Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
hans602 Membru

Data inscrierii: 27 Dec 2006 Mesaje: 812
|
Trimis: 13 Noi 2007 01:50 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Printre nori am reuesit in seara asta sa mai
fac citeva framuri.3x120sec,ISO400 restul la fel.
Diametrul a crescut mai departe si luminositatea
a scazut.
Clear sky Hans
Descriere: |
|
Marime fisier: |
171.85 kb |
Vizualizat: |
de 9966 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Tavi F. Membru

Data inscrierii: 05 Noi 2006 Mesaje: 988
|
Trimis: 14 Noi 2007 03:00 Download mesaj |
|
|
|
Pentru ca tot m-am implicat in fotografierea si expunerea pe forum a unor imagini ale cometei, mai revin acum cu o fotografie din seara asta 13 nov.
Astea sint activitati in care ma regasesc, si au de a face cu pasiunea pentru astronomie.
Decupajul a fost facut la 1150 pixeli pe latura mare (fata de cei 2592 ai cadrului initial), dupa care redimensionarea la 800x600. Acelasi grad de crop-uire il are si poza mea din 7 nov, deci se poate observa variatia diametrului unghiular subintins.
400 ASA / 62x3.2s / Fech=51mm / Nech=~2.8 / ora (medie) 21:25
Domnul Hans, felicitari pt. superbele fotografii. Eu nu am mai deschis un topic separat, pentru acelasi astru, cu speranta ca fotografiile noastre pot coabita.
|
|
Sus |
|
 |
hans602 Membru

|
Trimis: 14 Noi 2007 08:42 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc Tavi,sigur ca pot coabita fotografiille
noastre.Ma bucur pentru fiecare care face astrofotografie
deoarece prin pozele obtinute ne satisface acest hobby,
ce nu inseamna ca si observarea vizuala este interesanta.
Mai ales aceasta cometa imi place vizual(la ocular) mai mult.
Mult succes in continuare.
Clear sky Hans
|
|
Sus |
|
 |
Zaraza Membru

Data inscrierii: 08 Sep 2007 Mesaje: 53
|
|
Sus |
|
 |
raduM Membru

Data inscrierii: 13 Noi 2006 Mesaje: 1159
Motto: File not found. Nobody leaves the room! Localitate: Romania
|
Trimis: 14 Noi 2007 23:16 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | Prin ce chinuri or fi trebuit sa treaca la vremea respectiva sa scoata asa poze.. |
Dar cei din ziua de-astazi?
_________________ הבה נגילה |
|
Sus |
|
 |
Zaraza Membru

|
Trimis: 14 Noi 2007 23:35 Download mesaj |
|
|
|
Radu, fiecare ingheata prin bezna sa scoata ceva potabil... insa o ecuatoriala cu motoare la viteza siderala usureaza considerabil treaba. Ca sa nu mai vorbim de aparate.
_________________ Ardealu-i fruncea. |
|
Sus |
|
 |
red giant Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2007 Mesaje: 424
|
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

Data inscrierii: 17 Iul 2006 Mesaje: 2527
Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 15 Noi 2007 14:01 Download mesaj |
|
|
|
hans602 a scris: | Banuiesc ca nu are coada deoarece nu se apropie
destul de mult de soare. | Eu consider că nu are coadă deoarece cometa nu accelerează suficient de puternic în apropirea Soarelui, deci traiectoria ei nu este suficient de excentrică. Mă bazez pe teoriile mele privind legătura dintre accelerația unui corp și câmpul pe care îl emite.
Ar trebui văzut dacă există comete care au fost mai îndepărtate de Soare decât aceasta și totuși au avut coadă și ar trebui văzut dacă aceste comete au avut orbita mult mai excentrică.
_________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
hans602 Membru

|
Trimis: 15 Noi 2007 18:54 Download mesaj |
|
|
|
Radu si Zaraza sigur nici astazi nu este usor cu
astrofotografia insa chinuri nu le-as numii ci un
efort mai mare.Inaintea fotografiei digitale era mai
greu cu fotografia chimica deoarece trebuiau telescoape/
monturi mai mari si timpi mai lungi de expunere.
Abel cred ca formarea cozii depinde mai putin de acceleratie
ci de material si temperatura.O coada mica sa format si
la aceasta cometa.
Clear sky Hans
|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 15 Noi 2007 22:00 Download mesaj |
|
|
|
Abel Cavași a scris: | Ar trebui văzut dacă există comete care au fost mai îndepărtate de Soare decât aceasta și totuși au avut coadă și ar trebui văzut dacă aceste comete au avut orbita mult mai excentrică. |
Unul din centrele elipsei pe care se misca cometele este chiar Soarele. Cu cat o cometa are un periheliu mai indepartat de Soare cu atat are orbita mai putin excentrica.
|
|
Sus |
|
 |
alexconu Membru

Data inscrierii: 10 Mai 2005 Mesaje: 610
|
Trimis: 15 Noi 2007 22:57 Download mesaj |
|
|
|
Abel Cavași a scris: | Eu consider că nu are coadă deoarece cometa nu accelerează suficient de puternic în apropirea Soarelui, deci traiectoria ei nu este suficient de excentrică. Mă bazez pe teoriile mele privind legătura dintre accelerația unui corp și câmpul pe care îl emite.
Ar trebui văzut dacă există comete care au fost mai îndepărtate de Soare decât aceasta și totuși au avut coadă și ar trebui văzut dacă aceste comete au avut orbita mult mai excentrică. |
Ai sa razi, dar cometa a avut coada Mai zilele trecute. Numai ca acum coada s-a desprins.
_________________ www.astrographist.com - Astrofotografie de Alex Conu |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 15 Noi 2007 23:49 Download mesaj |
|
|
|
Doru Dragan a scris: | Abel Cavași a scris: | Ar trebui văzut dacă există comete care au fost mai îndepărtate de Soare decât aceasta și totuși au avut coadă și ar trebui văzut dacă aceste comete au avut orbita mult mai excentrică. |
Unul din centrele elipsei pe care se misca cometele este chiar Soarele. Cu cat o cometa are un periheliu mai indepartat de Soare cu atat are orbita mai putin excentrica. | Se pare că nu m-am exprimat suficient de clar. Coada nu apare și nici nu dispare la periheliu. Coada există mult înainte și după periheliu. De aceea, am pus problema existenței unor comete care au avut coadă (evident, departe de periheliu) deși au fost mai îndepărtate de Soare decât cometa Holmes, dar pe o orbită mai excentrică. Nu cumva coada este cu atât mai intensă cu cât orbita cometei este mai excentrică (pentru două comete de aceeași masă)?
alexconu a scris: | Ai sa razi, dar cometa a avut coada Mai zilele trecute. Numai ca acum coada s-a desprins. | Nu se poate compara această coadă cu o coadă adevărată, demnă de luat în seamă. Evident că a avut o amărâtă de coadă, dar noi aici vorbim de o coadă pe care să o fi observat și bunica din Popești. În plus, cozile sunt de mai multe tipuri, dintre care una este de praf și alta este, chipurile, „din ioni”. Eu susțin că acea coadă „din ioni” este, de fapt, radiație emisă de un corp care accelerează. Coada de care zici tu că s-ar fi „desprins” este probabil coada de praf.
|
Sus |
|
 |
hans602 Membru

|
Trimis: 16 Noi 2007 00:04 Download mesaj |
|
|
|
Abel exista gravitatie si gravitatie adevarata,demna de
luat in seama?
Clear sky Hans
|
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

|
Trimis: 16 Noi 2007 07:43 Download mesaj |
|
|
|
hans602 a scris: | Abel exista gravitatie si gravitatie adevarata,demna de
luat in seama? | Da, Hans. La distanțe mari de un corp ceresc există gravitație, iar la distanțe mici de corp există gravitație „adevărată, demnă de luat în seamă” .
Mai întreb o dată, mai clar, specialiștii în statistica legată de comete:
-au existat comete care au fost mai departe de Soare decât Holmes și au avut coada mai mare decât Holmes?
Dacă da, înseamnă că nu distanța mică față de Soare este cauza cozii, ci altceva! Iar eu zic că unul dintre aceste „altceva”-uri este excentricitatea orbitei.
|
Sus |
|
 |
Zaraza Membru

|
Trimis: 16 Noi 2007 15:06 Download mesaj |
|
|
|
Salut Abel
M-ai intrigat cu teoria ta conform careia coada de ioni e o radiatie emisa de un corp ce accelereaza.
Din cate stiu eu, Kepler dicteaza ca viteza cometei se mareste cand se apropie de Soare, si scade cand se departeaza.
Dupa teoria ta, cometa ar trebui sa "emita coada" apropiindu-se de soare (accelerand) si sa si-o piarda treptat, pe masiura ce decelereaza cand se indeparteaza.
Am inteles corect? pare nastrusnica ideea.
_________________ Ardealu-i fruncea. |
|
Sus |
|
 |
|