Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236634 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2881 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: avis |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1016 la data de Mar Sep 09, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1566
|
Trimis: 31 Aug 2014 17:33 Download mesaj |
Titlul subiectului: Review Tasco-Insight-Bushnell 10x40 sau 16x40 |
|
|
|
Review Tasco-Insight-Bushnell 10x40 sau 16x40
Indiferent de denumirea sau campul scris pe acest model, el este un produs 100% no name care se branduieste la cerere cu orice denumire dorita. Insa in ansamblu este acelasui produs. Chinezul a apasat putin mai tare pe pedala de acceleratie si a supradimensionat un model mecanic ce pana acum circa un an de zile se limita la un diametru de 32 mm, la toate firmele producatoare. Si eu ma intrebam de ce acesta limitare. Cu acesta ocazie am aflat.
Din primul moment devine evident ca greutatea tuburilor este imposibil de gestionat de acest sistem mecanic(vezi poza). In consecinta tuburile , oricat de atent le manipulezi pierd incontinuu distanta interpupilara ceea ce este extrem de deranjant (toate testele au fost facute pe binocluri noi, ma ingrozesc cam cum vor "atarna" tuburile dupa ceva folosinta). Un binoclu destul de greu (circa 500 grame), normal, din cauza obiectivelor mari si generoase. Atat ocularele cat si obiectivele sunt coated si depunerile sunt albastre cu extrem de putin mov, ceea ce este relativ ok. Pacat ca stratul este foarte slab ca densitate si in consecinta apar reflexii nedorite inlumina de zi (sunt deranjante, facand utilizarea foarte dificila in plina lumina). Probabil pe astro nu deranjeaza daca nu exista lumina parazita laterala in jur (nu am facut efectiv, teste astro). Se pare ca exista emisii ale acstui binoclu cu antireflex rubiniu dar nu cred ca merita efortul de a testa acesta varianta (normal pretul este mai mic).
O alta problema insa este suparatoare, axele optice oarecum restrictive impun o pozitie stricta a ochilor fata de axa optica a binoclului altfel apar acele fantome negre din toate directiile functie de cum tremura intre ele cele 2 sisteme (ochii si respectiv binoclul). Foarte deranjant.
Interesant este ca de fapt 10x40 insemna in realitate 8x40 (iar 16x40 este cel mai probabil 12x40 dar acesta din urma nu am mai putut sa il compar cu o alta putere maritoare fixa - testele au durat 2 zile, si am avut conditii diferite in fiecare zi!) Caz in care trebuie sa scriu ca luminozitatea sistemului este medie. Contrastul este singurul punct bun, care compenseaza mult si da si o senzatie de rezolutie buna a echipamentului. Sticla este BK7(K7 chinezesc). Unghiul este un normal undeva la maxim 5 grade la ambele modele indiferent de scrie pe ele (1000m/1600m, 89/1000m, 98/1000m, 84/1000, etc). Pacat de tuburile care au ceva metal si sunt bine cauciucate si realizate avand priza buna si un feeling ok , daca restul lasa de dorit.
Ideea finala a acestui binoclu este duala:
1- Nu il recomand decat celor care vor sa studieze distructiv componentele interioare unui binoclu tip rooof.
2- Pretul unui astfel de echipament nu trebuie sa fie mai mare (in contextul ca il cumparati) de 70 lei (TVA inclus).
Mare pacat, caci din acest binoclu se putea face ceva deosebit. Dar asa se intampla cand calci brusc pedala de acceleratie si nu gandesti putin inainte.
Descriere: |
Ca sa stiti de cine sa va feriti, indiferent de orice scrie pe el sau de culoarea stratului antireflex !!! |
|
Marime fisier: |
192.79 kb |
Vizualizat: |
de 2645 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5207
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 31 Aug 2014 18:25 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Review Tasco-Insight-Bushnell 10x40 sau 16x40 |
|
|
|
Cum ai dedus marirea in contextul dat ?
Dbird a scris: | Interesant este ca de fapt 10x40 insemna in realitate 8x40 ...
Unghiul este un normal undeva la maxim 5 grade |
|
|
Sus |
|
 |
Dbird Moderator

|
Trimis: 31 Aug 2014 22:31 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Pai este foarte simplu am fost de 2 ori la magazin si am studiat in prima zi : 10 x 40 (2 buc) si 16 x 40 (1 bucata). Mi-a placut lumina lui 10 x 40 si a doua zi am venit cu un etalon 8x21 , 12x32 si un 10x32 de acasa. Apoi am comparat DOAR 10x40 caci intre timp 16x40 se vanduse. Pentru comparare eu fac mereu asa: pun un tub de la "etalon" la un ochi si un tub de la "testat" la celalat ochi. Apoi "colimez" cele doua tuburi pana imaginile se suprapun. Daca se suprapun perfect si vor forma o singura imagine , ambele binocluri au aceesi putere de marire, daca nu , cel putin iti dai seama ca unul e mai mare decat celalalt.
10 x 40 sa dovedit a fi un 8x40 ceea ce "micsoreaza" multumirea mea vis a vis de senzatia luminozitate pe care am avut-o in ziua fara etaloane (fapt pentru care nu l-am cumparat).
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5207
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 01 Sep 2014 00:46 Download mesaj |
|
|
|
Aha. La 8x si 5° (sau mai rau 84m/1000m=4.8°) da un camp vizual aparent de sub 40°. Huh
|
|
Sus |
|
 |
Dbird Moderator

|
Trimis: 01 Sep 2014 12:07 Download mesaj |
|
|
|
Da , e adevarat ca si campul poate intra in discutie ca fiind cam mic, dar asta nu deranja prea mult caci nu prezenta totusi efect de tunel , tub cum vrei sai zici. Campul efectiv nu am prea stat sal anailizez desi putem tot prin comparatie cu etaloanele, dar picand la testul optic, nu am mai vrut sa investesc cei circa 205 lei doriti de vanzator(pretul este enorm ca si raport pret/calitate). Inscrisurile de pe el sunt la randul lor puse la misto inclusiv la camp.
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6934
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 01 Sep 2014 13:45 Download mesaj |
|
|
|
Am si eu o intrebare. Din fotografie nu vad nicaieri vreun inscris Tasco sau Bushnell. Si as dorii sa lamuresti acest lucru, daca se poate. Cu atat mai mult cu cat, desi nu se poate compara cu Zeiss, Bushnell este totusi peste Tasco, din cate stiu eu.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Dbird Moderator

|
Trimis: 02 Sep 2014 12:30 Download mesaj |
|
|
|
Sursa acestor binocluri este pe alibaba ca si pozele mele. Nu am mentionat ca pozele nu sunt cele din magazin. Asta deoarece toate testele au fost facute in magazin pe decursul a doua zile si nu mi-am permis chiar sa le fotografiez ...si asa am devenit dubios cand am mai scos la a doua vizita din geanta 3 binocluri sa fac diverse comparatii . O alta sursa a acestor binocluri este pe siteul shopu.ro acum figurand cu tot cu Tasco dar acum 8 luni figurau cu alt nume pe care nu il retin(aceasta nu este si nu poate fi o reclama). Atat in Bucur cat si pe site shopu.ro ele figureza cu TASCO. Pe alibaba le veti gasi fie nescrise fie cu Insight si cu tasco si cu bushnel iar in subsol este figurat ca se pot inscrie la comanda cu orice se doreste(si sunt disponibile in 3 culori de acoperirie albastru, verde sau rubiniu). Ceea ce doream sa atrag atentia este tocmai faptul ca ele nu sunt efectiv ceea ce scrie pe ele. Si revin la idee , daca erau bine facute chiar nu conta ce marca era acolo(am vazut personal cazuri- de exemplu 16x32 TCM -de fapt un 12x32- care este extrem de reusit). Dar nu sunt.
Pe de alta parte Tasco si Bushnell sunt cele mai copiate marci de catre chinezi, cel mai probabil din cauza renumelui. Nu am avut ocazia sa cumpar sau sa testez nici una din variante in versiunea "vestica" originala daca vrei. In schimb am un Tasco foarte vechi, original japonez 8x40(vezi review) care este impresionant. In ziuas de azi vanzatorii spun ca Tasco si Bushnell ar fi ca tara de origine undeva in SUA, este posibil nu stiu ce sa zic. Tot in aceeasi situatie de fake sunt, si asa zisele binocluri japoneze din piata noastra, Sakura.
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|