Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Tavi F. Membru

Data inscrierii: 05 Noi 2006 Mesaje: 988
|
Trimis: 28 Apr 2013 14:20 Download mesaj |
Titlul subiectului: Vind set oglinzi Gregory |
|
|
|
E vorba despre cel de al 4-lea set de oglinzi slefuite in perioada 2009..2011, din care voiam sa-mi fac telescop pentru mine. Oglinzile sint practic noi, foarte putin folosite la testarile initiale cind au fost montate pe telescopul de proba. Contrar vointei mele de a le pastra, situatia actuala ma constringe sa scot aceste oglinzi la vinzare.
- Diametrul optic util: D=160mm (sticla float 19mm);
- Raportul F/D al sistemului: Nech=31.25 (adica Fech=5000mm);
- Distanta dintre oglinzi: h=986mm.
Mai jos puteti vedea citeva imagini obtinute prin oglinzile Gregory puse la vinzare. Metoda fotografiei afocale, cu un aparat compact (ori "sapuniera", cum i se mai spune) fixat in spatele ocularului. Detaliile tehnice sint specificate pe poze.
Venus:
http://www.flickr.com/photos/80804182@N00/...otostream/
Marte:
Luna (cadru singular):
Pret = 850 lei + transportul
Conexiunea mea la internet fiind incerta si instabila, eventualele persoane interesate de anunt ma pot contacta la nr. de telefon 0741/374538. |
|
Sus |
|
 |
Tavi F. Membru

|
Trimis: 03 Mai 2013 09:41 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Valabil!
L.E.: Marcajul "3" de pe oglinda principala reprezinta notatia originala, dar e al 4-lea set (si ultimul din serie) expus publicului.
L.E.2: Inca o mentiune care probabil este cunoscuta in rindul ATM-istilor, dar o subliniez si eu:
- Sistemul Gregory ofera o imagine dreapta (fara alte accesorii optice), orientata corect atit stinga-dreapta cit si sus-jos... ceea ce il face un bun instrument inclusiv pentru observatiile terestre.
L.E.3.: Atasez inca un Venus de anul trecut, cind planeta avea diametrul unghiular mai mic decit in link-ul spre flickr. |
|
Sus |
|
 |
Tavi F. Membru

|
Trimis: 10 Mai 2013 17:49 Download mesaj |
|
|
|
Valabil.
Cel mai scazut pret la care sint dispus sa vind acest set de oglinzi este 800 lei (+transportul). Alta reducere nu va mai fi, n-o sa le dau pe nimic.
Astea fiind zise, eu n-o sa-i mai fac alte promovari forumistice. Prefer sa nu mai montez oglinzile pe telescopul de proba, adica sa le feresc de praf. Nici "up-uri" prea dese nu voi posta... cine vrea citeste si gaseste foarte usor un anunt pe primele doua pagini ale sectiunii curente.
Componentele expuse vor sta deocamdata in vitrina, pina se va gasi cumparatorul sau eu o sa pot aloca niste bani (~2..300lei) pentru a-mi construi telescopul gregorian. |
|
Sus |
|
 |
Tavi F. Membru

|
Trimis: 24 Mai 2013 14:42 Download mesaj |
|
|
|
In astrofoto am observat ca se practica tot mai intens manipularea digitala, curatarea imaginii si intarirea excesiva a detaliilor. Procesarea mea, aplicata in special la Venus, consider ca am mentinut-o in limite rezonabile, pentru a pastra naturaletea peisajului.
Acum am scos cele mai bune cadre ale unui filmulet din care a rezultat o fotografie afisata anterior. Filmarea fusese pe timp de zi, cu Soarele inca pe cer. Cadrele sint neprelucrate, la rezolutia originala (doar decupate 100%). Chiar si asa, fara tubulatura contra luminii parazite, senzorul foto aproape ca reda culorile atmosferei venusiene. In aceasta privinta (a captarii culorii), cipul digital e superior ochiului uman, dar la capitolul rezolutie/definitie e net inferior vederii noastre. In momentele de calmitate maxima pe care le permitea atmosfera terestra la acea data, se vedeau perfect limbul planetei si acea dunga neagra difractionala! La grosisment 400x.
Imaginile prezinta usoare variatii zonale de focalizare cauzate de turbulenta atmosferica.
In acea perioada, a montarii oglinzilor Gregory pe telescopul de proba, am trait niste sesiuni de observatii foarte placute si am obtinut mai multe fotografii surprinzator de bune, inclusiv la Venus... si nu cred ca oi fi beneficiat eu de vreun tunel vidat deasupra casii mele ("seeing-ul" perfect), care sa-mi inlesneasca observarea vizuala ori fotografica a astrilor vizati!! |
|
Sus |
|
 |
Tavi F. Membru

|
Trimis: 26 Sep 2014 20:41 Download mesaj |
|
|
|
Readuc la vinzare acest set de oglinzi. Eu inca n-am apucat sa-mi construiesc telescop cu oglinzile respective.
Pret nou: 700 lei (include si transportul prin posta romana)
Avind date unele anomalii intimpinate pe internet in ultimul an, ma vad nevoit sa solicit un avans de 100 lei prin mandat postal, pentru a ma asigura ca eventualul cumparator are intentii reale. Apoi restul prin ramburs.
Atesez si imagini ale testului pe intregul sistem. Eu il estimez undeva la L/7 eroarea frontului de unda, la ocular.
Astfel de componente optice nu gasiti nicaieri la un pret mai rentabil. |
|
Sus |
|
 |
Tavi F. Membru

|
Trimis: 25 Oct 2014 10:20 Download mesaj |
|
|
|
Daca exista persoane interesate de setul Gregory, imi pot forma oferte de pret in pm. Poate o sa tin cont de ele. |
|
Sus |
|
 |
Tavi F. Membru

|
Trimis: 01 Dec 2014 10:09 Download mesaj |
|
|
|
Reducere valabila pina la sfirsitul anului 2014:
Pret set oglinzi Gregory, D160mm = 500 lei (transport inclus)
Plata in avans, prin transfer bancar sau mandat postal. |
|
Sus |
|
 |
Tavi F. Membru

|
Trimis: 02 Dec 2014 13:31 Download mesaj |
|
|
|
Oglinzile sint rezervate.
LE (a 2-a zi): Am raspuns in pm, ieri, inaintea postarii acestei acutalizari. Dincolo de anomaliile de pe net, doar aici pot raspunde intotdeauna. Multumesc pentru intelegere. |
|
Sus |
|
 |
Tavi F. Membru

|
Trimis: 04 Dec 2014 23:47 Download mesaj |
|
|
|
In pofida a doua contacte telefonice credibile, care imi indica o ofertare ferma si citirea raspunsului meu privat (din 2.12), totusi pm-ul trimis de mine imi apare ca fiind necitit! Nici raspuns la raspunsul meu initial nu-mi apare, asa cum am fost instiintat verbal ca ar trebui sa existe. Sint oarecum derutat! Nu stiu ce sa cred... o fi vreo disfunctie bizara a forumului?! Sau altceva?! N-as vrea sa ramina lucrurile tulburi pina pe 10..11.
Eu n-am momentan credit activ pe telefon, dar daca persoana respectiva mai intra pe forum, am rugamintea la dinsul sa posteze aici o scurta confirmare formala. Vad ca, in restul topicelor din sub-forumul "Bazar", se practica des astfel de trimiteri publice catre pm... ceea ce imi pare a fi corect din mai multe puncte de vedere, excluzindu-se vreo posibila strategie de marketing bazata pe "rezervari" fictive. |
|
Sus |
|
 |
Mosu' Membru

Data inscrierii: 10 Feb 2008 Mesaje: 234
|
Trimis: 06 Dec 2014 01:54 Download mesaj |
Titlul subiectului: confirmare |
|
|
|
Confirm primirea pm-urilor. Functioneaza ciudat pm-ul si forumul, fiind deconectat si daca schimb pagina! |
|
Sus |
|
 |
Tavi F. Membru

|
Trimis: 11 Dec 2014 12:26 Download mesaj |
|
|
|
Setul de oglinzi a fost vindut. Va multumesc.
Topic inchis. |
|
Sus |
|
 |
|