Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233938 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Dragos Chitulescu Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2015 Mesaje: 6
|
Trimis: 23 Ian 2016 12:48 Download mesaj |
Titlul subiectului: Salut, sunt Dragos! |
|
|
|
Salutare tuturor,
Reusesc si eu in sfarsit sa postez aici.
Inca de mic copil am fost pasionat de astronomie/stele/univers. Citeam orice carte apucam in domeniu, chiar daca de cele mai multe ori era vorba de carti Science Fiction. La varsta de 10 ani chiar am scris o scurta "nuvela" sa-i zicem in domeniu. Desi atractia mea spre astronomie nu a disparut niciodata, a fost de abia recent cand am simtit o inflacarare puternica in aceasta directie.
La inceputul anului trecut impreuna cu prietena mea am inceput sa urmarim atent episoadele din Through the Wormhole cu Morgan Freeman, si apoi Serialul Cosmos realizat de Carl Sagan in varianta noua cat si veche. Apoi am inceput sa achizitionam carti in domeniu de la varii scriitori, incepand cu Sagan. Am realizat cat de mult imi doresc sa descopar mai mult acest domeniu si in luna noiembrie am achizitionat un telescop Omegon 130/920 EQ3 cu care am inceput sa scanam, in serile in care vizibilitatea permitea, cerul.
Am achizitionat si o planisfera si o carte despre Stargazing, am downloadat aplicatiile de stargazing pentru mobil, si urmarim mai multe emisiuni/documentare online printre care si cele de la CrashCourse Astronomy cu Phil Plait.
Momentan sunt inca un novice in domeniu, dar imi doresc sa progresez in aceasta directie si poate in viitorul indepartat chiar sa-mi dedic viata in intregime astronomiei.
Astept cu nerabdare sa fie vremea mai ok, si sper sa prind alaturi de voi cateva sesiuni de observatii in afara Bucurestiului.
Atasez si una dintre primele imagini realizate cu telescopul + un HTC Mini One.
Ma bucur sa fiu aici printre voi, si imi doresc sa descopar cat mai multe anul acesta uitandu-ma in sus.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
636.14 kb |
Vizualizat: |
de 2047 ori |

|
Descriere: |
|
Marime fisier: |
147.66 kb |
Vizualizat: |
de 2047 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6850
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Ian 2016 15:11 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut si bine ai venit pe forum.
Daca am inteles bine, poza la Luna e facuta cu telefonul? Foarte bine.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Dragos Chitulescu Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2015 Mesaje: 6
|
Trimis: 23 Ian 2016 15:18 Download mesaj |
|
|
|
Salut Dragos! Da, cu un HTC Mini One, fara adaptor, adica varianta "taraneasca" de a-l pozitiona in dreptul ocularului. Sper ca anul acesta sa apuc sa vad toate planetele prin telescop si in general sa vad si sa invat cat mai multe chestii
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6850
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Ian 2016 16:33 Download mesaj |
|
|
|
Inseamna ca ai mana sigura. Evident, e mai bine sa iei un suport de telefon si sa-l adaptezi sa il poti prinde pe focuserul telescopului.
Acest inceput de an este foarte favorabil observarii planetelor, fiind toate frumos insirate de pe cer, de seara pana dimineata. Practic, poti sa le vezi pe toate intr-o singura zi. Mai greu o sa fie cu Neptun, care dupa ce ca e mic (relativ), si greu de gasit, e si relativ aproape de Soare la apus. Si la fel cu Mercur, care e si mai aproape de Soare, la rasarit, si iti trebuie orizont liber.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|