Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236037 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2870 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Nicu |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Krystyan Membru

Data inscrierii: 27 Dec 2007 Mesaje: 5
|
Trimis: 08 Ian 2008 00:40 Download mesaj |
Titlul subiectului: Nicolae Cristian-Marius |
|
|
|
Salut! Eu sunt Cristian si am 24 de ani. Acum 2 ani am absolvit Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti, Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole, sectia Inginerie Economica iar in prezent lucrez ca inginer in proiectarea constructiilor. Desi in facultate am studiat mai mult mecanica ma pasioneaza mult mai mult fizica particulelor fiindca am descoperit nu demult ca cele mai banale fenomene de zi cu zi au la baza procese foarte complexe la nivel atomic si subatomic. Aceasta lume microscopica mi se pare fascinanta si sunt convins ca daca omul ar putea manipula dupa bunul plac microparticulele, orice vis ar fi posibil incusiv multdorita invizibilitate, teleportare si alte asemenea utopii. Personal imi atrage mai mult atentia electromagnetismul si in special undele electromagnetice acest lucru deoarece intamplator citind un articol despre un mic exercitiu de punere in evidenta a locului numit "pata oarba" de pe retina ochiului, mi s-a parut foarte interesanta aceasta mica invizibilitate si am continuat sa citesc mai mult despre formarea imaginii pe retina si in general despre lumea exterioara. Am ajuns astfel sa inteleg cum se formeaza razele luminoase sub forma de unde electromagnetice prin generarea reciproca a campurilor electrice si magnetice, alcatuirea si modul de interactionare al atomilor cu undele, informatia preluata dupa interactiune si purtata pana la ochi si in final formarea vederii. Si toate acestea la un nivel atat de mic! Cum spuneam, mi se pare fascinant. Sigur, acesta este doar un fenomen dar tot ce se intampla in jurul nostru si pare atat de banal, in realitate este de fapt o imensa fabrica microscopica cu posibilitati infinite de imbunatatire a vietii.
Sper sa descoperim impreuna aceasta lume microscopica prin schimbul de idei si cunostinte fiindca, de ce sa nu recunoastem, MERITA ! |
|
Sus |
|
 |
admin Site Admin

Data inscrierii: 29 Iun 2004 Mesaje: 1899
|
Trimis: 08 Ian 2008 01:01 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit pe forum Cristian! |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|