Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1552
|
Trimis: 16 Iun 2022 16:00 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Deci avem un nou "Titan" binocular in marea noastra familie , frumos , foarte frumos ! |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5878
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 16 Iun 2022 20:05 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | Este fezabila ideea de a aplica peste ocular lentile prescrise impotriva astigmatismului, ca un fel de filtre ?
O montura se poate face la strungar dar baiul este cine va taia lentilele la diametrul potrivit !?
In plus, banuiesc ca montura ''filtrului anti-astigmatism'' ar trebuie sa permita rotatia lentilei in jurul axei optice. |
Sa inteleg ca vrei sa-l concurezi pe nea Al?
https://www.televue.com/engine/TV3b_page.asp?id=54 _________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80 F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3623
|
Trimis: 16 Iun 2022 20:16 Download mesaj |
|
|
|
eu vad Mizar bine separat cu 16x 70 APM ED |
|
Sus |
|
 |
julliano Membru

Data inscrierii: 13 Mai 2010 Mesaje: 320
|
Trimis: 17 Iun 2022 13:23 Download mesaj |
|
|
|
Salutare, ai reusit pana la urma sa dai de cap astigmatismului? Daca da, banuiesc ca ai rezolvat prin colimarea celulei obiectivului. _________________ SW 150ED/120ED/80ED | Sharpstar 94EDPH | APM 16X70 ED | Fujinon 10x50 FMTR-SX | Nikon E2 8x30 |
|
Sus |
|
 |
julliano Membru

|
Trimis: 17 Iun 2022 13:25 Download mesaj |
|
|
|
Stanescu Octavian a scris: | eu vad Mizar bine separat cu 16x 70 APM ED |
Eu l-am vazut satisfacator separat si cu Nikon Action EX 12x50, Tudor poate sa confirme  _________________ SW 150ED/120ED/80ED | Sharpstar 94EDPH | APM 16X70 ED | Fujinon 10x50 FMTR-SX | Nikon E2 8x30 |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2916
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 17 Iun 2022 15:04 Download mesaj |
|
|
|
julliano a scris: | Salutare, ai reusit pana la urma sa dai de cap astigmatismului? Daca da, banuiesc ca ai rezolvat prin colimarea celulei obiectivului. |
Am desfăcut obiectivul și am constatat că celula lui călărea o mică gâlmă prinsă în vopsea , chiar în colțul strunjiturii .Am extirpat intrusul (s-a dovedit a fi un mic șpan de aluminiu ) după care am montat la loc . Astigmatismul dispărut complet , așa că am refăcut colimarea și acum imaginea e identică cu cea din partea dreaptă .
Urmează să curăț prismele din dreapta , când voi avea timp și ceva chef . _________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
julliano Membru

|
Trimis: 17 Iun 2022 19:58 Download mesaj |
|
|
|
Foarte tare, asa am ajuns si eu la concluzia, ca colimarea perfecta incepe din obiectiv, si doar apoi, din prisme, ca daca obiectivul nu "arunca" raza perpenticular catre intrarea in prisme, atunci aici apar tot felul de "boli" ale binoclurilor, astigmatism, coma, si in special blurare intr-o parte sau in alta a imaginii (cand faci inspectia printr-un singur tub, ma refer).
Arata impresionant instrumentul!  _________________ SW 150ED/120ED/80ED | Sharpstar 94EDPH | APM 16X70 ED | Fujinon 10x50 FMTR-SX | Nikon E2 8x30 |
|
Sus |
|
 |
IOAN MARINESCU Membru

Data inscrierii: 25 Mar 2024 Mesaje: 6
|
Trimis: 01 Apr 2024 16:17 Download mesaj |
|
|
|
Sunt 2 reviewuri diferite la acelasi binoclu prima pozitiva si a 2-a negativa! Care este cea buna adica realista? Am avut ESDE 15X80 si 20x80 si se vedea prin ele destul de bine. Cred ca toate binoclurile 30x80 indiferent de producator au aceleasi probleme. |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2916
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 01 Apr 2024 17:20 Download mesaj |
|
|
|
După zeci de ani de folosit și modificat binocluri, să fii sigur că acest ESDE 30x80 în forma sa originală , a fost o "brânză nebună în burduf de pâine ".
A ajuns la mine tocmai pentru că în formula originală a ocularelor era aproape inutil. Acum nu l-aș schimba probabil cu nimic de pe piață . Aspectul clasic mă face să țin la el și mai mult .
Recenzia lui Dorin a fost una mai mult decât civilizată , prea indulgentă pentru mine. Poate e și vina mea, mie îmi sare în ochi mult mai repede partea urâtă a lucrurilor . _________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
|