Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 229111 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2887 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Niva 1964 |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 598 la data de Vin Oct 04, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
|
Mesaje noi |
|
Nu sunt mesaje noi |
|
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
IACOB DUMITRU Membru
Data inscrierii: 30 Ian 2006 Mesaje: 2528
Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba
|
Trimis: 08 Dec 2022 17:49 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Masa este un numar.
F=ma este o formula eficienta in camp grafic, o observatie specifica planului macro, planului gravitational.
Nu exista masa de repaos pentru ca nu exista repaos.
La nivel micro, masa este o adimensiune, un numar, numar de actiuni elementare, corelate intr-o insiruire, intr-o relatie ce scoate in evidenta ideea de stabilitate, de conservare.
La nivel macro, masa este determinata de un cumul de relatii promovate la nivel micro.
Aportul relatiilor dezvoltate in camp electric este preluat, predat nivelului macro si implicit campului gravitational.
Un mar, oricare ar fi el, aflat in repaos, in pom, ascunde miscare, activitate apropiata de viteza maxima a luminii, ascunde si conserva acceleratii specifice campului electric. |
|
Sus |
|
|
gheorghe adrian Membru
Data inscrierii: 22 Iul 2008 Mesaje: 446
|
Trimis: 19 Iul 2023 07:51 Download mesaj |
Titlul subiectului: Un link pentru forumul de;-cercetare- |
|
|
|
Dl CAdi
Am vazut ca ai multe contributii teoretice la forumul de :-cercetare-. M-am gandit sa te rog pe dumneata sa postezi, in pagina lor, linkul care duce la cartea mea pusa pe internet, ca sa fie pe forum o lucrare cu adevarat de cercetare. L-am rugat intai pe dl Virgil, sa posteze linkul. Dar vad ca nu l-a postat. Si am cumva impresia ca s-ar putea sa il deranjeze, ca ii fac o concurenta. Dar cartea mea este doar de fizica teoretica si nu are nicio legatura cu astronomia. Link-ul este acesta:
https://drive.google.com/file/d/1HxI9IWXux...sp=sharing _________________ omnis movis est que omnis motorus est |
|
Sus |
|
|
catalin dumitru Membru
Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2794
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 19 Iul 2023 13:01 Download mesaj |
|
|
|
Domnule Adrian , domnul CAdi e în concediu pe termen nelimitat . Poate apare iar pe aici sub alt nume și vă caută în privat .
Până atunci , "Priviat" ! _________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
|
nobody Membru
Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5035
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 19 Iul 2023 21:28 Download mesaj |
|
|
|
Domnii respectivi sunt ocupati la privata, dar nu in privat, din pacate.
https://cercetare.forumgratuit.ro/t3285-de...m-creierul
Iar dupa 'privet' se zice 'do svidaniya', asa e frumos.
P.S. Link-ul de mai sus poate dauna grav sanatatii. _________________ Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
Was just a freight train coming your way... it's coming your way... |
|
Sus |
|
|
gheorghe adrian Membru
Data inscrierii: 22 Iul 2008 Mesaje: 446
|
Trimis: 20 Iul 2023 11:13 Download mesaj |
Titlul subiectului: link catre lucrare de cercetare teoretica de fizica. |
|
|
|
Dl Catalin
Mesajul dumitale m-a surprins. Eu ma asteptam la un raspuns de la dl CAdi. Eu m-am adresat lui Cadi fiindca am vazut ca are niste postari recente pe pagina de la:-cercetare-, unde a deschis si niste topicuri cu idei elementare de esente fizice. A pus problema miscarii si problema inertiei. Candva am fost preocupat si eu de esenta fizica a acestor concepte. Si am crezut ca este atras cumva de cercetarea fizica, de cercetarea esentei fizice a conceptelor. De aceea m-am gandit ca dumnealui ar putea fi amabil sa posteze link-ul la care se afla postata lucrarea teoretica integrala imaginata de mine. O lucrare foarte eretica, cu idei originale si neconforme cu sistemul teoretic actual al fizicii. Judecatile mele de acolo nu se potrivesc de loc cu judecatile savantilor nostri. Si de aceea savantii nostri, foarte conservatori, snobi , obedienti, comozi si total dezinteresati, o resping categoric apriori fara nicin efort de examinare cu competenta profesionala. _________________ omnis movis est que omnis motorus est |
|
Sus |
|
|
catalin dumitru Membru
Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2794
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 20 Iul 2023 12:59 Download mesaj |
|
|
|
Domnule Adrian , asta avem , cu asta defilăm !
Nici un profet nu e bine primit în țara lui !! _________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
|
valy Membru
Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11051
|
Trimis: 20 Iul 2023 13:05 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: link catre lucrare de cercetare teoretica de fizica. |
|
|
|
gheorghe adrian a scris: | ..Si de aceea savantii nostri [...] o resping categoric apriori fara nicin efort de examinare cu competenta profesionala. | Pana la urma adevarul fizic va iesi la lumina, cu sau fara aprobarea sau examinarea savantilor competenti. |
|
Sus |
|
|
IACOB DUMITRU Membru
Data inscrierii: 30 Ian 2006 Mesaje: 2528
Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba
|
Trimis: 21 Iul 2023 11:06 Download mesaj |
|
|
|
Lumina si inturnericul, adevarul si minciuna sunt versatile.
In general, un snob "presteaza" bune maniere, contribuie, pe cat posibil, atat la conservarea, la sporirea starii materiale cat si a starii spirituale.
Prin stradaniile sale, deopotriva semnificative si insuficiente, din punctul meu de vedere, domnul Gheorghe exprima viziunea unui intreg in care spiritualul este absent, un fel de adevar fara adevar, un fel de lumina fara lumina. |
|
Sus |
|
|
Night Membru
Data inscrierii: 13 Sep 2024 Mesaje: 56
|
Trimis: 05 Oct 2024 00:29 Download mesaj |
|
|
|
IACOB DUMITRU a scris: | Nu exista masa de repaos pentru ca nu exista repaos. |
Genială observația! (pe de altă parte, dacă sistemul de referință ales este în mișcare de translație cu aceeași viteză (și sau accelerație) având aceeași direcție, în acest SR fotonul este în repaus).
Fotonii între ei se consideră ca fiind în reapus unul de celălalt, în timp ce Universul trece pe lângă ei cu viteza luminii în funcție de mediul parcurs. |
|
Sus |
|
|
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|