Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
M42_.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 235932
Numar de utilizatori inregistrati: 2869
Cel mai nou utilizator inregistrat: Alexandru Marc
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Larry

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Who's Who

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
larrylart
Membru
Membru

Data inscrierii: 27 Dec 2006

MesajTrimis: 01 Feb 2007 06:07 Download mesaj
Titlul subiectului: Larry
Raspunde cu citat (quote)

Salutari la toata lumea!

Sunt nascut in 1975 in Curtea de Arges si lucrez(mai bine zis am lucrat vreo 11 ani) in IT cu precadere in industria de animatie/film si domeniul bancar. Momentan fac o pauza in cariera si ma gindesc la alte directii pe care as putea sa le incerc in viata – probabil, sa ma fac vacar e idée buna pana urma, cum zicea un prieten al meu Russell, macar iti pastrezi mintea limpede si esti in mijlocul naturii Smile

Sunt pasionat de astronomie de cind ma stiu. Ca si alti de aici, am construit prima luneta pe la 12 ani din carton, balsa, lentila de ochelari si un ocular de microscop. Tot atunci am facut si primele astrofotografii pe film la craterele lunare. De fiecare data cind observam cerul instelat imi imaginam imensitatea universului si asta ma facea sa realizez cit de nesimnificative sunt problemele noastre de zi cu zi pe care avem tendinta sa le dramatizam.

Am avut in plan sa construiesc un telescop (reflector) dar din cauza posibilitatilor materiale si a lipsei de intelegere din partea “sponsorilor” (a alor mei) nu am terminat proiectul niciodata. Asa ca de atunci m-am profilat mai mult pe materii teoretice matematica (si teoria fizica, astrofizica) pana am dat cu nasul de calculatoare care mi-au sarit in ochi imediat ca methoda cea mai ieftina de a experimenta anumite lucruri. Si asa am ajuns ce sunt acum.

De atunci si pana acum cativa ani nu m-am mai ocupat de astronomie cu toate ca oftam ori de cite ori eram sub un cer senin. Eram in Dublin cind m-am brusc hotarit sa imi cumpar un telescop si de atunci a urmat o perioada de cativa ani in care am petrecut sute de nopti sub cerul liber de multe ori in frig si umezeala de pana la 98% dar a meritat fiecare minut. Tot in Irlanda am intrat si eu pt prima data intr-un club de astronomie cu care am avut relatii foarte bune.
Apropos stiati ca Irlanda are cei mai multi astronomi amatori per capita din lume? Si asta in ciuda faptului ca e una dintre cele mai noroase tari din lume … ironia soartei presupun. In plus de asta in centrul Irlandei, la Birr, a fost cel mai mare telescop din lume pana la inceputul secolului 20 – si primul telescop prin care sa vazut structura spiralata a galaxiei M51. Are o oglinda de 2m si tubul era facut din doage de lemn prinse cu cercuri – arat ca un butoi urias Smile (ultima data cind am fost acolo era in restaurare)

Ca interes particular in astronomie il am in galaxii si clusteri de galaxii – mai exact in formarea si evolutia lor. Acum, micul meu telescop nu o sa ma ajute mult la asta, dar nu ma putut abtine sa nu pot eu sa arunc o privire sau sa fac o poza directa.

Alte domenii de interes sunt robotica (abia am terminat o a treia versiune de brat robotic +/- cateva inbunatatiri pe care o sa le aduc pe parcurs) iar acum scriu de zor sa termin software-ul pt el, inteligenta artificiala care normal e o obsesie decind am dat cu nasul de calculatoare si care mi-a mancat zilele Smile si multe altele … ahh daca as trai citeva sute de mii de ani sa am timp sa le aprofundez pe toate…

In final, ma bucur sa vad ca si in Romania se misca lucrurile in domeniul asta si imi face placere sa dezbat sau sa fac schimb de informatii/pareri/idei cu oameni de aici.
Respect orice punct de vedere chiar daca cred ca este gresit, atita timp cit este prezentat decent (cu respect fata de restul - nu agresiv) si ma rog(mai putin “grav” dar util) incerca sa mentina o stuctura coerenta. Cred ca oricine aici, mai ales cei la inceput, sunt bineveniti iar cei care au mai multa experienta trebuie sa ii sustina si sa ii incurajeze.

Larry
Sus
hans602
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Feb 2007 11:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ultimele trei propozitii sint foarte valoroase(parerea mea)
care daca cu toti le-am practica,nu numai pe forumuri ar
arata lumea putin altfel.
In ce priveste multitudinea hobbyuriilor asa este ca sintem
limitati de timp si mai multi factori,cea ce pe mine ma determinat
sa ma acup numai cu un hobby pe o perioda de timp.
Larry iti doresc mult succes si satisfactii in continuare in
hobbyuriile tale.

Clear sky Hans
Sus
Alexandru Rautu
Membru
Membru

Data inscrierii: 15 Sep 2006

Motto: "Imagination without knowledge is ignorance waiting to happen"

MesajTrimis: 01 Feb 2007 15:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salutari ... foarte impresionante sunt realizarile tale ... Mult succes in contiunare si numai bine ...
Membru
Membru

Data inscrierii: 17 Iul 2006

Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza)

MesajTrimis: 01 Feb 2007 17:21 Download mesaj
Titlul subiectului:

larrylart a scris:
De fiecare data cind observam cerul instelat imi imaginam imensitatea universului si asta ma facea sa realizez cit de nesimnificative sunt problemele noastre de zi cu zi pe care avem tendinta sa le dramatizam.

Să fie o învățătură de minte pentru noi toți!

larrylart a scris:
Am avut in plan sa construiesc un telescop (reflector) dar din cauza posibilitatilor materiale si a lipsei de intelegere din partea “sponsorilor” (a alor mei) nu am terminat proiectul niciodata. Asa ca de atunci m-am profilat mai mult pe materii teoretice matematica (si teoria fizica, astrofizica) pana am dat cu nasul de calculatoare care mi-au sarit in ochi imediat ca methoda cea mai ieftina de a experimenta anumite lucruri. Si asa am ajuns ce sunt acum.

Și n-ai ajuns rău deloc, așa că „sponsorii” tăi merită aprecierile cuvenite.

larrylart a scris:
De atunci si pana acum cativa ani nu m-am mai ocupat de astronomie cu toate ca oftam ori de cite ori eram sub un cer senin.

Doamne, că bine zici!
larrylart a scris:
… ahh daca as trai citeva sute de mii de ani sa am timp sa le aprofundez pe toate…

Așa este Larry, e dureros de scurtă viața, tocmai de aceea trebuie să renunțăm la unele lucruri ca să le facem bine pe celelalte. Dacă nu ai în minte asta, atunci oricât de mulți ani ai trăi, tot nu-ți vor ajunge.
larrylart a scris:
In final, ma bucur sa vad ca si in Romania se misca lucrurile in domeniul asta si imi face placere sa dezbat sau sa fac schimb de informatii/pareri/idei cu oameni de aici.

Apreciez faptul că găsești timp să discuți cu noi. Cred că este spre binele tuturor.
larrylart a scris:
Respect orice punct de vedere chiar daca cred ca este gresit, atita timp cit este prezentat decent (cu respect fata de restul - nu agresiv) si ma rog(mai putin “grav” dar util) incerca sa mentina o stuctura coerenta. Cred ca oricine aici, mai ales cei la inceput, sunt bineveniti iar cei care au mai multa experienta trebuie sa ii sustina si sa ii incurajeze.

Sper ca respectul față de punctele de vedere ale celorlalți să nu te împiedice să-i contrazici atunci când va fi cazul Smile.

Mult succes, Larry, în tot ceea ce întreprinzi și, încă o dată, bine ai venit pe forum!

Ultima modificare efectuata de catre Abel Cavași la 01 Feb 2007 20:48, modificat de 1 data in total
Sus
raduM
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Noi 2006

Motto: File not found. Nobody leaves the room!

MesajTrimis: 01 Feb 2007 20:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

salut.
Russel e un baiat destept.
Tine-mi si mie un loc de ferma langa tine Very Happy. Observatorul il facem noi, daca nu e prea multa poluare luminoasa.

Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2006

MesajTrimis: 01 Feb 2007 23:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

vin si eu, vin si eu , vin si eu , suma de la 1 la n din vin si eu.
wait for me! Very Happy

Post Scriptum: nu stiu sa cresc animaluri... Crying or Very sad
Dar poate-mi gasiti si mie un teren micut pentru legume.

larrylart
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Feb 2007 01:45 Download mesaj
Titlul subiectului:

Citat:
care daca cu toti le-am practica,nu numai pe forumuri ar
arata lumea putin altfel.

Cu atit mai mult cu cit suntem relativ putini aici - daca mai exista si animozitati atunci oameni incep sa se inchida si asta nu duce la nimic bun.
Pe de alta parte, cu cit mai tare(violent) incerci sa convigi pe cineva ca greseste cu atit intapini mai multa rezistenta(legi actiuni-reactiuni se aplica). In general ai mai multe sanse sa faci partea adversa sa considere ce zici daca argumentul e constructiv si dovedesti ca cel putin incerci sa vezi lucrurile si din partea adversa. Chiar si asa, in multe cazuri nu trebuie sa te astepti ca partea adversa sa recunoasca imediat - pt ca aici intervine ego-ul si dureaza timp pana acest lucru e acceptat si asta se intampla de obicei mutual. Asta este nu trebuie sa uitam ca suntem oameni toti.

Citat:
In ce priveste multitudinea hobbyuriilor asa este ca sintem
limitati de timp si mai multi factori,cea ce pe mine ma determinat
sa ma acup numai cu un hobby pe o perioda de timp.

Da, Hans si Abel, stiu. Eu mi-am facut un sistem de prioritati. Se pot aborda mai multe probleme daca te organizezi foarte bine. As vrea sa ma pot limita la un sigur hobby ...

Citat:

Sper ca respectul faþã de punctele de vedere ale celorlalþi sã nu te împiedice sã-i contrazici atunci când va fi cazul

Ahh nu, dezbaterea unei probleme si contra argumentele sunt foarte utile.
Multe ideii se nasc din dezbateri constructive.

Citat:
Russel e un baiat destept.
Tine-mi si mie un loc de ferma langa tine Very Happy. Observatorul il facem noi, daca nu e prea multa poluare luminoasa.

Nu zice de doua ori ca acum ma apuc sa fac planurile Smile Sicer sa fiu, consider posibilitatea asta de ani de zile. Rutina oraselor mari si stresul implicit nu stiu daca merita "bani" ... ajungi acasa dupa o zi de servici cu creierul pastrama si abia daca mai gasesti "resurse" sa faci ceace vrei de fapt in viata. Acum cu atit mai mult cu cit internetul iti da access la informatie din orice colt al lumii - nici macar nu te poti considera izolat.

Citat:
vin si eu, vin si eu , vin si eu , suma de la 1 la n din vin si eu.
wait for me! Very Happy

Pai atunci facem un sat de astronomi, fizicieni etc. Si daca valoare n-ului tau e suficient de mare construim si un Pub in mijlocul satului unde sa ne adunam sa dezbatem probleme Smile

Larry
Sus
larrylart
Membru
Membru

MesajTrimis: 13 Feb 2007 21:20 Download mesaj
Titlul subiectului:

Apropos de un sat de astronomi ...

http://www.arizonaskyvillage.com/

alti se misca mai repede Smile Ehh, poate intr-o buna zi.... aici vremea a fost atit de proasta in ultima vreme ca am avut timp sa termin si versiunea a doua a bratului de robot:
http://larryo.org/work/robotics/robotics_hardware.html

Larry
Sus
Abel Cavași
Membru
Membru

Data inscrierii: 17 Iul 2006

Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza)

MesajTrimis: 13 Feb 2007 21:26 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mama mia! Măi omule, tu lucrezi, nu glumă! Shocked

Ce minune de robot!

Apropo! Vezi, poate că te interesează un blog așa cum s-a stabilit la adresa
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=13422#13422 . Acolo ai avea posibilitatea să ne ții mai bine la curent cu asemenea chestii.

Membru
Membru

Data inscrierii: 15 Sep 2006

Motto: "Imagination without knowledge is ignorance waiting to happen"

MesajTrimis: 13 Feb 2007 21:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

Super ... mult succes si pt Nero Very Happy
Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Feb 2007 18:42 Download mesaj
Titlul subiectului:

Citat:
Apropo! Vezi, poate că te interesează un blog așa cum s-a stabilit la adresa

De vreo 2 ani ma tot gindesc daca sa nu sa imi fac un blog Smile Eu am o metoda locala ca sa imi urmaresc progresul in proiectele mele - acum pt ca sa transform asta in blog(uri) va trebui sa scriu un mic convertor ... ramane de vazut cum am si eu timp...

Citat:
Super ... mult succes si pt Nero

Mda, asta a fost primul in proiect ... dar l-am subclasat ca prioritate pt ceva mai "simplu" ... bratul asta de robot. Oricum dupa ce termin softwareul chorg o sa incep sa lucrez si la el. Dupa cum arata vremea acum o sa am tot timpul ...

Larry
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Who's Who

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum