ori |

|
|
463.78 kb |
de 1796 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 513
|
Trimis: 15 Aug 2024 22:43 Download mesaj |
|
|
|
Problema ar avea doua rezolvări, prima ar fi sa fie schimbata vaselina iar a doua ar fi una improvizata si eu chiar as zice sa testezi. Intre partea mobila de unde prinzi de oculare ca sa le rotesti (partea cu striatii) ai o anumita distanta pana la capacele prismelor, adica partea tubului in care se rotesc ocularele, pe partea aceea ai putea sa bagi cateva o-ring-uri sa zicem de 2mm grosime iar diametrul trebuie masurat, daca ocupi acel spatiu o sa vezi ca o sa ai o aderenta intre o-ring si partea mobila foarte mare, singurul dezavantaj in timp ar fi uzura vopselei chiar in capatul partii mobile unde o sa se frece de o-ring daca il folosesti des. Eu asa incerca in locul tau (in practica am si incercat de aceea stiu), alege diametru cat mai potrivit, daca strange tare pe tub o sa se invarta prea greu, si invers, oricum e o solutie improvizata dar functionala si fara riscuri ca sa zic asa. Nu am o-ring-uri pe acasa ca sa fac o poza....dar daca nu ai inteles cum am zis fac ceva poza cu specificatii pe poza. Merita sa incerci.
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5154
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 15 Aug 2024 23:24 Download mesaj |
|
|
|
Sau banda de teflon facuta snur ...
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 16 Aug 2024 00:13 Download mesaj |
|
|
|
Da, ar fi o idee si cu banda, daca ar desface la maxim ocularele (spre exterior, apoi bobinat teflon doar pe portiunea de tub care intra apoi sub ocular, asa nu se nici vede, in plus daca strangi bine teflonul si cand e gata de bobinat tragi de el pana se rupe, capatul adera foarte bine, sigur nu se desface dar nici nu ar avea loc sa se desfaca, practic la reglaje folosesti o cursa foarte mica. E pacat sa nu incerci cu banda, dar sa o strangi bine. Asteptam rezultatul, bobinezi la inceput aproximativ, vezi cum strange apoi mai pui sau mai iei. (Am exagerat un pic cu detaliile, stiu ))) )
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 17 Aug 2024 18:26 Download mesaj |
|
|
|
Cristian Kata a scris: |
. Asteptam rezultatul.... |
Iar rezultatul....este minunat! 😊
Am combinat cele doua metode propuse si a iesit o a treia perfecta.
Acum ce fac cu comanda pentru Nikon Astro 7x50?
Aveti si pentru cel de 18x70 o idee care sa coste 10€ (atat a costat cutia cu o-ringuri) ?
In prima fotografie o-ringul e pe ocularul din partea stanga. In cea de-a doua se vede ( cu ceva dificultate) o-ringul introdus sub partea mobila a ocularului dar acum, conform pozitiei de fotografiere, in dreapta. In cea de-a treia nu se mai vede nimic.
Ocularele se pot inca roti, trebuie un pic de forta pentru asta dar nu exagerata, insa sa se deregleze de la sine nici o sansa. Nu stiu daca era bine sa pun si un strop de vaselina insa pana una alta problema e rezolvata, si a si ridicat etanseitatea ocularelor la medii lichide. 😊
|
958.84 kb |
de 1645 ori |

|
|
844.86 kb |
de 1645 ori |

|
|
488.12 kb |
de 1645 ori |

|
Ultima modificare efectuata de catre CristiB la 17 Aug 2024 19:23, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 17 Aug 2024 19:11 Download mesaj |
|
|
|
Perfect! Cu Nikon nu stiu ce sa zic, daca nu mai ai nici un inconvenient poti anula, daca mai ai ceva dubii...musai sa faci o comparatie APM/Nikon, avantaje/dezavantaje dar avand in vedere pretul... trebuie sa aibe ceva serios de spus Nikon ca sa ramana alesul, pe partea de mecanica cred ca e clara treaba dar in rest...doar un test poate stabili verdictul final, eu as paria pe optica de la APM, doar asa...ca la pariuri, adica fara argumente, sau cu argumente de genul: ca sa scoata Nikon ceva optica ca la APM cred ca te arde rau la buzunar . Ma gandesc ca poate mai pui la diferenta Nikon-APM si pe viitor iei ceva care acopera o alta plaja de magnificatie ...zic si eu. (Vaselina eu nu as mai pune la ocular, pt ca e la exterior chiar daca e la loc ascuns...)
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 17 Aug 2024 20:01 Download mesaj |
|
|
|
Cristian Kata a scris: | ... trebuie sa aibe ceva serios de spus Nikon ca sa ramana alesul,... |
Am gasit pe un forum german o postare a unui membru ce il citeaza pe Markus Ludes, seful APM, si care spune ceva foarte interesant:
,,Calitatea imaginii 7x50 SP este probabil cea mai bună pe care o veți găsi momentan pe piață.
Markus Ludes spune: este cel mai bun binoclu porro 7x50 din lume."
Postarea e facuta cu multi ani in urma dar e totusi provocatoare.
Iar daca seful APM nu o sa aiba dreptate cand o sa compar binoclul lui cu binoclul firmei Nikon atunci se stie rezultatul.
Dar sper totusi ca Nikon-urile astea Astro chiar sunt bune.
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 17 Aug 2024 20:37 Download mesaj |
|
|
|
Acum nu ramane decat o comparatie, eu cred ca o sa iti placa mai mult APM, ma refer strict la partea de optica, iar concluzia o sa fie contrara domnului de la APM, lui Sorin ii spunea un alt domn expert de la magazin faptul ca 8x56 e mult peste 7x50 iar daca 8x56 nu il multumeste....7x50 o sa fie chiar dezamagire ))) (ambele APM), poate sa spuna el cum sta treaba cu "expertul" de la magazin, dar se poate ca aici sa fie altfel situatia, totusi sa zici cel mai bun din lume....e cam la risc, mai este Zeiss 7x50 B/GA T* Marine, eu am varianta mai veche dar din cati au pus binoclul asta al meu la ochi toti au zis ca e cel mai super din tot ce au vazut, oare varinta de azi cum o fi? la un pret de numai 12.000 lei (aproximativ) )). Oricum, cred ca sunt mai multi curiosi deja care asteapta rezultatul, referitor la Zeiss 7x50 pot sa spun ca nici eu nici altii nu au miscat reglajele la oculare, de la 20m la infinit nu ai treaba, am un prieten care are o diferenta uriasa la dioptrii, daca el regleaza luneta pe pusca dupa ochii lui eu nu mai vad sa trag deloc, la fel si la binocluri dar la cz 7x50b nu a miscat nimic .
|
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3102
|
Trimis: 17 Aug 2024 21:40 Download mesaj |
|
|
|
Ce să zic despre Markus, fiecare își laudă proprii copii.
Cristib, tu ești cel care vei avea ocazia să le compari în mod direct și ne vei spune și nouă parerea ta. Până atunci, am mai spus-o și cu alte ocazii: Binoclul nu este numai un instrument optic, ci este și mecanic. Mecanica ajută optica, dar optica, ori cât de bună ar fi, nu poate ajuta cu nimic mecanica. Eu pariez pe Nikon! 😀
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 17 Aug 2024 21:46 Download mesaj |
|
|
|
Cristian Kata a scris: | ... mai este Zeiss 7x50 B/GA T* Marine... |
Probabil ca acest Zeiss e mai nou decat seria Astro de la Nikon. Daca afirmatia respectiva a fost facuta acum 25 de ani se subintelege ca intre timp au aparut tot felul de instrumente care de care mai sofisticate si in trend cu sticla actuala.
Totusi am gasit si postari foarte actuale in care binoclurile cu inel rosu erau foarte laudate.
Poate de data asta nu se va adeveri proverbul cu pomul laudat.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 17 Aug 2024 21:49 Download mesaj |
|
|
|
tudor a scris: | Ce să zic despre Markus, fiecare își laudă proprii copii.. |
Pai aici e partea interesanta, Markus a laudat SP-ul 7x50 de la Nikon si nu marfa lui.
|
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3102
|
Trimis: 17 Aug 2024 22:03 Download mesaj |
|
|
|
Aha, acum am înțeles, deci Markus considera Nikon 7x50 cel mai bun!
Oricum părerile despre binocluri sunt foarte personale (subiective), așa că în final contează parerea personală a fiecăruia și posibilitatea probării directe.
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 17 Aug 2024 22:21 Download mesaj |
|
|
|
Deci pariurile sunt facute , eu ma risc sa merg pe APM, ma bazez pe ocularele lui, cred ca au un avantaj mare ca perceptie a imaginii..., vb lui Tudor , impresie artistica (sper ca se uita astia de la APM pe forum, ca le laud marfa...poate imi dau si mie unul, fie si decolimat ). Tudor, asa pariuri riscante...nu stiu cine mai are curaj sa faca inafara de noi )))
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5154
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 17 Aug 2024 22:29 Download mesaj |
|
|
|
Pariuri ?
Testul Navy a pastrarii colimarii: aruncat de la 2 m inaltime intr-o lada cu o palma de nisip pe fund ...
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|