Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233872 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Manu72 Membru

Data inscrierii: 07 Aug 2013 Mesaje: 546
|
Trimis: 21 Sep 2015 13:49 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Aseara am avut si primul moment Wow cu binoviewer-ul si Luna. Curat spectacol, daca pot sa spun asa.
Sinus Medii, Mare Vaporum si zona dintre ele - Hyginus (Craterul and Rima) si Triesneker (Craterul si Rima) - au fost zonele care mi-au astras privirea cel mai mult.
Ocularele folosite: o pereche de Celestron 32mm Plossl FMC si cate o pereche de 19mm flat field 65°, 16mm flat field 60°. _________________ If the world didn't suck we'd all fly into space. |
|
Sus |
|
 |
theogon Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009 Mesaje: 1189
Motto: impresie, rasarit de soare Localitate: cluj
|
Trimis: 21 Sep 2015 18:03 Download mesaj |
|
|
|
Luna este magnifica privita prin binoviewer. Senzatia vie de zbor deasupra craterelor nu poate fi egalata de nici o imagine obtinuta cu o camera dedicata, desi astrofotografia este si ea o boala grea.
Privindu-l pe Jupiter sau pe Saturn vei avea aceleasi emotii, dar trebuie sa recunosc ca impactul cel mare ramane imaginea Lunii. _________________ mihai |
|
Sus |
|
 |
Manu72 Membru

Data inscrierii: 07 Aug 2013 Mesaje: 546
|
Trimis: 04 Oct 2015 18:17 Download mesaj |
|
|
|
Aseara am iesit iarasi.
Din pacate Luna a rasarit tarziu, iar umezeala s-a lasat mai devreme. Cu toate astea intre 12 si 12:30 am stat lipit de oculare (Meade SWA 16mm) non-stop admirand Batrana Doamna.
Nu pot sa subliniez destul cat de confortabila este observatia prin bino - dar si cat de bune sunt SWA-urile de 16mm
Inainte de Luna, m-am delectat cu cateva clustere si asterime mai mici ca intindere, potrivite pentru bino, dar si cu cateva duble. The Mini Coat Hanger incape perfect in campul oferit de Plossulrile de 32mm
In perechea de Plossl-uri de 32mm - deci la aproximativ 68x - fiecare pereche a Epsilon Lira aparea ca un 8. Una din perechi ca un 8 mai turitit, iar celalata ca un 8 mai... 8
In SWA-urile de 16mm, deci aproximativ 136x, splitarea era evidenta, apareau 4 stele distincte cu cer negru intre stelele fiecarei perechi.
Trebuie sa recunosc ca pana acum nu m-au interesat dublele, dar datorita binoviewerului aparent incep sa prind si acest microb.
Nu prea stiu catre ce oculare sa ma indrept in continuare.
O pereche de Baader Classic Ortho de 10mm - am inteles ca forma de volcano top ar face mai suportabil eye-relieful mic si sunt laudate peste tot, inclusiv aici la noi pe forum.
O pereche de plossl-uri TeleVue de 11 mm ar fi o alta varianta, dar sincer as prefera sa le incerc inainte de a da banii pe ele, mai ales ca-s mai scumpe decat BCO-urile.
Si nu in ultimul rand, sa cumpar perechea pentru Meade UWA WP de 8.8mm pe care deja il am. Asta ar fi si cea mai ieftina varianta, desigur daca nu cedez impulsului - destul de copilaresc recunosc - de a-i lua perechea si celui de 14mm. Nu de alta dar am pus in binoviewer ocularele de 14 si 8.8 (au cam acelasi diamentru in partea de sus) si am suficient nose-relief. _________________ If the world didn't suck we'd all fly into space. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|