Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
M42_04-11-23.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 224027
Numar de utilizatori inregistrati: 2824
Cel mai nou utilizator inregistrat: Dan.M
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 502 la data de Joi Mar 28, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Review binoclu Svbony 10x50 SV202


Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Review instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Dbird
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 06 Noi 2012
Mesaje: 1548



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 05 Oct 2021 12:50 Download mesaj
Titlul subiectului: Review binoclu Svbony 10x50 SV202
Raspunde cu citat (quote)

Review binoclu Svbony 10x50 SV202
Cineva acolo sus … continua sa ne iubeasca – partea II

1 PREZENTARE GENERALA
Continuam seria SV202, cu cel mai nou produs aparut al celor de la Svbony, fratele mai mare al lui 10x42 prezentat anterior. Acesta din urma a fost o mare surpriza pentru mine tinand cond de rezultate remarcabile in raport cu pretul efectiv. Plecam deci de la pretentii ridicate comparabil, cu nivelul performantelor aferente fratelui mai mare. Practic aceeasi sticla, aceleasi depuneri, aceeasi mecanica, diferenta, cel putin la prima vedere, fiind doar volumica. Pardon, asa cum imi anuntasem colegii … la acest model apare termenul “ED Prime Glass”. Cu ceva timp in urma acest termen de marketing insemna cum ca sticla ED este chiar de la Hoya. Avand in vedere totusi pretul acestui binoclu (226 USD – TVA si transport din China Romania inclus!) imi vine tare greu sa cred ca este chiar Hoya … dar sa mergem mai departe. Binoclu ajuns la mine face parte din primele 3 vandute pe Aliexpress. O observatie oarecum absurda dar care are la baza o istorie a unor binocluri care dupa o serie de emisii foarte bune si-au scazut ingrozitor calitatea o data cu castigarea pietei. Sa speram ca totusi nu putem generaliza, altfel toate reviewurile devin inutile.

Date tehnice (de pe site producator):
Model: 10X50/SV202
Tip: roof
Diametru Obiectiv: 50mm
Magnificatie: 10 X
Obiective: (3 lentile din care una Extra-low Dispersion (ED))
Prisme: Bak4
Diametru ocular: 24mm
Coating Lentile: FMC
Sistem Focalizare: Central
Pupila de Iesire: 4.88mm
Eye Relief: 17mm
Camp Vizual: 6.1 Degree 320ft/1000yds 106m/1000m
Distanta Minima de Focus: 2m
Compensare Dioptrii - Pozitionare: Ocularul drept
Excursie Compensare Dioptrii: ± 3
Distanta Interpupilara: 56mm<->73mm
Eye Shield: Circulare reglabile prin rotatie in 3 pasi
Material Corp: Dural (1,8g/cm3 aliaj magneziu)
Armura: Cauciuc negru
Material Rotita de Focus: Policarbonat
Montare pe Tripod: Da
Surub: Filet 1/4 inch
Rezistent la apa: IPX7 = 1m/30 minutes
Rezolutie: <=3,6"
Greutate : 951 grame (945 grame cu aparatorile de obiective – n.a.)
Utilizare cu ochelari: Da


2- ISTORIC
Asa cum am mai prezentat Svbony pare a avea o oarecare istorie in aparatura astro. Cel puntin experienta mea cu binoclul anterior a fost o mare si placuta surpriza. Firma are o panoplie larga de binocluri mai ieftine, netestate insa de mine sau altcineva cunoscut.
3- MECANICA
Practic acelasi 10x42 prezentat anterior dar adaptat unui canal optic mai generos. Se pot reciti toate observatiile din reviewul lui Svbony 10x42. Deci ceva mai mare decat 10 x 42 dar totusi ramanand un binoclu mic pentru un 10x50, comod si bine echilibrat. Lucrat foarte ingrijit, totul se misca fluent si foarte corect. Reglajul de dipotrii nu are sistem de blocare, dar nu este predispus la modificari in utilizare. Placuta, rotita centrala de clar este metalica si perfect randalinata asigurand un contact perfect cu degetul, si o mare usurinta in reglaj. Eyeshieldurile au o cursa lunga de 12mm, perfect calculata astfel incat la desfacerea completa ele pot fi sprijinite in partea din jurul ochilor devenind un punct de sprijin foarte ferm, fara pierdere de camp visual (putine binocluri au acesta cursa atat de bine reglata, astfel incat, la acest, capitol Svbony il depaseste chiar si pe CZ Conquest 10x42).
4- OPTICA
La 10 x 42 imi doream niste oculare cu diametrul mai mare. Si iata ca la acest model avem un 24 mm in diametru, frumusel, aproape generos … si acum mi-ar fi placut si mai mare ?!? Efectul de hublou este mai bun, nu exceptional (era ideal daca grosimea eyeshildurilor ar fi fost pe undeva pe la jumatate) dar placut si cel putin pentru mine, mai mult decat multumitor. De data asta …. sticla nu mai este “HD si ED” (zoth … ai vorbit cu ei ??? Smile ) ci doar “ED Prime”, ciudata renuntare, ciudata adaugare. Pe de alta parte la noul model nu se mai gasesc nici “Phase coating +High reflective-Dielectric coating”. Stiu ca o sa ma criticati, dar asta ar putea inseamna ca ceva, optic vorbind, difera intre 10x42 si 10x50. Zona de clar se intinde intr-o normalitate de 22-23 % de margine. Definitia, luminozitatea si contrastul sunt pe masura asteptarilor generate de fratele mai mic (care din nefericire nu a putut fi folosit pentru comparatii directe), absolut superbe. Coloritul este perfect natural fara tint evident, desi pare ca exista ceva foarte vag spre galben ce invioreaza placut imaginea. Aberatiile cromatice apar lejer pe margini similar cu alte ED uri de peste 300-400 euro. Campul este perfect delimitat cu trecere brusca camp – negru. Binoclul bine echilibrat poate fi folosit in reprize lungi din mana oferind o imagine de foarte buna calitate. O surpriza extrem de placuta fiind inclusiv lipsa reflexiilor parazite. Conform schitelor fabricantului ramane o schema optica cu 7 lentile in 6 grupuri. Usor si comod de tinut in mana poate insa fi pus si pe trepied cu surub clasic. Poate fi folosit cu ochelari fara contact fizic. Comparat cu alte binocluri (asa cum urmeaza sa detaliem mai jos) Svbony confima aceeasi calitate sticla optica, prelucrare, antireflex ca si la predecesorul sau 10x42, in pofida schimbarii reclamei din “HD, ED si Phase coating +High reflective-Dielectric coating” in simplistul “ED Prime”. De data asta, totusi am lansat si o intrebare producatorului, daca o vrea sa imi raspunda, privitor la acest aspect. Dar deocamdata raspunsul a venit “evaziv” ca in bancul cu Bula: ” October 1st is China's National Day. Our company has a 7-day holiday. During the holiday, if you have an urgent matter, please contact our customer service on duty. If there is no urgent matter, please leave a message to us again around October 8”. Deci voi reveni in zilele urmatoare Smile .
Ramane iarasi un dubiu ca si la modelul precedent, respectiv fie magnificatia este 10,24 x (conform unei pupile de iesire declarate de 4,88mm) fie diametrul efectiv al obiectivului este 488 mm. Ochiometric, la comparare, nu a fost sesizabila vreo diferenta de magnificatie fata de binoclurile cu care a fost testat si in ambele cazuri de dubiu, as spune ca nu conteaza atat de mult.
5- TESTE
-A fost testat cu Zeiss Conquest 10x42 – Ne intoarcem la aceeasi placuta surpriza ca si in cazul 10x42, practic ochiometric si din mana (toate testele mele sunt astfel facute!) nu prea vezi vreo diferenta … desi sincer vorbind culoare imaginii din Svbony este mai calda (adusa de aceea vaga tenta de galben) fata de cea rece a lui CZ. Si din nou (posibil insa sa fie din aceeasi cauza) o extrem de vaga senzatie ca la Svbony contrastul ar fi mai mare. Este aproape incredibil cat de apropiate sunt imaginile dintre cele doua binocluri. Practic testele ar fi trebuit sa le opresc aici caci sa nu uitam, comparam un binoclu de 1000 de Euro cu un binoclu de 195 Euro! CZ castiga foarte putin la camp, care este putin mai mare si la efectul de hublou (de asemenea mult mai mare). Pe stele ambele binocluri au vazut aceleasi stele (pe cerul relativ curat …din Bucuresti) si punctiforme. O alta diferenta tot in avantajul lui CZ este ca practic marginea campului vizual a lui Svbony este, undeva la 1% (fata de margine), cu o mica pierdere de luminozitate.
-A fost testat cu Meopta MeoStar B1.1 10x50 – Totusi am continuat testele cu un “echivalent 10x50” desi probabil ca nu mai era intr-adevar necesar. Astfel pe timp de zi s-a putut vedea din nou tot o echivalenta surprinzatoare de data asta inclusiv la culoarea mai vie a imaginii si chiar a contrastului. Meostar castiga insa la capitolul “hublou”. Pe regim astro , in aceleasi conditii de mai sus, a performat identic vazand acelasi numar de stele, dar pierzand din nou la marginea campului ca si in cazul compararii cu CZ.
6- CONCLUZII
Personal aparitia unor astfel de modele, precum aceste Svbony SV 202(este de banuit ca mai exista si alte firme echivalente) as considera-o ca un moment de mare importanta in evolutia binoclurilor moderne avand raport pret/calitate excelent. Sunt sigur ca punand pe bancuri de proba profesionale cele doua binocluri se vor vedea diferente intre CZ si Svnony, dar am impresia ca acestea depasesc oarecum limitele ochilor nostri, astfel incat, practic, vizual nu sesizam prea usor vreo diferenta … deci informatia exista, este acolo, la fel de accesibila si cu binoclul de 1000 de Euro si cu cel de 195 Euro. Si acest lucru este bun mai ales in contextul in care suntem nevoiti sa platim pentru asta un pret. Personal consider ca este foarte bine, “prezicerile” mele de acum ceva ani in urma, iata se indeplinesc azi … avem acces la binocluri de calitate comparabila, dar la preturi de 5 ori mai mici decat titanii opticii … cu pierderi minime. Si avem inclusiv acces la ele. Ar mai fi un aspect de comentat. Pana acum am achizitionat direct de la producatorul chinez (prin Aliexpres – nu considerati reclama, sunt mii de site-uri echivalente cu acesta) 2 binocluri si 2 lunete. Toate au venit in ambalajul original fara protectii suplimentare (ma rog cutia originala era impachetata intr-o hartie simpla pe care era adresa) si fara sa sufere nici cea mai mica deteriorare, decolimare, etc.
In final, un binoclu super recomandat, de altfel ca si fratele mai mic, atat terestru cat si astro.



SV202 10x50.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  1007.5 kb
 Vizualizat:  de 952 ori

SV202 10x50.jpg


Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Review instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact