Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Abel Cavași Membru
Data inscrierii: 17 Iul 2006 Mesaje: 2527
Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 11 Sep 2007 23:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine, atunci voi aștepta până când vei avea posibilitățile tehnice de a-mi răspunde la întrebările de mai sus. Nu te grăbesc.
Nu știu de ce tac ceilalți. La precesie am mai înțeles, dar aici ar trebui să te ajute mai mulți. _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
|
Calin Pop Membru
Data inscrierii: 10 Dec 2005 Mesaje: 1082
|
Trimis: 12 Sep 2007 15:53 Download mesaj |
|
|
|
da, e asa cum banuiam, tensorul e zero in afara sferei de masa si nenul in interiorul ei. asta rezulta din conditiile impuse, ca masa e singura in univers si ca solutia e statica.
Solutia Sch se refera numai la exteriorul masei, unde densitatea de energie si fluxurile de ernergie si moment sint nule. _________________ I still say man will never fly.
Nuclear power is not possible.
By the way, the earth is FLAT. |
|
Sus |
|
|
Abel Cavași Membru
Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 12 Sep 2007 18:52 Download mesaj |
|
|
|
Calin Pop a scris: | da, e asa cum banuiam, tensorul e zero in afara sferei de masa si nenul in interiorul ei. asta rezulta din conditiile impuse, ca masa e singura in univers si ca solutia e statica.
Solutia Sch se refera numai la exteriorul masei, unde densitatea de energie si fluxurile de ernergie si moment sint nule. | Am înțeles. Deci vrei să spui că tensorul energie-impuls este nul chiar și acolo unde există câmp gravitațional. Așa-i? _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
|
Calin Pop Membru
|
Trimis: 12 Sep 2007 19:57 Download mesaj |
|
|
|
da, asta se intelege prin vacuum solution, tensorul e zero, e diferit de zero numai la frontiera cu masa _________________ I still say man will never fly.
|
Sus |
|
|
Abel Cavași Membru
|
Trimis: 12 Sep 2007 20:01 Download mesaj |
|
|
|
Calin Pop a scris: | da, asta se intelege prin vacuum solution, tensorul e zero, e diferit de zero numai la frontiera cu masa | Deci tensorul este nul și între două corpuri care se manifestă numai prin masa lor? Dacă am umple Universul cu corpuri care se manifestă numai prin câmpul lor gravitațional, atunci tensorul tot nul ar rămâne? _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
|
Calin Pop Membru
|
Trimis: 12 Sep 2007 20:08 Download mesaj |
|
|
|
numai pentru o solutie statica, pentru ca tensorul reprezinta un flux printr-o suprafata _________________ I still say man will never fly.
|
Sus |
|
|
Abel Cavași Membru
|
Trimis: 12 Sep 2007 20:21 Download mesaj |
|
|
|
Densitatea de energie a câmpului gravitațional produs de o singură masă este nulă peste tot în afara masei care produce câmpul? _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
|
Calin Pop Membru
|
Trimis: 12 Sep 2007 20:33 Download mesaj |
|
|
|
nu exista cimp gravitational _________________ I still say man will never fly.
|
Sus |
|
|
Abel Cavași Membru
|
Trimis: 12 Sep 2007 21:01 Download mesaj |
|
|
|
Calin Pop a scris: | nu exista cimp gravitational | Deci articolul din wiki referitor la câmpul gravitațional nu are nicio relevanță . Asta este Fizică ce facem noi aici? Cu asemenea aberații nu cred că mai am răbdare să continui... _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
|
Calin Pop Membru
|
Trimis: 12 Sep 2007 21:34 Download mesaj |
|
|
|
Stii doar ca am mai discutat despre cimpul gravitational.
Acest asa-zis cimp are energie tot atita cit are o deformare intr-un cearceaf. Asta nu inseamna ca nu poate face ca o bila aflata deasupra lui sa-si modifice viteza. _________________ I still say man will never fly.
|
Sus |
|
|
Doru Dragan Membru
Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 13 Sep 2007 09:11 Download mesaj |
|
|
|
Una din problemele pe care le are Abel este ca nu poate pricepe ca exista limite ale cunoasterii, chiar daca doar temporar. El este de parere ca in orice moment un om (daca vrea cu adevarat si daca se straduieste) poate cunoaste orice. Din pacate nu cred ca exista cineva care sa-l poata convinge ca asta e o prostie pentru ca e adanc sapat in structura lui. |
|
Sus |
|
|
Calin Pop Membru
|
Trimis: 20 Sep 2007 21:49 Download mesaj |
|
|
|
Calin Pop a scris: | In alta ordine de idei, o intrebare special pentru Radu:
In solutia Scwarzschild, parametrul r ia valori de la 0 la infinit. Se face o schimbare de variabila si noul parametru devine R=(r^3+a^3)^1/3.
Se considera apoi ca apar doua singularitati, la R=0 si R=a=raza Schwarzschild.
Si intrebarea: de ce domeniul de definitie al noii variabile, care se considera a fi un fel de distanta pina la punctul in care sta masa noastra, este tot 0 - infinit, cu R < a = interiorul gaurii negre si R > a exteriorul ei?
|
Acum, dupa citeva zile de citit, incep sa ma luminez _________________ I still say man will never fly.
|
Sus |
|
|
|