Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
m33.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 236609
Numar de utilizatori inregistrati: 2880
Cel mai nou utilizator inregistrat: alex7
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Review binoclu Breaker 750 (facatura nereusita chinezeasca)

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Review instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Dbird
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012

MesajTrimis: 08 Feb 2015 21:04 Download mesaj
Titlul subiectului: Review binoclu Breaker 750 (facatura nereusita chinezeasca)
Raspunde cu citat (quote)

Review binoclu Breaker 99990x99880 Model 750

(la cererea colegului catalin dumitru)

Cel mai des prezentat ca find o capodopera a opticii militare rusesti, acest binoclu este in facto o jucarie. O chinezaraie ieftina pe care nu trebuie sa o pretuiti la mai mult de 30 - 40 ron. Asta daca va hotarati sa o achizitionati. In nici un caz pentru copii dumneavoastra, caci va fi un oarece atentat la functionalitatea ochilor lor si la modul in care le veti forma o imagine despre un astfel de instrument.
Practic totul este din plastic, mai putin corpul portprisme. Lentilele au un strat portocaliu-rosiatic antireflex , si prisme de slaba calitate rezultatul final fiind o imagine albastrui laptoasa, care imi aduce aminte oarecum de primele modelele Asahi Pentax. De obicei vanzatorii prezinta acest strat antireflex ca fiind special pentru viziunea de noapte (strat “infrarosu”, sau “cele mai bune tipuri de depuneri” sunt cateva din definitiile acestui strat colorat rosiatic). Absolut inexact binenteles.
Mari aberati de sfericitate si reflexii interne suparatoare fac aproape de nefolosit acest binoclu. Lipsit de contrast, definitie slabuta. Contine , este adevarat si o mica busola care este functionala si poate fi folosita. In contralumina apar irizatii puternice albastre, rosiatice si verzi. Este un binoclu deosebit de usor (varianta maro cu verde avand undeva spre 600 grame). Culmea, este un binoclu care vine bine colimat.
Desi este marcat 99990x99880 sau in alte cazuri 50x50 etc, el este un 8x50 (doar ca obiectivele sunt diafragmate la greu echivalandu-se practic cu un 40 mm – avantajul fiind ca pe lateralalele lentilei a fost posibila inscriptionarea “ MADE IN RUSSIA – MADE IN RUSSIA”). Practic ar fi trebuit sa fie un 8x40 cu aprox 89m/1000m. Exista un efect de tub, de tunel nu foarte deranjant. Mecanica este slabuta dar functionala. Are reglaj de dioptrii la ocularul drept. In interior sunt materiale de proasta calitate, rugina, floare pe aluminiu. Dar toate lentilele sunt din sticla.
Practic de sa cumparam asa ceva ? Si totusi la pretul mentionat mai sus este foarte bun ca un echipament scoala. Va puteti antrena sa reglati colimarea prismelor caci exista suruburi de reglaj. In rest ocularele sunt lipite nu vor putea fi desfacute, la fel si obiectivele. Dar ca si echiapament scoala isi merita banii. De la el se poat utiliza aparatorile de obiective care sunt chiar OK si pot fi montate pe orice obiective de 50 mm. Si bineinteles busola Smile !
Exista pe mai multe culori negru cu negru, maro cu verde, albastru cu negru etc. Am adunat cateva din variantele reprezentative in poza de mai jos. Important este si laitmotivul ce este comun tuturor, gloantele frumos insiruite pe cacuciucul de protectie.Poate fi gasit pe net si la preturi de peste 200 ron. Practic din aceasta cauza cred ca merita facut acest review, ca un avertisment ca un astfel de binoclu are :
Un NU hotarat, vis a vis de achizitionarea lui, in scopul de al folosi ca binoclu!

Breaker.jpg
 Descriere:
Breaker model 750 (facatura nereusita chinezeasca), optica ruseasca in versiunea executata de chinezi.
 Marime fisier:  407.95 kb
 Vizualizat:  de 3911 ori

Breaker.jpg

Sus
catalin dumitru
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010

Motto: telescopul scuza mijloacele

MesajTrimis: 08 Feb 2015 21:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

Smile

Completez si eu , lentilele obiectivelor sunt simplete slefuite din geam verde-albastrui de 8 mm . Mai bine zis sticla float dopata din greu cu oxizi de fier.

Partile cauciucate sunt relativ bune initial dar in destul de scurt timp materialul imbatraneste si se macina ca o radiera. E posibil ca la unele modele sa fie mai rezistente gumele .

Unul dintre oculare are in planul focal un disc de sticla gravat cu cercuri , cruciulite si alte porcarii , ce difera de la un model la altul. Executia gravarii e foarte precisa si da un aer fals de 'profi' .

Este un produs absolut scandalos si care dupa mofturile mele valoreaza cam un leu +/- 50% .

Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 08 Feb 2015 22:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

Anul trecut am dezmembrat si eu din curiozitate un astfel de "binoclu" si cred ca este bine sa va spun si voua ce surprize am intalnit:

- obiectivele sunt lentile simple biconvexe acoperite pe fata posterioara cu un strat ruby.
acoperirea asta are dupa parerea mea doua scopuri, unul comercial si altul functional.
Functional, un astfel de strat depus pe lentila taie o buna parte din spectrul vizual principal, in speta frecventele joase (rosu, oranj, galben) si lasa sa treaca radiatiile din partea superioara a spectrului.
In felul acesta este tinuta cumva in mana cromatica imaginii furnizate. Fara acest strat imaginea ar fi plina de curcubee suprapuse pe toate zonele de contrast.

- ocularele sunt facute doar din lentile de plastic fara niciun fel de acoperiri sau cel putin asa am gasit eu la exemplarul dezmembrat.

- cand am ajuns la prisme am descoperit adevaratul motiv pentru care se fabrica astfel de "binocluri".
La prima vedere erau prisme obisnuite fara niciun fel de acoperire pe ele. La un examen mai atent am observat ca toate prismele prezentau 3-4 ciobituri marginale dar care nu se suprapuneau pe traseul optic.
Cred ca este cel mai ingenios mod pentru a refolosi piesele rebutate de la alte serii de binocluri

In final as vrea sa fac o subliniere: bazaconiile astea, indiferent de cum s-or numi ele, nu au nicio legatura cu optica ruseasca!

Cer senin si feriti-va de facaturi!

photo.JPG
 Descriere:
 Marime fisier:  261.89 kb
 Vizualizat:  de 3889 ori

photo.JPG

Moderator
Moderator

MesajTrimis: 09 Feb 2015 21:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

Erata:
in review la Breaker am scris ca corpul portprisme este din metal aluminiu. Nu este metal ci tot plastic ! Respectiv corpul binoclului este integral din plastic.
Sus
catalin dumitru
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010

Motto: telescopul scuza mijloacele

MesajTrimis: 28 Mai 2015 13:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

Azi am dat cu ochii intr-o alta porcarie chinezo-bengaleza .

E vorba de binoclul ''DREAKER" Mr. Green o scula senzationala , din plastic mizerabil de cea mai buna calitate , complet negru si cu obiective orange-ruby-coated pe a caror sticla de sifon nu mai scrie nimic.

Absolut hidos .

Moderator
Moderator

MesajTrimis: 30 Mai 2015 11:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

Au o emisie si la Kaufland la exuberantul pret de 45 ron. NU retin exact noua denumire (caci au alt nume desi sunt tot aceleasi ca si breaker, dreaker , daper etc). Sunt insa relativ ok de scoala (respectiv sa il desfaceti si sa invatati pe el reglaje , componistica, etc) cum am mai zis, dar nu va inchipuiti (sfat adresat celor ce incep o experienta in astro) ca merita sa il folositi ca si binoclu.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Review instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum