Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234009 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Mitu Catalin Membru

Data inscrierii: 01 Aug 2006 Mesaje: 828
|
Trimis: 02 Dec 2007 12:32 Download mesaj |
Titlul subiectului: Marte |
|
|
|
Azi dimineazta mi-am pus ceasul sa sune la 3.30 ca sa recuperez dimineata trecuta cand am avut o experienta foarte neplacuta cu webcam-ul (s-a rupt un fir in interior si m-a lasat cu instalatia carata afara si poze ioc ) . Cer senin ,atmosfera foarte linistita , dar orice sursa de caldura provoca valurirea imaginilor asa ca am stat departe de telescop . Nu stiu ce sa zic de Marte , dar cred ca nu aveam ce sa scot mai mult dintr-o biluta de 15 secunde de arc , mai ales la prima incercare . M82 a fost o surpriza foarte placuta (galaxie din oras), moderata putin de poluarea luminoasa din coltul imaginii .Cred ca o sa-mi fac o alta aparatoare contra luminilor directe .
Descriere: |
|
Marime fisier: |
95.98 kb |
Vizualizat: |
de 4270 ori |

|
|
49.14 kb |
de 4270 ori |

|
_________________ 200mm F/6, 130mm F/5, HEQ5 pro , NEQ5 , ATIK 320E , 450D, 15x70 |
|
Sus |
|
 |
Zaraza Membru

Data inscrierii: 08 Sep 2007 Mesaje: 53
|
Trimis: 02 Dec 2007 20:58 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut Cataline,
As fi multumit sa scot Marte ca tine. Se vad detalii, clarul e bine facut... ce configuratie ai folosit?
Mi-am luat recent (ieri) un Maksutov-Cassegrain de 90/1250 asa ca o sa incerc si eu Marte, mai ales ca-s conditii relativ bune acuma. Inca n-am reusit sa fac nimic cu el, l-am montat in paralel cu luneta pe 3-2 (sper sa tina motoarele) si am pus aparatul in prime focus. O sa incerc asa pana pun mana pe un webcam decent.
Cat despre M82, e foarte frumoasa, felicitari. Nu ma asteptam sa iasa asa bine mai ales din oras. Poti sa-ti mesteresti dintr-o saltea de camping un tub sa nu-ti luceasca becurile-n lentila. Cat ai expus la ea?
_________________ Ardealu-i fruncea. |
|
Sus |
|
 |
hans602 Membru

Data inscrierii: 27 Dec 2006 Mesaje: 812
|
Trimis: 02 Dec 2007 21:22 Download mesaj |
|
|
|
Catalin planeta Marte a iesit foarte bine,nu este
object usor in ce priveste seeingul.Da este foarte
neplacut cind se strica ceva si efortul este degeaba.
M82 tinind cont de conditii si timpi scurt de expunere
poti fii multumit de rezultat.
Clear sky Hans
|
|
Sus |
|
 |
Mitu Catalin Membru

|
Trimis: 03 Dec 2007 19:20 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc de aprecieri ! Sunt sigur ca in privinta lui Marte se poate mai mult , tocmai am vazut niste fotografii facute cu un instrument asemanator care m-au last cu gura cascata . Zaraza , poti sa incerci dar eu cred ca in lipsa unui webcam trebuie sa ai noroc chior ca sa prinzi ceva utilizabil .De exemplu in fotografia precedenta dintr-un film de 3000 cadre (cel mai reusit din 4 facute in sesiune ) am stacat vre-o 150 imagini mai bune pentru a ajunge la imaginea finala . Totusi daca vremea este buna (turbulenta redusa) poti avea o sansa reala - incearca cu vre-o 100 cadre
_________________ 200mm F/6, 130mm F/5, HEQ5 pro , NEQ5 , ATIK 320E , 450D, 15x70 |
|
Sus |
|
 |
Mitu Catalin Membru

|
Trimis: 13 Mar 2008 10:37 Download mesaj |
|
|
|
S-a mai indepartat putin...
|
32.5 kb |
de 3104 ori |

|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|