Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
097.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234054
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

barlow

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje  

Cumpara

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
lucian tatu
Membru
Membru

Data inscrierii: 26 Iun 2015

MesajTrimis: 26 Mai 2016 17:48 Download mesaj
Titlul subiectului: barlow
Raspunde cu citat (quote)

Sunt interesat sa cumpar un barlow 2 x apocromat si\sau ED .Rog contact la 0721\973930.
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 27 Mai 2016 09:00 Download mesaj
Titlul subiectului: Re: barlow

lucian tatu a scris:
..apocromat si\sau ED ...

Vezi cateva ganduri referitor la barlow ed/apo/achro:
http://www.cloudynights.com/topic/426241-d...ed-barlow/
http://www.cloudynights.com/topic/424064-b...-vs-achro/
Sus
lucian tatu
Membru
Membru

MesajTrimis: 29 Mai 2016 18:59 Download mesaj

Pina la aparitia unor oferte sunt interesat si de opiniile celor care au folosesc frecvent barlow ,de preferinta cei care au instrumente cu focala lunga ,intrucit sunt dornic sa aflu din experienta voastra.Preferabil la 0721\973930 .
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 29 Mai 2016 20:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca ai focala lunga dece vrei barlow?
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 29 Mai 2016 21:16 Download mesaj
Titlul subiectului:

valy, daca omul vrea un barlow, care e problema ta? Este a nu stiu cata oara cand vad ca tu ii iei la rost pe diversi membri, ca de ce aia, de ce ailalta. Nu crezi ca exagerezi? Sau nu ai ce face, si iti ocupi timpul umpland forumul cu postari fara rost?
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 29 Mai 2016 22:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

Intrebarea lui valy are sens in contextul dat:
Citat:
sunt interesat si de opiniile celor care au folosesc frecvent barlow ,de preferinta cei care au instrumente cu focala lunga
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 29 Mai 2016 22:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am intrebat, n-am dat cu parul, daca inoportunez atunci scuzati interventiile, se pot sterge (de catre moderator).
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 29 Mai 2016 22:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Chiar nu cred ca era nevoie de ridicat tonul, Dragos. Toata lumea are dreptul sa puna intrebari, cu atat mai mult cu cat este total justificata.
In afara de cresterea grosismentului si reliefului ocular, un barlow nu aduce nimic bun. In cazul in care instrumentul are focala lunga pare un nonsens sa folosesti asemenea accesoriu. Totusi nimeni nu interzice acest lucru ...

Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008

Motto: panta rhei

MesajTrimis: 30 Mai 2016 02:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cred că un barlow de bună calitate ajută la observațiile planetare/duble în combinație cu un ocular orthoscopic de focală mai lungă sistemul având eye-relieful mai mare decât echivalentul cu focala scurtă. Eu nu am barlow dar am avut ocazia să mă uit printr-unul. Există obiecte la care folosirea lui dăunează dar la altele nu poți fără. Când seeing-ul permite, bineînțeles.
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 30 Mai 2016 09:01 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca autorul topicului ar fi spus ca are un telescop cu focala de 5-6 metri, atunci postarea lui valy poate ar fi avut sens. Dar nu e cazul. In plus, in majoritatea cazurilor, telescoapele de amatori au focale sub 2 metri. Si la observatii si foto planetar, utilizarea unui barlow este necesara. Iar un astronom cu experienta stie asta, deci intrebarea lui valy este fara rost.

Ar fi avut rost sa isi exprime experienta sa in materie. Ce barlow a folosit, daca a facut-o, pe ce instrumente, daca nu foloseste, de ce nu, si asa mai departe. Un raspuns care sa contina ceva informatie utila. Asta ar fi avut rost, si nu as fi intervenit. Dar eu unul chiar m-am plictisit sa vad astfel de interventii lipsite de continut util. Mai mult, chiar si regulamentul face referire la astfel de postari.

Eu, ca orice astronom care nu are colectia intreaga de Naglere, (nu am nici macar unul), si colectia de oculare este limitata financiar, consider ca un barlow bun este strict necesar. Am folosit intr-o seara in care cerul a permis un barlow 2x pe un telescop Celestron C11, cu focala de 2,8 metri. In al doilea rand, in urma efectuarii unui mare numar de teste, am observat ca in cazul multor oculare relativ ieftine cu focale foarte scurte, se pot obtine imagini mai bune cu un barlow bun si un ocular mai lung, decat cu un ocular cu focala echivalenta. Am observat asta si la oculare Hyperion. Evident, poate nu e cazul ocularelor orthoscopice, sau Plossl de buna calitate. Dar nu oricine suporta sa stea cu ochiul lipit de sticla, asa ca un ortho sau Plossl de 3-6mm nu va intra niciodata in colectia mea de oculare.

In plus, nu sunt unul din acei utilizatori care, daca nu au sub ochi imaginea perfectissima, nu se mai uita, asa ca folosesc si consider esential un barlow in colectia mea. Sau doua.

Membru
Membru

MesajTrimis: 30 Mai 2016 09:41 Download mesaj
Titlul subiectului:

dragos.n a scris:

Ar fi avut rost sa isi exprime experienta sa in materie. .
Experienta mea a început cu întrebarea Dece barlow?
Totusi despre ce focala lunga este vorba? Autorul nu zice nimic, pt mine lung înseamnă 4m plus.
Sus
Manu72
Membru
Membru

Data inscrierii: 07 Aug 2013

MesajTrimis: 30 Mai 2016 09:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

Poate domnul Lucian Tatu ne prezenta totusi trenul optic in care doreste sa foloseasca respectivul barlow: instrument optic, oculare si eventual alte accesorii care ar avea relevanta.

Din cele cateva topicuri deschise de dumnealui in diverse arii ale forumului presupun ca ar fi vorba de: SCT C5, oculare hyperion 13mm, ?diagonala? , ?binoviewer?
Dar acestea sunt doar presupuneri.

Un barlow 2x ofera o marire 2x doar daca este folosit imediat inaintea ocularului, fara alte accesorii intermediare, iar factorul de maire va creste daca montam barlow-ul inaintea diagonalei sau a unui binoviewer

Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Iun 2014

MesajTrimis: 30 Mai 2016 10:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

Fara sa am experienta celor de mai sus, pot spune ca un Barlow bun este foarte util. Cum sa mai aratat, combinatia ocular cu focala mai lunga - barlow este una mai buna decat ocular cu focala scurta (cel putin la ocularele mai ieftine). Dupa o experienta la limita imposibilului cu un ortoscopic de 6mm am renuntat la el si folosesc alte variante. De asemenea am avut un dezamagitor TMB Planetary de 4mm, la care insa i-am desurubat barlowul lui si am folosit un barlow GSO, rezultatul fiind spectaculos.
Pe ebay am vazut niste barlowuri ED pe care vreau sa le incerc.

Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009

MesajTrimis: 30 Mai 2016 11:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Interesanta discutia chiar daca este la o sectiune nepotrivita. Cred ca barlow-ul trebuie vazut mai degraba in conjunctura cu ocularele si nu cu telescopul. Rolul cel mai bun este sa multiplice focalele la un cost redus pentru niste oculare premium (pentru cele ieftine mai degraba iti iei focalele respective). Daca are impact asupra calitatii imaginii pot spune doar ca sunt multe firme de top (Leica, Zeiss) care au inclusa in constructia ocularelor barlow-uri si am gasit o serie de studii ale unor astronomi cunoscuti care recomanda mai degraba barlow-uri in combinatie cu focale lungi de oculare decat oculare cu focale scurte (daca mai dau peste ele pe net postez linkul). Personal prefer oculare fara un barlow intermediar insa este o preferinta costisitoare.
Membru
Membru

MesajTrimis: 30 Mai 2016 18:05 Download mesaj

Revin cu detalii-am un SCT C 5 cu binocular baader maxbright ,2 oculare baader de 13 mm si 2 skywatcher uwa de 20 mm,si totusi cer pareri de la veteranii cu barlow.Se intelege ca daca as fi locuit intr-un oras cu magazine astro as fi probat diferite accesorii ,ori neavind acest privilegiu am inteles sa apelez la practicieni .Cit de util este un barlow gso sau meade in cazul meu .
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje   Cumpara Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact