Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2431
|
Trimis: 11 Apr 2021 19:10 Download mesaj |
Titlul subiectului: M51_LRGB |
|
|
|
Salut!
Ultimele doua nopti au fost bune pentru poze- Luna noua, fara nori ( toata noaptea! ) si cu seeing bunicel. Am incercat de mai multe ori in acest sezon o captura pentru aceasta galaxie dar fara rezultate bune (fie captura intrerupta de nori, fie seeing slab). De data asta am optat pentru captura LRGB, cu toate complicatiile inerente ( schimbare filtre si procesare mai laborioasa). Am strans in total 12h36m expunere ( aproape 8 ore luminanta si cate 1h30m fiecare culoare.
As fi vrut detalii mai bune, dar cred ca am prea multe pretentii de la newtonul meu. Poate ca vreodata voi reusi sa o pozez cu RC8-ul.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
819.71 kb |
Vizualizat: |
de 4227 ori |

|
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2875
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 13 Apr 2021 10:09 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Multumesc Cristi. Mi-ar fi placut sa am mai mult rosu in brate( regiuni cu nebuloase de emisie). Cred ca erau necesare mai multe ore de expunere pentru canalul R (camera probabil fiind mai putin sensibila aici), sau si mai bine, vreo doua ore de Ha. Ramane de testat.
|
Sus |
|
 |
Alexandru Claudiu Membru

Data inscrierii: 19 Aug 2021 Mesaje: 169
|
Trimis: 30 Aug 2021 19:26 Download mesaj |
|
|
|
Exceptionala imaginea !!! Anul acesta am fotografiat si eu prima data aceasta galaxie cu aparatura mediocra (DSLR, teleobiectiv etc.). Imaginea mea este o gluma pe langa aceasta ... Putem afla cateva detalii, cum ar fi ce focala are telescopul utilizat pentru aceasta captura sau ce camera dedicata a fost utilizata ? Multumesc.
|
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 31 Aug 2021 08:46 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc. Setup: newton SW 150/750PDS cu corector GPU, ASI1600MMPro, filtre RGB Baader+ IDAS LPS D1 in loc de filtrul L. Anul viitor sper sa adaug si Ha.
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 08 Feb 2022 17:28 Download mesaj |
|
|
|
Am strans doar o jumatate de ora de Ha(6x5m), doar cat sa condimenteze putin imaginea. Am crescut putin si contrastul in bratele galaxiei (HDR).
Descriere: |
|
Marime fisier: |
779.02 kb |
Vizualizat: |
de 3351 ori |

|
|
Sus |
|
 |
metalgibson Membru

Data inscrierii: 20 Sep 2012 Mesaje: 207
Motto: iubiti cerul! acolo se ascunde viitorul nostru Localitate: Stefan Voda
|
Trimis: 08 Feb 2022 22:03 Download mesaj |
|
|
|
Extraordinara poza ,munca ,straduinta si chin !
Am enumarat 9 galaxii minuscule in poza ta ! cind ma uit la o poza mereu ma pun sa privesc fiecare milimetru si sa fantezez cit este de mare universul, "iata ce de mult as vrea la steau ceea ,apoi la aceea ,apoi la aceea care deabea se vede, iar aflinduma acolo voi vedea inca stele mai indepartate care nu se vad in poza si asa la infinit.
Probabil fiecare stea are planete si cine stie cite forme de vieti pot fi linga fiecare stea , imi place sa ma scufund sa plutesc in fiecare imagine . Iar cite galaxii si stele pot fi ascunse dupa Galaxia care tu ai pozat-o? nimeni nu va afla.Pina cind omenirea nu va ajunge la calatorie spatiale intre galaxii cu tehnologii warp.
_________________ Meade DS2114 cu montura dobson home made;refractor 70/1200mm homemade;Celestrone Astromaster 130 homemade.cctv LN300,goto Celestron GT,Sakura zoom 20x70,Datyson 10x50 |
|
Sus |
|
 |
GunDALF Membru

Data inscrierii: 23 Apr 2017 Mesaje: 3003
Motto: If only closed minds came with closed mouths.. Localitate: BR
|
Trimis: 08 Feb 2022 22:33 Download mesaj |
|
|
|
Intr-adevar, dumnealui are unele dintre cele mai bune imagini vazute de mine pe acest forum, capturate (cu un setup aproape modest) si procesate de un roman, nu vorbesc de alte exemple date de cineva de pe nu stiu ce site-uri.
Intr-un fel il invidiez (in sensul bun al cuvantului, ca nu-s pizmas, pacatele mele!) pentru dedicarea de care da dovada, pentru timpul de care dispune, dar si pentru locul de unde isi achizitioneaza imaginile.
Bravo, domnule!
_________________ AZGTi;SAM-WiFi;C6;SW-ED72;ZWO ASI462MC;ZWO ADC;PM 2,5x |
|
Sus |
|
 |
Alexandru Claudiu Membru

Data inscrierii: 19 Aug 2021 Mesaje: 169
|
Trimis: 08 Feb 2022 22:53 Download mesaj |
|
|
|
Exceptionala imaginea!
Intr-adevar, unele dintre cele mai bune fotografii postate in acest forum si nu doar aici ...
Recunosc ca mi-as dori sa ajung la acest nivel ...
|
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 09 Feb 2022 14:23 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc domnilor. Sunt sigur ca se poate si mai bine, atat in privinta materialului brut(mai multe cadre si mai bune), cat si in privinta procesarii.
In ultima revista S&T (dec-ian) este un articol "Astro-Expo 2021"- cu cateva poze superbe ale unui timisorean, Alexandru Babiuc. Pozele sale rivalizeaza cu cele ale profesionistilor straini, chiar daca are un setup modest. Din pacate, nu cred ca este un membru al forumului nostru.
Cer senin!
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 3941
|
Trimis: 09 Feb 2022 15:18 Download mesaj |
|
|
|
dmtr69 a scris: | In ultima revista S&T (dec-ian) este un articol "Astro-Expo 2021"- cu cateva poze superbe ale unui timisorean, Alexandru Babiuc. Pozele sale rivalizeaza cu cele ale profesionistilor straini, chiar daca are un setup modest. Din pacate, nu cred ca este un membru al forumului nostru. |
Alexandru Babiuc este si la noi inca din 2015, "alexme", dar aici activeaza doar la Bazar...
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 10377
|
Trimis: 09 Feb 2022 16:26 Download mesaj |
|
|
|
MariusP a scris: | ..dar aici activeaza doar la Bazar...  | Eee, lasa ca e bun si asa, ca a pus o poza defecta cu un device posibil defect care arata cum as vrea eu sa arate pozele mele daca m-as apuca de astrofoto
https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.p...ht=#212639
In fine, revenind la topic, am savurat poza, galaxiile acelea mici si multe sunt un deliciu! Si chiar mai mult decat minigalaxiile, imi plac si stelele, si cele mari si cele mici.
|
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 3941
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 10377
|
Trimis: 09 Feb 2022 17:33 Download mesaj |
|
|
|
MariusP a scris: | Unimap-ul gaseste nu mai putin de 147 obiecte Deep Sky (galaxii) si stele pana la magnitudinea 22.4...  | Da, dar X-Ray/Gamma zero, Supernovas zero, mai e de lucru pe partea asta
|
|
Sus |
|
 |
alexme Membru

Data inscrierii: 10 Iun 2015 Mesaje: 60
|
Trimis: 12 Feb 2022 21:08 Download mesaj |
|
|
|
Eh, forumul de la noi e si destul de invechit, uneori merge bine, alteori abia abia, nici nu permite imagini incarcate la dimensiunea originala.
Am incercat mai demult sa-mi schimb adresa de email la utilizator asa ca mi-a fost dezactivat contul pentru 1-2 ani.
Exista locuri unde pot posta cu mai multa usurinta asa ca prefer sa o fac acolo.
Probabil nici comunitatea din Romania nu e atat de mare incat sa merite o investitie mai serioasa de timp/infrastructura pentru un forum mai bun.
Pana una-alta, mai vand uneori, dar mai ales cumpar de pe forum ce mai gasesc de interes.
Si ma si uit uneori la poze, apoi la fel zic si eu, pacat ca nu le vad pe unele si in alta parte
Am observat pozele lui Marius si arata foarte bine, tot mai bine.
|
|
Sus |
|
 |
|