Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233945 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2914
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 05 Apr 2020 00:48 Download mesaj |
Titlul subiectului: Un experiment la M31 |
|
|
|
Tot din categoria "uitate prin sertare" a aparut si poza de mai jos. Nu e mare lucru de ea in esenta, dar este un experiment interesant vis-a-vis de tehnica folosita la achizitie.
Poza este rezultatul a 250 de expuneri a cate 10 secunde, neghidate, facute cu o camera planetara neracita, la M31 (Andromeda) - doar centrul sau a intrat in camp. Locatia a fost ok din p.d.v. al cerului (Runcu Stone), iar montura cred ca a fost un EQ5, daca imi aduc aminte, pus in pol cum s-a putut
Echipamentul folosit a fost luneta Equinox de 80 mm, iar camera a fost ASI 174MM.
Stack-ul si procesarea de developare au fost facute exclusiv cu MaximDL.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
293.12 kb |
Vizualizat: |
de 1470 ori |

|
_________________ https://astrodata.wordpress.com/ |
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2730
|
Trimis: 05 Apr 2020 08:59 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Grozava captura Cristi! Frumoase detalii.
Imi place sa fac poze cu planetarele la tintele mici si luminoase ( de preferat pana in magnitudine 11) pentru aceste detalii pe care nu le poti obtine usor cu expuneri lungi. Tot secretul este numarul de cadre, cu cat sunt mai multe, cu atat iese poza mai bine. Desigur trebuie sa ai suportul cerului- seeing si transparenta bune. Din cauza asta, doar 25% din capturile mele au fost mai bune.
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|