Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Mayugu Membru

Data inscrierii: 23 Feb 2008 Mesaje: 5
Motto: Niciodata nu este prea tarziu Localitate: Prahova
|
Trimis: 23 Feb 2008 23:57 Download mesaj |
Titlul subiectului: Mayugu |
|
|
|
Inca din copilarie visam privind stelele. Nu mi-am putut permite nici macar un binoclu, munca, familia au fost pe primul plan. M-am pensionat de curand iar baiatul meu mi-a facut cadou un telescop. L-a cumparat din Anglia, din pacate in timpul transportului, tubul a fost lovit. Nu am experienta in domeniul astronomiei, dar daca imi place ceva ma pun pe invatat. Voi folosi acest telescop de 102/1000 EQ3-2, dar am in plan un Dobson de 250 sau 300, am vazut cateva proiecte interesante acum ca am timp ma voi ocupa de invatat si de constructia Dobsonului. Sper ca pe acest forum sa aflu cat mai multe informatii despre planetele sistemului nostru solar si deep skay. |
|
Sus |
|
 |
raduM Membru

Data inscrierii: 13 Noi 2006 Mesaje: 1159
Motto: File not found. Nobody leaves the room! Localitate: Romania
|
Trimis: 24 Feb 2008 09:55 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
bun venit.  _________________ הבה נגילה |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 24 Feb 2008 10:34 Download mesaj |
|
|
|
Bun baiat aveti O pensie lunga va doresc si cu multe impliniri mai ales astronomice Nu va faceti prea multe probleme cu lovitura tubului. Pare sa fie usoara. Cautati pe aici pe forum sau pe net tot ce puteti gasi despre reglarea (colimarea) telescoapelor si puneti-l putin la punct. |
|
Sus |
|
 |
Mayugu Membru

|
Trimis: 24 Feb 2008 14:09 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru raspuns, sper sa nu deranjez cu intrebarile mele. |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 24 Feb 2008 16:25 Download mesaj |
|
|
|
Mayugu a scris: | Multumesc pentru raspuns, sper sa nu deranjez cu intrebarile mele. |
Bine venit pe Forum
intrebarile relevante astronomice nu pot sa ne derajeze, de ce santem un forum astronomic  _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9585
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 24 Feb 2008 19:37 Download mesaj |
|
|
|
Salut si bine ne-am gasit pe meleagurile astronomice.
Care sunt acestea?.John Dobson obisnuieste sa spuna ca nu ne-am nascut in China (el),America (auditoriul sau obisnuit),in Europa (noi?) ,nici pe Pamant ,ci in Univers.Si Flammarion se declara "cetatean al Universului".
Suna cunoscut,munca ,familie,dar ai dreptate ,niciodata nu-i prea tarziu.
Revenind la cele practice,te-ai gandit la demontarea opticii si repararea/indreptarea tubului?Tragi tubul (fara optica)pe o bucata de lemn ceva mai lunga ca tubul si cateva lovituri cu ciocanul de cauciuc iti rezolva problema.Mircea |
|
Sus |
|
 |
Mayugu Membru

|
Trimis: 25 Feb 2008 08:59 Download mesaj |
|
|
|
Mie mie "teama" sa pun mana pe el si vrei sa ma apuc sa-l iau la ciocane. M-am gandit si cred ca mai intai il voi testa asa cum este, am gasit o brosura in cutie care imi explica cum apare cnd este colimatat si cum cand este ok. Daca trece testul nu-l desfac incerc sa-l colimatez si daca nici asa nu merge il iau la ciocane.  |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9585
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 27 Feb 2008 22:35 Download mesaj |
|
|
|
Numai tubul care (fara optica,diafragme,portocular,cautator) nu este decat ...un tub,o teava,un burlan.Nimic miraculos,ocult.Daca ai indoieli,nu urma sfatul meu,poate ca busitura nu influenteaza prea tare.Mircea |
|
Sus |
|
 |
|