Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234080 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
tarhon Membru

Data inscrierii: 09 Iul 2021 Mesaje: 11
|
Trimis: 11 Iul 2021 23:23 Download mesaj |
Titlul subiectului: Cumpar ocular SWA pentru 1.25'' |
|
|
|
Salut,
Sunt interesat sa achizitionez una din cele doua variante pentru un Omegon Advanced N DOB 152/1200, f/8, focuser Crayford 1.25'':
- un ocular 9 mm, camp vizual > 65° (mai calitativ)
sau
- doua oculare 5 si 9 mm, camp vizual > 65°
Pret 500 ron.
Multumesc
Ultima modificare efectuata tarhon la 12 Iul 2021 14:45, modificat de 2 ori in total |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9704
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 12 Iul 2021 00:14 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Poți lua niște oculare noi bune cu acești bani deși nu au decât 50-60 grade. Se numesc Lacerta Magellan. Dar nu ne-ai spus pe ce instrument dorești să le folosești? Merg bine la focale mai lungi de F/5-F/6.
Dacă vrei să le folosești pe un instrument scurt atunci trebuie să mai aduni ceva bănuți, nu mulți, să iei niște clone de Nagler de pe la diverși producători, second. Eu am avut câteva bucăți din seria Baader Hyperion și s-au comportat bine dar am avut ocazia să iau altele mai bune, TV Panoptic și Nagler adevărate așa că le-am dat. Din păcate astfel de ocazii sunt foarte rare, piața de la noi este prea mică și apar rar la vânzare oculare de top. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
tarhon Membru

Data inscrierii: 09 Iul 2021 Mesaje: 11
|
Trimis: 12 Iul 2021 11:22 Download mesaj |
|
|
|
Va multumesc pentru sfaturi.
Trebuie sa recunosc ca sunt novice si cel putin pe partea de oculare chiar nu stiu ce sa aleg pentru a putea face observatii vizuale DSO. Am zis sa iau la mana a doua pentru a putea achizitiona ceva mai bun la pretul la care as putea cumpara un ocular de o calitate mai slaba. Din ce am citit si vazut pe internet, stiu doar ca trebuie sa achizitionez un ocular SWA.
Intre timp am primit un mesaj de la domnul Mircea, care mi-a oferit cateva sfaturi in aceasta privinta asa ca, sunt in cautarea unui ocular de 9 mm.
Imi doresc sa invat asa ca orice sfat din partea membrilor il primesc cu bratele deschise.
Detin un Omegon Advanced N DOB 152/1200, f/8, focuser Crayford 1.25''. |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9515
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 12 Iul 2021 22:26 Download mesaj |
|
|
|
tarhon
La un lucru sa fii atent : deoarece ai lentila Barlow 2x, sa nu cumperi focale multiple de 2 fata de ceea ce ai deja.
Exemplu : presupunem ca ai obtinut ocularul de 9mm.
Urmatorul ocular nu trebuie sa fie cu focala de 4,5mm sau 18mm.
Deoarece cel de 18mm+ Barlow2x devine unul de 9mm.
Iar cel de 9mm+Barlow2x devine unul de 4,5mm.
Succes in obtinerea ocularului dorit, Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
OptikOla Membru

Data inscrierii: 04 Mar 2013 Mesaje: 125
|
Trimis: 29 Iul 2021 10:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: Ocular |
|
|
|
E o regula de care e bine sa tii seama, dar sunt si exceptii.
Daca eu am un ocular de 9 mm sau obtin asta cu un barlow 2x plus ocular de 18 mm, dar imi doresc si un ortoscopic de 9 mm atunci iau si ortoscopicul. Sau invers (il am deja) si imi doresc si unul de camp larg
Multe oculare sub 10 mm au deja barlow inclus. Unele prezinta efectul kidney bean pronuntat sau maresc orice firicel de praf de pe lentila de camp.... Atentie si la aceste aspecte _________________ Astro: Refractoare: SW 152/1200 (2 buc); Celestron 90/1000; Celestron 90/660; refractor SW 70/500 (2buc); Reflectoare Newton 150/750 si 76/700
Lunete terestre: Zeiss Victory T-FL 85mm (85x502 mm), Kowa TS9 20x50, 3 x Turist-3 20x50 |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|