Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233913 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4207
|
Trimis: 05 Apr 2020 13:28 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Erwin a scris: | Titlul nu-l mai pot corecta chiar dacă sunt moderator. Nu am vrut să deschid alt topic, puteam face asta, dar am vrut să continui povestea aici. |
Am modificat titlul adaugand " -> Binoclu 10x80". E bine asa? |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9515
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 05 Apr 2020 13:38 Download mesaj |
|
|
|
Erwin
Felicitari de felicitari,asta-i lucrare de doctor in stiintele ATM !!!
Eu am de la Gavril Beches un ocular Erfle de la un binoclu de acest fel ,mereu l-am socotit ca avand 30mm focala si camp de 72 grade.
Beches a primit un asemenea binoclu complet si niste oculare de la Observatorul Timisoara cand a slefuit pentru ei doua oglinzi de 300mm.
Dar dupa ce a aparut Toleascopul am redus campul ocularului Erfle la 60 de grade deoarece cu oglinzile parabolice marginea campului prezenta aberatii prea puternice.
Parametrii pe care i-a dat insa Silviu ma fac sa reconsider datele problemei.
Spor in finalizarea micilor detalii ale acestui superb binoclu ,Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9695
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 06 Apr 2020 12:43 Download mesaj |
|
|
|
Mulțumesc, prieteni!
Am avut în mână ambele tuburi când le-a adus Saiph, ambele de dreapta, ne-am uitat împreună cu Silviu prin ele. Nu părea să fie diferențe la optică, doar construcția mecanică era ușor diferită așa că am preferat să-l iau pe cel care semăna mai bine, chiar dacă nu era în stare la fel de bună.
Aseară m-am uitat un pic la Luna care a ieșit dintre nori dar stele nu se vedeau. Apărea o margine galbenă datorată cromatismului dar nu deranjantă. La 10X se distingeau bine mările și craterele mai mari. Poate în seara asta va fi senin și voi putea observa niște roiuri deschise, Pleiade, Hyade ș.a. pentru a evalua mai bine comportamentul opticii. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2299
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 06 Apr 2020 16:25 Download mesaj |
|
|
|
Wow, ce lucratura faina ti-a iesit!
Cred ca e cel mai bun lucru care i se putea intampla jumatatii aleia de TZK A incaput pe maini bune!
Imi place ca si-a gasit perechea si ca in sfarsit poate vedea din nou lumina zilei (sau "luminitele" noptii). Si ma bucur ca am putut avea si eu o mica si umila contributie la renasterea acestui impresionant instrument.
Cer senin si spor la observatii cu el!  _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1552
|
Trimis: 08 Apr 2020 10:56 Download mesaj |
|
|
|
Jos palaria! Absolut superb! Si mai ales un exemplu extraordinar ce arata ca rabdarea si perseverenta intotdeauna duc la rezultate exceptionale. |
|
Sus |
|
 |
StarChild Membru

Data inscrierii: 29 Mar 2011 Mesaje: 1603
Motto: tata si sot in primul rand...restul neesentiale... :-) Localitate: Timisoara
|
Trimis: 08 Apr 2020 11:44 Download mesaj |
|
|
|
Frumos frumos
Ce profile de aluminiu ai folosit (40x40? alta dimensiune)...zi dimensiunea ca sa-ti fac rost de niste capace de plastic sa le pui in capetele expuse....altfel arata prea "ATM "  _________________ PIERDUT FOTON!!! DECLAR NUL !!! |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9695
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 10 Apr 2020 10:25 Download mesaj |
|
|
|
Mulțumesc, din nou!
@StarChild:
Profilele sunt 30x30 dar numai bucata orizontală este prevăzută cu găurele în cele 4 colțuri, pe standardul industrial. Cele două bucăți laterale sunt cu secțiune simplă, în X, cu o singură gaură centrală. Cred că este de la sisteme de rafturi. Nu cred că se potrivesc capacele standard. Dacă găsesc desenul potrivit le pot tipări pe imprimanta 3D a vecinului. Nu știu să desenez pe calculator, doar de mână cu rigla și compasul, sunt în "grupa de risc".  _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|