Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233950 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Bivanus Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2023 Mesaje: 204
Motto: Dintre sute de catarge intrebarea nu e cate se vor sparge ci cate au asigurarea la zi... Localitate: Constanta
|
Trimis: 29 Iul 2024 20:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: Kasai StellaBino 50mm |
|
|
|
Ma tenteaza , dar in acelasi timp ma 'spaimanteaza ... ar trebui sa dublez niste EPuri... sa dau explicatii Jumatatii...si nici nu stiu daca merita...
http://kasai-trading.jp/stellabino50e.html
Descriere: |
Poza nu-i a mea , e a cuiva care a luat deja febra :) |
|
Marime fisier: |
265.49 kb |
Vizualizat: |
de 3123 ori |

|
_________________ 2 x Ochi Mk.1 și diverse scule de băgat lumina in ei. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11252
|
|
Sus |
|
 |
Bivanus Membru

Motto: Dintre sute de catarge intrebarea nu e cate se vor sparge ci cate au asigurarea la zi... Localitate: Constanta
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5154
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 30 Iul 2024 01:19 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Problem solved !
|
158.03 kb |
de 3060 ori |

|
|
160.39 kb |
de 3061 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11252
|
|
Sus |
|
 |
Bivanus Membru

|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9515
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 31 Iul 2024 21:10 Download mesaj |
|
|
|
Cand v-ati uitat dupa gagici ati scapat dar cu astea precis va sclintiti gatul ...
( Ma rog, pana cand, mai devreme sau mai tarziu, va prins una in plasa).
Revenind la binocluri: nu-i mai bine sa-ti printezi tu unul ?
Uite ce am primit de la Andrei Juravle:
https://www.analogsky.co/magic
Sunt n-spe variante, F/3,6 sau F/ 4,5 - modelul Magic.
Ember poate fi modificat pana la F/7.
Magic si Ember sunt D= 50mm.
Exista si varianta Heart de 80mm F/5, cam uratica.
Focuserele au oculare interschimbabile si, daca am vazut bine, toate accepta oculare de 2''.
Uelcomtutuentiuansenceri !
_________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
mmarin Membru

Data inscrierii: 07 Ian 2014 Mesaje: 281
|
Trimis: 31 Iul 2024 21:41 Download mesaj |
|
|
|
M-am zgâit o leacă la pozele de pe sait și zic pas! Pentru un binoclu ai nevoie de o rigiditate structurală mult peste ce oferă proiectele ălora. Se vede că au background în marketing, nu în inginerie mecanică.
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 31 Iul 2024 22:03 Download mesaj |
|
|
|
Pe mine ala cu colierele auto m-a fascinat. Pai ganditi-va cate posibilitati, intr-un furtun cotit de la radiator poti baga o prisma/diagonala ... unghi reglabil, IPD, incolimare ... totul faci din furtunele de guma. Daca ai un Auriol, numa' bine desfiletezi obiectivele si le infigi pe partea cealalta, tronconic ... pentru oculare adaptezi doua bucati de furtun de 2" si ... gata.
|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

|
Trimis: 31 Iul 2024 22:37 Download mesaj |
|
|
|
mmarin
Iti inteleg punctul de vedere, la prima ''intalnire'' asa am gandit si eu.
Acela e doar un mic binoclu, nu-i traversa de cale ferata, tablier de pod sau grinda cu zabrele.
Armand mi-a printat niste piese si a trebuie sa le fac niste ajustari, din vina mea. Am avut de lucru ca lumea, mai frate, la slefuit cu smirghelul suprafata plana si la ovalizat gaura cu burghiul.
Nu se compara filamentul de printare cu rahatul de plastic cu care suntem serviti in viata cotidiana. Pentru asemenea ajustari ca cele descrise, parerea mea este ca aluminiul moale ( nu duraluminiul) e un material mai slab ca filamentul de printare. Iar aliajele usoare ( 'electron' si cum se mai numesc) folosite la binoclurile din comert sunt inca si mai slabe, pocnesc si crapa intr-o veselie.
Dupa acea mica partida de Sumo tehnologic, eu m-am amorezat de piesele printate.
Mai jos vedem, mai ales in paginile 3 si 4, descrierile userului AY, unul care a construit si care foloseste la observatii reale un asemenea binoclu:
https://www.cloudynights.com/topic/921871-analogsky/page-4
Eu aveam mai degraba rezerve fata de performantele optice. Ma rog, 30x sau 75x suna bine si sunt perfect realizabile cu lentile de 50mm. Dar cu obiective de binoclu !?
Noa, uite la postarea # 92 din 27 Iulie, AY declara negru pe alb ca a separat Epsilon Lyrae in patru stele. Daca-i asa, zica cine ce o vrea, ala-i telescop, nu jucarie !
Si, mai nou ( asta da chestie de marketing = bete-n roate lui Kasai): cumperi kitul pentru Magic, primesti gratis fisierele sa-ti printezi Bebop, binoclu astronomic de 50mm, drept, nu cotit. Si acesta, cu focusere de 1,25'' si 2'', sertare magnetice de filtre si suport pentru cautator laser.
https://www.youtube.com/watch?v=6FmM875wiFg
Pe de alta parte, merita sa urmarim recenziile, sa se confirme cele spuse la linkuri, ca 500 verzisori sunt multi daca incepem de la 1,2,3,4,5 s.a.m.d.
Mircea
|
Sus |
|
 |
mmarin Membru

Data inscrierii: 07 Ian 2014 Mesaje: 281
|
Trimis: 31 Iul 2024 23:07 Download mesaj |
|
|
|
Nu mă refeream la rezistența mecanică a materialului - aici ai dreptate, piesele printate sunt surprinzător de solide până le uiți în mașină sub lunetă - ci la capacitatea ansamblului de a păstra paralelismul axelor optice. Singurul lucru cu adevărat folositor pe care l-am învățat în viață a fost să am încredere în instinct. Când am dubii, îmi construiesc planurile pe baza celei mai defavorabile ipoteze.
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 31 Iul 2024 23:53 Download mesaj |
|
|
|
Adica asta ?
To start out, since it was easy to see, I looked near Vega at first and made my customary stop at the Ring Nebula, and then tried to split the Double double, which was when I discovered a problem in my scope. Something's happened to the right OTA, so with a 6.5mm Morpheus (34.6x), I couldn't get pinpoint focus. I swapped the left and right eyepieces to confirm that it was not an eyepiece issue. I'm guessing that it's a collimation problem, but I haven't had time to diagnose it yet. The good news is that the left OTA easily split it into 4 stars. I transport the Magic in a milkcrate in my trunk with no padding or anything to hold it place, so it would not surprise me if a knock or something made something go out of alignment.
|
|
Sus |
|
 |
Bivanus Membru

|
Trimis: 01 Aug 2024 09:24 Download mesaj |
|
|
|
Hmmm... cuvantul blestemat... "colimare"...
_________________ 2 x Ochi Mk.1 și diverse scule de băgat lumina in ei. |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

|
Trimis: 01 Aug 2024 16:32 Download mesaj |
|
|
|
Da, la pasajul acela m-am referit.
Scoate in evidenta mai multe aspecte.
Colimarea se face ''instantaneu'', privind prin oculare si dureaza cateva secunde. Se spune clar ca-i scurta, simpla, ca ''nu-i ca la un dobsonian''. ( Deci nu e chinuitoare?). Daca ... nu se intampla ceva. De aceea spune AY ca era nevoie de diagnoza, colimarea nu a dat rezultatul obisnuit.
Pe de alta parte, daca cineva isi printeaza piesele, nimic nu il retine, daca o piesa s-a uzat / s-a deteriorat, sa printeze una noua.
Binoclurile acestea sunt genul acela de instrument ca reflectoarele din vrema lui Porter si cele din gasca lui Texereau: omul si le construia singur, piesa cu piesa, le stia ''pe dinafara'' si , daca era nevoie, isi ''baga mana'' fara teama peste tot. Lucru de care nu tot muritorul este capabil, ce-i drept.
Acuma nu-i asa, acum domneste Klanul Cardului. Are domnu' amatoru' orice problema, da cu cardu' si isi cumpara ''de nou'' altul ( nu conteaza ce ) din China.
Ori binoclurile gen Magic tin de o alta mentalitate, devenita acum anacronica. Mie de aceea imi plac, pentru ca si eu sunt anacronic si nu cer nimanui sa ma urmeze in asta.
In alta ordine de idei,imi amintesc de primirea groaznica pe care i-a facut-o editorul sef de la Sky and Telescope lui Dobson si telescoapelor sale. Cum l-a clasat la gunoi cu injghebarile alea ridicole de placaje si carton. Telescopul adevarat este o bijuterie, arta si precizie, materiale superioare, manopera hiper- exacta. Si iaca venea calugarul ala raspopit cu bidoanele lui jalnice, cu optica testata pe becuri de strada, cu secundare lipite pe dopuri cu bucati de limba de pantofi etc etc . Si vedem ce a iesit ! De Federer isi mai amintesc exegetii, de Dobson toata lumea.
Mircea
|
Sus |
|
 |
Bivanus Membru

|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|