Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11252
|
Trimis: 01 Aug 2024 19:20 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Sa te vad eu cum le colimezi pe alea, fiecare pe rand si ambele impreuna la 500x, si asta dupa fiecare deplasare si montare pe varf de munte.
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5154
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 01 Aug 2024 19:57 Download mesaj |
|
|
|
Simplu ! Ii chemi pe cei de la US Navy ...
Descriere: |
|
Marime fisier: |
28.13 kb |
Vizualizat: |
de 2506 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 01 Aug 2024 20:01 Download mesaj |
|
|
|
Phfuii, daca stiam asta in '45 eram salvati! Asa am asteptat 50 de ani sa vina americanii. S-ar fi gasit vre-un milion de binocluri/telescoape ce trebuiau colimate...
|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9515
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 01 Aug 2024 22:11 Download mesaj |
|
|
|
In '45 nu veneau ca inca le mai tataia kooroo dupa batuta incasata la Ploiesti cand romanii, dirijati de nemti, le-au distrus yankeilor vreo 80 de bombardiere.
Asta nu o spun bloggerii specializati in buricomania daco-romana ci se invata la West Point.
A fost una dintre cele mai mari infrangeri aviatice americane. Cateva rafinarii nu au incasat nici macar o bomba. Iar cele lovite si-au reluat productia in cateva saptamani.
Pierderile de avioane si oameni au fost atat de mari incat divizia respectiva a fost desfiintata.
https://mohmuseum.org/ploesti/
Unii cred ca din aceasta cauza romanilor li s-au impus conducatori jalnici in toate regimurile. Si mai ales acum, pe vremea lui Nato Refuzatus. Ca daca sunt bine condusi, se apuca de treaba si devin periculosi.
Mircea
_________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 01 Aug 2024 23:12 Download mesaj |
|
|
|
Pai ce sa faci, Air Force a fost tot timpul mai 'sloppy'. Si uite asa a ramas Ana Pauker sa colimeze superbenoaclele de pe crucisatoarele dacice, daca tot v-ati atacat la sentiment.
Mie ala mi se pare facut doar pentru publicitate.
|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9515
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 02 Aug 2024 12:20 Download mesaj |
|
|
|
Te-ai bosumflat ... noa, sincer iti spun ca n-am vrut. Daca nu ziceai de Pauker, nu-mi dadeam seama.
Cat despre ''ala'', daca asa ti se pare, asa o fi. Sau poate nu. Eu prefer sa vad si sa manuiesc un binoclu Magic in realitate inainte de mangaia sau a da cu piatra.
Ce mai vreau sa spun provine de la experimentarea vizoarelor binoculare. Vederea binoculara la grosismente mari ridica pretentii cu privire la pozitia capului, a ochilor observatorului fata de instrument.
Am rezerve ca cineva va face observatii indelungate cu un binoclu drept care mareste de 50x sau 75x. De cate ori indrepti instrumentul spre alt obiect, trebuie sa iti modifici corespunzator pozitia corpului, a capului, a ochilor pentru ca acestia sa stea in pozitia corecta fata de pupilele de iesire.
Ceea ce corpul face in mod automat la binoclurile cotite ca cele achizitionate de mai multi membrii ai forumului datorita monturilor azimutale. Nu se va intampla insa cu binoclu drept de marire mare, nici macar cu cel pus pe montura paralelogram.
Daca lucrurile ar fi fost simple, era plina lumea de telescoape binoculare care maresc de 200x. Ma uit in jur si intreb: unde sunt? Eu nu le vad.
Mircea
_________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 02 Aug 2024 14:06 Download mesaj |
|
|
|
Era vorba de paralelismul axelor optice de la binoclu, iar cei de la US Navy o iau cel mai in serios, in tot ce am intalnit, de aia am dat pasajul. Mult mai serios decat aici. Si explica si cum, si de ce, interes zero barat pe acest forum.
"aia" se referea in context la cacanaria aia de 2 telescoape paralele puse pe antiaeriana de crucisator.
Despre vizorul / binoclul printat 3D, nu stiu ce sa zic, dar am niste rezerve.
Nici printatul in sine nu-i chiar asa de simplu, multi fac, putini pricep.
Iar cand vad filete si roti dintate printate, ma ia cu Gheorghiu-Dej ... na, ca cam atat, deocamdata.
|
|
Sus |
|
 |
mmarin Membru

Data inscrierii: 07 Ian 2014 Mesaje: 281
|
Trimis: 02 Aug 2024 21:00 Download mesaj |
|
|
|
Mircea Pteancu a scris: | Ce mai vreau sa spun provine de la experimentarea vizoarelor binoculare. Vederea binoculara la grosismente mari ridica pretentii cu privire la pozitia capului, a ochilor observatorului fata de instrument.
Am rezerve ca cineva va face observatii indelungate cu un binoclu drept care mareste de 50x sau 75x. De cate ori indrepti instrumentul spre alt obiect, trebuie sa iti modifici corespunzator pozitia corpului, a capului, a ochilor pentru ca acestia sa stea in pozitia corecta fata de pupilele de iesire.
Ceea ce corpul face in mod automat la binoclurile cotite ca cele achizitionate de mai multi membrii ai forumului datorita monturilor azimutale. Nu se va intampla insa cu binoclu drept de marire mare, nici macar cu cel pus pe montura paralelogram.
Daca lucrurile ar fi fost simple, era plina lumea de telescoape binoculare care maresc de 200x. Ma uit in jur si intreb: unde sunt? Eu nu le vad.
Mircea |
Cele de mai sus sunt adevărate și merită reținute. Dar, deși binoclurile cotite sunt mult mai ușor de folosit tot trebuie să-ți repoziționezi corpul destul de des iar magnificația e limitată de precizia construcției mecanice. Puține pot fi folosite la 80x fără să obosească ochii. Tre' să fii construit dintr-un anume fel de material ca să mergi pe drumul ăsta până la capăt, eu unul am apucat pe alte căi.
|
|
Sus |
|
 |
Bivanus Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2023 Mesaje: 204
Motto: Dintre sute de catarge intrebarea nu e cate se vor sparge ci cate au asigurarea la zi... Localitate: Constanta
|
|
Sus |
|
 |
mmarin Membru

Data inscrierii: 07 Ian 2014 Mesaje: 281
|
Trimis: 04 Aug 2024 12:47 Download mesaj |
|
|
|
Ăla nu-i din seria alte căi, e o bornă pe „calea celor aleși”. Peste câteva luni o să cauți o pereche de obiective de 200mm sau o pereche de oglinzi de 600mm... Să nu zici că n-ai fost prevenit!
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 04 Aug 2024 13:56 Download mesaj |
|
|
|
Bivanus a scris: | ..
Phase 1: strangerea banilor ; Phase 2: strangerea telescoapelor .. | Scuze de corectie, dar:
Phase 1: strangerea banilor ; Phase 2: strangerea banilor ; .. Phase n: strangerea banilor ; ..
Ia o pereche de d'astea si te-ai aranjat: https://ems-bino.com/ems-product-line-english/
|
|
Sus |
|
 |
Bivanus Membru

Motto: Dintre sute de catarge intrebarea nu e cate se vor sparge ci cate au asigurarea la zi... Localitate: Constanta
|
Trimis: 04 Aug 2024 16:01 Download mesaj |
|
|
|
Ideea nu e rea Valy , si cei de la Binotech au ceva similar - EZM / Erecting Zenith Prism. Stiam si de dl. Matsumoto , este foarte bine vazut pe toate site-urile de specialitate. Problema apare - ca de obicei - la cei doi parametri blestemati : timp si bani.
La toate prismele cotite , indiferent de producator si in ciua preturilor , se asteapta frumusel , cateva luni bune.De asemenea , pe langa ele , mai e nevoie si de sistemul de 'binoculizare' pentru cele doua telescoape care e si ala niste bani.
La EZP-uri se asteapta mai mult din cauza livrarii decat a fabricarii si sistemul de 'binoculizare' este mai simplu si mai usor. De asemenea pretul total este vizibil mai mic - perechea de EZP-uri este 56.000 YEN versus perechea de prisme cotite care variaza intre 100.000 si 150.000 perechea in functie de producator si dotari.
Adica rotunjit 1800 RON versus 3200-4700 RON , evident INAINTE de taxe - si nici nu am atins discutia legata de kile si cum se traduce asta in montura ...alti bani alta distractie...
_________________ 2 x Ochi Mk.1 și diverse scule de băgat lumina in ei. |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 04 Aug 2024 16:53 Download mesaj |
|
|
|
Binoviewer ?
Japonezii nu se pun, ca nu-s normali, la astia nu-i bun nici daca-i mai mult decat perfect.
|
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2923
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 04 Aug 2024 19:15 Download mesaj |
|
|
|
De fapt Matsumoto nu a prea inventat EMS-ul . El exista de mult timp , în prisma erectoare la 90 de grade . Cele două oglinzi eliptice sunt de fapt două jumătăți de acoperiș de la prismă .
Ce e mișto la treaba asta , e faptul că poți regla distanța dintre oglinda de intrare și cea de ieșire , iar în modul bino asta înseamnă reglarea distanței interpupilare .
Oricum , rămâne cel mai bun și eficient sistem de îndreptare a imaginii . Și probabil cel mai scump .
_________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
Bivanus Membru

|
Trimis: 17 Aug 2024 18:56 Download mesaj |
|
|
|
Dragilor , intre timp s-a intamplat o intamplare din seria nu aduce anu ce aduce convorbirea telefonica de la miezul noptii...Un membru marcant din CC al PCR ( Cei mai Cei dintre Prieteni Cunostinte si Rude ) s-a lovit de un ...Nagler 22mm Type 4...asa ca hard brake pe partea de bino si astept miezul toamnei cum astapta copii pe Mos Craciun Povestea e mai lunga dar lasam ceva si pt prezentarea noul bobocel verde
_________________ 2 x Ochi Mk.1 și diverse scule de băgat lumina in ei. |
|
Sus |
|
 |
|