Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
best_psh_OK_stretched_1_OK_C_fc2_save_2012-10-15-163927-0000_pp.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 224482
Numar de utilizatori inregistrati: 2833
Cel mai nou utilizator inregistrat: Paneristo
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 543 la data de Vin Mar 29, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Review binoclu Constellation Bino 3x50 HD


Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Review instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Dbird
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 06 Noi 2012
Mesaje: 1548



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 18 Mar 2022 16:10 Download mesaj
Titlul subiectului: Review binoclu Constellation Bino 3x50 HD
Raspunde cu citat (quote)

Review binoclu Constellation Bino 3x50 HD

1 PREZENTARE GENERALA
Undeva la prezentarea lui BGS 2,3x40 ma plangeam de niste preturi enorme ale fabricantului Vixen pentru binoclul de “opera” dat ca Astro de 2,1x42. Atunci ne invarteam pe langa un 300 Euro. Cred ca intre timp Vixen nu mai “fabrica” modelul, eventual ce este pe piata sunt ceva stocuri (deci lasam uleiul si benzina si tabaram pe ele?) ramase prin etajerele distribuitorilor. Nu va grabiti sa le achizitionati Smile , lasati-ma macar sa termin acest review Smile.
Date tehnice:
Tip constructiv: Galilean
Putere de marire: 3x
Diametru lentila ocular (mm): 18
Diametru lentila frontala (mm): 50
Distanta interpupilara (mm): reglabila
Material sticla: Sticla de foarte buna calitate, asa zisa HD (correct! – n.a.)
Formula optica: 4 lentile in 3 grupe
Acoperire antireflex a lentilelor: FMC culori Mov Indigo si Verde ambele dense
Sistem de focalizare: Focalizare individuala pe fiecare tub
Utilizat cu ochelari: da (n.a.- dar cu un contact intre cupe si ochelari cand se doreste cuprinderea completa a campului)
Genata de protectie: da
Filet de fixare pe trepied: nu
Inchis ermetic: nu
Camp vizual real (°): 17
Limita de focalizare in apropiere (m): 1,1
Greutate (g): 306

2- ISTORIC
Avem un binoclu ieftin caci pretul lui este de 288 lei, dar care in fapt este cam scump caci vorbim tot de un binoclu de opera. Cel putin asa pare la prima vedere. Sunt binocluri nou aparute pe piata chineza, avand mai multe versiuni 2,3x40 si 3x50. Culmea sub mai multe denumiri, ele insa sunt toate dedicate trup si suflet astronomiei dupa cum suna toate denumirile si explicatiile de pe siteuri. Totusi un lucru bun este ca pretul este macar decent … cel putin la 3x50 caci este, sa nu uitam un binoclu foarte simplu chiar daca partea optica este elegant gandita asa cum ne arata colegul nostru Zoth (acest binoclu fiind practic o copie a lui BGS 2,3x40). Binocluri fara istorie, asa cum este in acest moment toata invazia optica chineza post pandemie. Desi cel mai probabil sunt aceeasi fabricanti care semnau, Vixen, Clelestron, Lacerta, Steiner, etc. dar care acum fac “concurenta” creatorilor … cel putin mie asa imi pare.
3- MECANICA
Mecanica este metalica avand doar doua aparatori de plastic pe obiective. Solida robusta, perfect lucrata, absolut nimic de reprosat. Totul se misca corect suficient de greu cat sa nu se modifice reglajele. Frumos, inclusiv posetuta si sistemul de curatare si prindere.
4- OPTICA
Optica este, din nou colegii ma vor apostrofa, HD. Adica de foarte buna calitate. Acoperirile sunt FMC mov indigo cu Verde destul de dense astfel incat nu apar reflexii suparatoare in campul vizual nici din fata, nici din spate. Exista un halou in afara campului visual, cel mai probabil undeva in interiorul tubului trebuia mai multa vopsea neagra, dar acesta nu deranjeaza deloc campul vizual! Spre deosebire de similarul BGS 2,3x40 (review aici: https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=203724#203724) chinezul reuseste sa isi depaseasca la mai toate capitolele “tatal”. Chinezul are contrastul, coloritul (super natural), luminozitatea si definitiea comparabile cu cele mai performante HD + ED binocluri din ziua de azi. Zona de clar este pe toata suprafata campului vizual. Persista (este normal constructiv vorbind) o zona de trecere intre campul vizual si negru, o zona de trecere progresiva cu nuante de griuri pana spre negru. Desi fata de “tatal” lui rus BGS 2,3 x 40 are doar 0,7 x in plus, aici, la 3x apare fenomenul de apropiere, sau mai bine zis incepe senzatia ca imaginea este cu adevarat marita (vezi si celelalte review-uri de binocluri de opera aferent acestei “senzatii”:
https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.p...bc8fd9e279 )
Cel putin la mine campurile mai mari (peste 20 grade) cu mariri de la 2 la 2,3 imi creeaza senzatia ca binoclul “departeaza” in loc sa apropie. In timp ce aici la 3X intr-adevar senzatia de apropiere, desi mica , este evidenta. Dar, acest “avantaj” vine la pachet cu pierderea de nu mai putin de 11 grade de camp! Cum ziceam in lumea opticii mai totul este un compromis Smile.
Ideea de eye relief, daca putem vorbi despre asa ceva la galeean, este ca acest parametru este foarte mic. Veti murdari cu genele mereu ocularele dar veti putea si folosi ochelarii cu contact nedistructiv lentila - margine ocular.
5- TESTE
Am testat acest binoclu cu fratele lui rus BGS 2,3 x 40. Binoclul rusesc pierde la toate capitolele mai putin la campul vizual care este evident mai mare discutand de circa 11 grade in plus. Dar in rest colorit mai natural (perect natural!), luminozitate, contrast, si definitie toate sunt mai bune la chinez. In astro este foarte interesant ca chinezul “tremura” mai putin decat “rusul”. Daca in terestru diferenta nu este coavarsitoare intre cei doi pretendent (desi exista), in astro chinezul vede totusi mai multe stele. Stelele sunt punctiforme cum de altfel este si normal pentru aceste tipuri constructive.
6- CONCLUZII
Este un binoclu avand calitate deosebita atat mecanica cat si optica. Este totusi primul binoclu de “opera” care eu il pot numi binoclu. Desi poate sunt prea rau, el fiind dedicat de marketingul creatorilor eminamente astroului? Oricum este o aparitie deosebita acest 3x50. Dar, parca si eu as da ceva recomandari de asta data pentu folosirea lui astro si chiar terestru. Desi cel mai probabil nu poate incadra chiar toate constelatiile pe care le poate incadra rusul, imi pare un binoclu interesant inclusiv astro. Trebuie testat pentru a va lamuri daca asa ceva este pe gustul vostru. Si fara indoiala pentru un regim “scoala” in cautarea constelatiilor si markerilor astro de tot felul este foarte bun.



Const binoMIC.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  1.08 MB
 Vizualizat:  de 1935 ori

Const binoMIC.jpg



compMIC.jpg
 Descriere:
Comparatie cu BGS 2,3x40
 Marime fisier:  570.85 kb
 Vizualizat:  de 1933 ori

compMIC.jpg



kit.png
 Descriere:
Kitul complet
 Marime fisier:  371.37 kb
 Vizualizat:  de 1931 ori

kit.png


Sus
zoth
Membru
Membru


Data inscrierii: 31 Mar 2006
Mesaje: 5506

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 20 Mar 2022 16:52 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Salut, de unde poate un muritor de rând sã cumpere un astfel de binoclu la prețul anunțat de tine?
Mersi.

_________________
Van 8x42ED4; AR60 f14; AR80 f15; TS102SD; Vixen NA130 SSWT
Sus
Dbird
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 06 Noi 2012
Mesaje: 1548



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 21 Mar 2022 10:00 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Eu l-am luat de pe Aliexpress. Cauta dupa denumirea "Binoculars Hd Portable Telescope with Storage Case Outdoor Accessories Camping Binoculars Telescope 2/3 Times Magnification".
Atentie, ca si strategie .... vezi ca sunt mai multe oferte la preturi diferite ... de la mai multe firme eventual. Cauta pretul cel mai mic. Pune-l in cos. Nu te repezi sa il si platesti! Asteapta ... si vei vedea ca pretul scade sau apar oferte de discount ! Atunci cumperi .... totul este sa nu te grabesti ... cam asta este strategia generica pe Aliexpress.
Si nu trebuie sa intri in panica ca pachetul poate face si 3 luni ... pana la livrarea efectiva. Asta este marele dezavantaj la chinezi ... deci totul este sa nu te grabesti Smile
Uite ... cu cupoane si reduceri acum rezulta un pret de 284,96 lei



AliBinomic.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  151.73 kb
 Vizualizat:  de 1830 ori

AliBinomic.jpg


Sus
zoth
Membru
Membru


Data inscrierii: 31 Mar 2006
Mesaje: 5506

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 14 Feb 2023 10:55 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Citat:
Material sticla: Sticla de foarte buna calitate, asa zisa HD (correct! – n.a.)

Citat:
Optica este, din nou colegii ma vor apostrofa, HD. Adica de foarte buna calitate.


Sincer, afirmatii de acest gen, mie imi destabilizeaza logica. Sticla optica, fie ca e produsa de Schott, Hoya, CDGM, Ohara sau alt producator trebuie sa indeplineasca o gramada de caracteristici foarte stricte si nu poate fi categorisita pe clase de calitate. Cu alte cuvinte spus, sticla optica nu poate fi de calitateaI, a IIa, ... samd.

Recent, dupa documentari mai aprofundate am aflat ca termenul HD nu vine de la "high definition" asa cum am putea crede si nu are legatura nici cu sticla, nici cu calitatea prelucrarii lentilelor, ci vine de la "hard deposition" si face referire la tehnologia de depunere antireflex care asigura si o transmisie foarte buna in domeniul vizual dar si o rezistenta mecanica sporita la zgarieturi si alti factori mecanici.
Tot cu aceasta ocazie am aflat ca exista depuneri antireflex si mai performante decat cele HD, mai exact AB (aero bright) coating, care insa nu au rezistenta mecanica suficienta si in momentul de fata nu se pot aplica decat pe unele fete interne, inaccesibile factorilor de mediu mecanici si chimici.

Recapituland putem spune ca notiunea ED face referire strict la calitatile refractive ale sticlelor folosite in constructia unui instrument iar HD la tehnologia de depunere antireflex.
Lucrurile astea ma fac sa cred ca producatorii stiu despre ce vorbesc atunci cand dau niste caracteristici instrumentelor pe care le produc insa comerciantii le balmajesc in asa masura ca nu mai putem pricepe mare lucru ...

_________________
Van 8x42ED4; AR60 f14; AR80 f15; TS102SD; Vixen NA130 SSWT
Sus
Dbird
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 06 Noi 2012
Mesaje: 1548



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 14 Feb 2023 17:18 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Da , am avut mereu discutii cu termenii marchetinghisti Smile
Din nefericire in rewievurile mele trebuie sa ma aliniez cu termenii mai mult sau mai putin corecti din punct de vedere stiintific prezenti in magazinele de specialitate.
Asa cum mai ziceam de exemplu eu daca vad un binoclu care are in descriere notatia HD si ED, sau mai nou Double ED, automat respectivul imi atrage atentia.... daca vad doar HD ... atentia e putin bruiata .... dar ma uit la el ... daca nu vad nimic ...in general nu iau in considerare. Fals sau nu, ca denumire , in general acesti indicatori respecta calitatea proportional. Denumirile de marketing .. mai ales in contextul unei invazii de produse noi chinezesti, fara istorie sau ceva rasunet, este singurul indiciu care il poti considera in selectarea unui produs. Altfel vom avea la indemana doar CZ, Swarovsky, Leica, Nikon si inca vreo doi producatori mega scumpi.
Este bine ca atragi atentia colegilor (mai ales celor aflati la inceput de drum) de realitatea stiintifica.
Dar pe de alta parte daca vei intreba un vanzator din china (si nu numai) daca binoclul lui are sticla CDGM, sau Hard Depozition (chinezii ii spun High Definition!!!! de pomana spui tu corect Hard Deposition caci ei in reclama spun ca e sticla HD), sau daca sticla are indicele refractiv bun, sau daca are depuneri Aero Bright .... iti garantez o ceata totala in capul bietului vanzator .... caci la astia avem acces si nicidecum la fabricant..... Very Happy
Sus
zoth
Membru
Membru


Data inscrierii: 31 Mar 2006
Mesaje: 5506

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 14 Feb 2023 18:40 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Cu siguranta nu vreau sa fac polemica pe subiect, de o vreme ma tot plimb si eu pe AliExpress si am vazut ce e pe acolo, aceeasi comercianti ca si prin europa sau alta parte a lumii. As putea spune ca multe tampenii pleaca chiar de la ei.
Totusi, omului de rand ii este mai folositor sa cunoasca insemnatatea corecta a termenilor vehiculati in reclame. Gandeste-te ca vrei sa evaluezi un instrument si pleci de la premize false. Iti mai poate garanta cineva ca vei ajunge la concluzii corecte?
Si adeptii teoriei pamantului plat au argumentele lor dar pleaca de la premize false. Concluziile lor sunt deci corecte?
In ideea asta eu as insista sa folosim insemnatatea reala a termenilor folositi, dar pana la urma fiecare face cum vrea...
https://www.ricoh-imaging.co.jp/english/pr...d_coating/

_________________
Van 8x42ED4; AR60 f14; AR80 f15; TS102SD; Vixen NA130 SSWT
Sus
Dbird
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 06 Noi 2012
Mesaje: 1548



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 14 Feb 2023 20:52 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Da draga Zoth, ti-am dat intotdeauna dreptate. Nu este doamne fereste vreo polemica. Daca eu mai folosesc in rewievuri denumirile de marketing, trebuie ca toata lumea sa inteleaga ca explicatia efectiv stiintifica este cea prezentata de tine si de ce nu si de alti colegi ai nostri. Asa am zis mereu. Dar, randurile mele in general sunt dedicate incepatorilor din domeniul binocular.....am mai zis .... cei cu vechime nu au nevoie de mine fiind stapani pe cunostiinte necesare si pe ochii lor in context cu un echipament optic. Din aceasta cauza eu simt ca este oarecum mai usor sa identifici un binoclu, functie de termenii acestia relativi mai ales cand nu ai posibilitatea sa il testezi efectiv. Chiar eu ma folosesc intens de descriile prezente pe site si poze.....am ales mult asa si pot spune ca desi eroarea a existat ea a fost suportabila....spre mica Very Happy .
Ca si incheiere as spune .... cititorilor mei .... Puteti alege si analiza un binoclu dupa termenii de marketing prezentati de mine dar din punct de vedere stiintific si corecte ste asa cum scrie mai sus colegul nostru zoth. Daca binoclul va deveni o pasiune voi ce sunteti acum la inceputuri, trebuie sa invatati corect asa cum ve-ti gasi atat pe forum cat si in documentatiile stiintifice din domeniu. Daca nu va deveni o pasiune atunci ..... Sfatul e inutil..... Very Happy
Sus
cristib
Membru
Membru


Data inscrierii: 19 Mar 2008
Mesaje: 1257




MesajTrimis: 15 Feb 2023 21:23 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

zoth a scris:


Recent, dupa documentari mai aprofundate am aflat ca termenul HD nu vine de la "high definition" asa cum am putea crede si nu are legatura nici cu sticla, nici cu calitatea prelucrarii lentilelor, ci vine de la "hard deposition" si face referire la tehnologia de depunere antireflex care asigura si o transmisie foarte buna in domeniul vizual dar si o rezistenta mecanica sporita la zgarieturi si alti factori mecanici.
Tot cu aceasta ocazie am aflat ca exista depuneri antireflex si mai performante decat cele HD, mai exact AB (aero bright) coating, care insa nu au rezistenta mecanica suficienta si in momentul de fata nu se pot aplica decat pe unele fete interne, inaccesibile factorilor de mediu mecanici si chimici.

Recapituland putem spune ca notiunea ED face referire strict la calitatile refractive ale sticlelor folosite in constructia unui instrument iar HD la tehnologia de depunere antireflex.
Lucrurile astea ma fac sa cred ca producatorii stiu despre ce vorbesc atunci cand dau niste caracteristici instrumentelor pe care le produc insa comerciantii le balmajesc in asa masura ca nu mai putem pricepe mare lucru ...


Ai gasit poate si ce inseamna SD?
Sus
zoth
Membru
Membru


Data inscrierii: 31 Mar 2006
Mesaje: 5506

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 16 Feb 2023 10:50 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Foarte pe scurt pentru ca nu vreau sa se supere Dorin pe noi ca ii deturnam topicul.

Exista multe clasificari ale instrumentelor si cel putin in ultimul timp acestea tind sa se diversifice.
Astfel lunetele cu obiective dublet s-au impartit in doua clase: ED (dublete cu sticla low dispersion de obicei din clasa FPL51, FCD1, FK61) si SD sau SED (dublete cu sticla low dispersion de obicei din clasa FPL53, FCD100).
Tripletele s-au impartit si ele in APO ce folosesc sticle din prima categorie si APO PRO ce folosesc sticle din cea de a doua categorie.

_________________
Van 8x42ED4; AR60 f14; AR80 f15; TS102SD; Vixen NA130 SSWT
Sus
Dbird
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 06 Noi 2012
Mesaje: 1548



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 16 Feb 2023 19:59 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

NU deturnam nimic, este foarte bine, asa intelegem cu adevarat realitatea din spatiul abscons al marketingului. In topicurile mele cu cat veti scrie mai multa informatie este cu atat mei bine ... pentru toata lumea si cu predilectie pentru cei carora ma adresez eu (cei aflati la inceputuri).
Ba chiar multumim pentru lamuririle la obiect!!! Si mai asteptam si altele Smile
Sus
cristib
Membru
Membru


Data inscrierii: 19 Mar 2008
Mesaje: 1257




MesajTrimis: 16 Feb 2023 20:25 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Exact la asta ma gandeam si eu! 🙂

Asa ca am mai gasit ceva in legatura cu unele instrumente.
Sunt denumite SA . Asta ce o mai fi?
Sus
zoth
Membru
Membru


Data inscrierii: 31 Mar 2006
Mesaje: 5506

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 16 Feb 2023 20:31 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

cristib a scris:
Sunt denumite SA . Asta ce o mai fi?


Semi Apo, varianta eleganta si bine construita a unui acromat Smile

_________________
Van 8x42ED4; AR60 f14; AR80 f15; TS102SD; Vixen NA130 SSWT
Sus
cristib
Membru
Membru


Data inscrierii: 19 Mar 2008
Mesaje: 1257




MesajTrimis: 16 Feb 2023 21:45 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Multumesc frumos pentru explicatii.
Deci un binoclu ca acesta e SA:

https://forum.astronomie.de/threads/apm-10...18.338516/
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Review instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact