Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
f7.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 228264
Numar de utilizatori inregistrati: 2873
Cel mai nou utilizator inregistrat: Sergiu79
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 552 la data de Mie Iun 26, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Fizica filozofata


Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 14, 15, 16
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Fizica

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
IACOB DUMITRU
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Ian 2006
Mesaje: 2482

Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba


MesajTrimis: 15 Iul 2024 07:59 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Nimic identic in timp si spatiu, diversitate garantata, perpetua, determinata de schimbari sucesive, cu un grad de abatere garantat, diferentiat in timp si spatiu, apreciat distinct ca si factor fizic, variabila, informatie constientizata.
Practic, oricare actiune este purtatoarea unui germene de vointa, de liber arbitru.
Detaliile enumerate mai sus permit sa afirmam ca "Determinismul" si "Liberul arbitru" sunt comportamente complementare, simultane, necesare si suficiente pentru intreg arealul spatiului fizic, diversificat in ceea ce priveste ponderea, dozajul lor.
Atentia cuvenita, acordata detaliilor, conduce la simplificare, la normalitate in ceea ce priveste intelegerea.
Sus
IACOB DUMITRU
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Ian 2006
Mesaje: 2482

Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba


MesajTrimis: 16 Iul 2024 08:41 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Intelegerea fizicianului de astazi este preponderent tributara determinarilor rezultate in mod direct, pe baza de experiment.
Intr-un fel, informatiile obtinute in laboratoare pot fi considerate "la mana a doua, a treia ....".
Informatiile specifice nivelului de comportament profund cuantic, nu pot fi detectate in mod direct intr-un plan mult mai larg al observatiei.
Pe scurt si in mod logic:
- abaterile, erorile in determinare nu pot avea valoare zero si nici infinit, tot asa dupa cum nu pot ramane constante in timp;
- garantarea lor poate si este necesar sa fie interpretata prin faptul ca, aceste abateri sunt concretizate in spatii, in informatii reale:
- chiar si la nivel cuantic, orice abatere, orice informatie reala este unica in felul ei, altfel nici nu am mai putea vorbi de statutul de eroare si cu atat mai putin de statutul de informatie reala.
- la nivel cuantic ele sunt apropiate ca valoare si totusi diferite, diferenta facand-o faptul ca distributia lor in spatiu si timp poate fi descrisa, descrie o relatie fizica, relatie de vecinatate, de etalare intr-o ordine monotona a valorilor abaterilor, adica o relatie eterna, durabila, unica in felul ei, aplicabila conform aceluiasi principiu in intreg spatiul fizic, ca si unica solutie de manifestare a existentei, a realitatii;
- aceasta relatie a fost descrisa cu lux de amanunte in lucrarea "pasii ascunsi ai spatiului cuantic" si nu numai.
- la nivel micro functioneaza aceasta relatie de aproximare, de constientizare, de diferentiere a vecinatatilor;
- in mod firesc, la nivel macro apar noi relatii de cuantificare, de constientizare a vecinatatilor;
- constientizarea specifica noua este justificabila, scoate la lumina, cuantifica informatiile intr-un mod din ce in ce mai subiectiv, mai personal, mai mult sau mai putin imprevizibil, mai mult sau mai putin partinitor, mai mult sau mai putin libertin.
Sus
IACOB DUMITRU
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Ian 2006
Mesaje: 2482

Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba


MesajTrimis: 31 Iul 2024 14:57 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Recent, am asistat la o expunere privind o eventuala a cincea forta, un eventual camp de torsiune, o eventuala consfirmare a acestora si implicit convertirea lor cu drepturi depline la nivel de stiinta.

Dezbaterile ulterioare m-au dezamagit profund, majoritatea era incantata de noua descoperire uitand de faptul ca nu se cunosc suficient de bine nici cauzele celorlalte 4 forte, forte active si ele tot intr-un camp de torsiune, aceeasi "Marie cu alta palarie".

Oricare camp fizic nu apare si nu dispare din senin, el reprezinta o distributie de informatii reale, insiruire de impulsuri mai mari sau mai mici, in timp si spatiu.

A dori sa cunosti pozitia cu precizie maxima a unui impuls este aberand, absurd, oricare informatie fizica si implicit oricare impuls este un camp, de torsiune pentru ca determina un spatiu, are volum si forma sistematic variabila etc.....
Modificarile, autocorectiile sunt omniprezente in intreg spatiul fizic, sunt forme de constientizare, forme de departajare spatiu-timp, sunt asimetrii.
Sus
IACOB DUMITRU
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Ian 2006
Mesaje: 2482

Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba


MesajTrimis: 02 Aug 2024 08:10 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

In absenta explicatiilor simple, la limita banalului, intrebarille generale si cele fundamentale in particular vor continua sa existe la ordinea zilei.
Realitatea este o suma sucesiva de raportari, reperele fizice, diferitele stari fiin, volens nolens, din unic principiu, raportate una la alta.
Ce este o stfel de raportate, o astfel de relativitate?
Oricare reper exista daca se afla intr-o relatie cu un alt reper, relatie de convietuire, adica daca unul altuia produce schimbari, modificari de stare.
Un reper presupus absolut nemiscat, nemodifiat ca si stare, nu poate fi considerat reper fizic, practic nu se confirma prezenta sa.
In oricare relatie fizica dintre doua repere fizice, ambele sufera modificari, ambele sunt intr-o miscare permanenta, viteze diferite, caz presupus contrar reprezentand stare nemodifcata si implicit neconfirmata.
Legea universal valabila a spatiului fizic impune neadmiterea repaosului absolut.
Vocile rautacioase spun, bine, bine, dar ai o aplicatie in acest sens, fara a realiza ca toate aplicatiile sunt in acest sens, al asimetriei absolute si implicit al miscarii, al deviatiei de la traiectoria miscarii.
De ce mereu turbionara?
Simplu, relatia respectata, prin sistemticile modificari, este obligata sa evite repaosul absolut si implicit buclele inchise la modul absolut.
Intr-o astfel de relatie exista intotdeauna doua repere relevante, repere diametral opuse, amandoua in miscare, unul avand viteza relativa cea mai mare iar celalalt viteza cea mai mica din seria de modificari, in comparatie cu celelalte repere relevante aflate in spatiu de aplicare al relatiei fizice respective.
Atat la nivel micro cat si la nivel macro, inclusiv intreg Universul, se respecta legea extremelor aflate in dependenta, in miscare turbionara etc...
In spatiu fizic viteza de scurgere a timpului este diferita de la o locatie la alta, se anifesta cuantic, corpuscular, fiind un reper fizic relevant ce satisface legea unica a asimetriei, concretizand toate particulele, starile, corpurile ceresti si mai putin ceresti etc ...
Nimic mai simplu, nimic mai relevant, aproape totul la vedere si la buna intelegere.
Sus
IACOB DUMITRU
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Ian 2006
Mesaje: 2482

Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba


MesajTrimis: 15 Aug 2024 14:29 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Desi nucleele particulelor sunt supuse studiului, acestea raman ascunse unei cunoasteri depline.
Nucleele sunt gazda sarcinilor electrice pozitive si sarcinilor electrice negative, cele cu masa atomica mai mare si egale cu 4 gazduiesc structuri particula alfa si multiplii ale acesteia.

Din aceste motive, consider ca Fizica ar trebui usor rescrisa, sa dea o mica odihna reactoarelor, sa explice faptul ca sarcina electrica negativa are alta raza in interiorul nucleului, raza pe care o reformuleaza in afara sa, sa explice ce este sarcina electrica atat in general cat si in particular etc...

Pe baza modelului atasat pot fi estimate, cu suficienta precizie, masele atomice si implicit defectele de masa specifice tuturor elementelor chimice.



structura particula alfa.png
 Descriere:
structura particula alfa
 Marime fisier:  16.84 kb
 Vizualizat:  de 3301 ori

structura particula alfa.png


Sus
IACOB DUMITRU
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Ian 2006
Mesaje: 2482

Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba


MesajTrimis: 01 Sep 2024 07:25 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Divizarea stiintelor a avut si are avantaje de necontestat, s-au creat modele si formalisme performante, s-a usurat substantial munca cercetatorului.
Din pacate, performantele practice obtinute cu aceasta ocazie, au incurajat, intr-un mod nejustificat, utilizarea formalismelor pe scara tot mai larga, fara a se tine cont de compatibilitatea necesara dintre metoda de lucru si noile conditii supuse cercetarii.
Ex: La nivel macro se utilizeaza cu succes notiunile de fora, impuls, vector etc...
La nivel micro, acolo unde starea de unda marcheaza orice detaliu, impulsul capata alte conotatii, implicit directia de aplicare, masa nu mai poate fi substituita cu un punct material.
De ce?
Pentru ca, aplicata prin absurd ca metoda de lucru, imaginea unui vector cu statut de forta, impuls etc..., produce instantaneu efecte ce ne duc la ideea de infinit, de nelimitat, de necontrolat, de neinterpretat, lipsit de informatie reala si implicit de sens in aplicare lui.
Altfel spus, prin absurd, o forta aplicata perfect filar asupra unui puct, adica a unei suprafete zero, indiferent de valoarea ei, produce presiune incomensurabila, viteza incomensurabila, impuls si masa incomensurabila, informatie reala, informatie utila zero.
A spune ca nu putem determina cu precizie maxima pozitia unui impuls este, din pacate, dovada unei credinte oarbe intr-un formalism si nu in ultimul rand, dovada unor lacune ....
Suntem setati in a ne inchina ideii de continuum absolut, corp compact, multime continua, cand de fapt notiunea de multime este in fapt cuantificare, o diferentiere suficient de elocventa etc...
Am incercat sa imi expun teoria si ideile la vedere, in speranta si ajutorul celor tineri, celor care au dreptul la o formare cat mai corecta.
Un vizitator spunea candva "caut matematician care sa imi redacteze ideile", natura nu este doar despre matematica natura este o conversatie eterna, pe teme cat mai variate.
Sus
IACOB DUMITRU
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Ian 2006
Mesaje: 2482

Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba


MesajTrimis: 05 Sep 2024 08:03 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Legea unitara, ce defineste existenta in sine, este concretizata in actiuni, in campuri, in dispersii asimetrice.
Altfel spus: „oricare plan imaginat in spatiul real divide in parti inegale”.
Accesand aceasta ipoteza de lucru putem justifica toate aspectele spatiului fizic dupa cum ar fi:
- Balanta este intotdeauna inclinata;
- Aprecierile se fac exclusiv pe baza de aproximare;
- Nimic nu scapa nevazut, neapreciat;
- Prezenta actiunilor si a observatorilor este garantata indiferent de situatie;
- Actiunile au si statutul de observatori, de martori;
- Actiunile nu pot avea loc in linie sau in plan;
- Actiunile au loc exclusiv intr-un volum nelimitat dar finit;
- Actiunile sunt irepetabile identic, la modul absolut;
- Sincronizarea absoluta este o utopie.
- ............................
Existenta este o impartasire, o confirmare, un dialog exprimat intr-o diversitate de modalitati, ochiul, balanta, piramida, bolta etc...
Ne erijam in unici observatori uitand, intentionat sau nu, faptul ca toate informatiile le primim, mai mult sau mai putin prelucrate, prin intermediari, prin interfete..
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Fizica Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 14, 15, 16

Download topic
Pagina 16 din 16
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact