Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11252
|
Trimis: 01 Iul 2014 01:23 Download mesaj |
Titlul subiectului: Calea Lactee |
|
|
|
Sambata am fost la tara, cativa km V de Buzau. Prognoza zicea de ceva nori subtiri, intr-adevar se vedeau niste nori fini deasupra, totusi contrariat de faptul ca nu se miscau am incercat cateva cadre si am fost putin surprins sa vad ca nu erau nori ci Calea Lactee, deh asa e cand te uiti doar la luna/soare, nu mai recunosti nici macar un dso cand il vezi. Cateva cadre single shoot, incepand de la 70, continuand cu 200 si in final 600mm. Asta pana sa dispara brusc toate, venea rasaritul.
O curiozitate am legat de DSS: cand fac stack, la sfarsit imaginea nu e color, nu fac nimic special: load, select all, stack, pe setari default, doar light-uri, nu am flat/dark, cateodata rezultatul e color, dar nu tot timpul, oare ce se intampla?
Descriere: |
|
Marime fisier: |
612.14 kb |
Vizualizat: |
de 4373 ori |

|
|
559.51 kb |
de 4373 ori |

|
|
497.5 kb |
de 4373 ori |

|
|
471.56 kb |
de 4373 ori |

|
|
690.67 kb |
de 4373 ori |

|
|
405.02 kb |
de 4373 ori |

|
|
844.3 kb |
de 4369 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
BMB Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2009 Mesaje: 696
Motto: Romania e frumoasa ..pacat ca e populata. Localitate: Magurele
|
Trimis: 01 Iul 2014 11:52 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Faine, insa la background poti sa mai lucrezi, sa scoti diferentele de gradient pentru cele de altitudine mai mica. Altfel, ai ceva cer acolo, chiar cu sudul putin compromis la expuneri mai lungi.
Max
|
|
Sus |
|
 |
H.E.Retic Membru

Data inscrierii: 18 Mai 2012 Mesaje: 93
Motto: Per aspera ad astra! Localitate: Galati
|
Trimis: 01 Iul 2014 18:49 Download mesaj |
|
|
|
Sa nu cumva sa fi salvat o imagine debayered in cazul in care ai lucrat cu raw sau fits. Imaginea nu contine informatii de culoare pana la o procesare in acest scop. In DSS ai setari despre Raw in Raw/FITS DDP Settings si Settings/Stacking Settings/Intermediate Files creation. Sau mai exista varianta cea mai probabila sa nu ai destul semnal.
C.
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 01 Iul 2014 19:10 Download mesaj |
|
|
|
Pozele le-am exportat din adobe lightroom in tiff si jpeg, am incercat sa incarc in dss si direct raw-urile, dar lafel, ies alb negru desi histogramele par diferite pt. R, G, B deci ceva culori am pe acolo, iar stelele au in jurul lor niste nuante discrete de albastru-mov, insa pe ecran poza dupa stack apare cu nivele de gri. Doar un stack e ok, color, dar restul nu, am pus si ultima versiune de dss si lafel, nu ma prind unde e problema.
Semnal exista, fiecare din poze (cam 10-20 pe serie) sunt ca cele de mai sus, aici am postat un cadrul, restul sunt lafel, destul de colorate zic eu .
|
|
Sus |
|
 |
H.E.Retic Membru

|
Trimis: 02 Iul 2014 01:23 Download mesaj |
|
|
|
Nuantele sunt aberatii cromatice. Banuiesc ca nu ai folosit un apo... Ori le corectezi soft ori foloseste un filtru minus violet (sau fringe killer). In DSS cadrele care contin informatii de culoare au un "NO" in dreptul coloanei CFA apoi scrie RGB x/ch. La un raw (cr2 de ex) la CFA iti scrie yes iar la depth iti scrie gray x/ch. Dar indiferent de situatie, DSS-ul iti va arata o imagine color. Incearca la stacare sa folosesti use per channel calibration in loc de rgb background calibration.
C.
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 02 Iul 2014 11:42 Download mesaj |
|
|
|
Stiu de la ce sunt nuantele din jurul stelelor, nu la asta ma refeream ci la faptul ca ceva culoare apare in poza finala, vag.
In lista cu cadre am observat si eu ciudatenie, la unele apar informatii la alte cadre nu, poate e legat si de asta. O sa fac deseara niste teste. Dubios e ca am vreo 6 serii de poze cam in aceleasi conditii, la prima mi-a iesit color, restul ies alb/negru desi histograma finala apare cu shift intre cele 3 canale deci ar trebui sa apara culori. Posibil sa am eu vreo buba la calculator/dss.
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 02 Iul 2014 12:43 Download mesaj |
|
|
|
Nu prea pic pe cazurile de acolo, pozele pe care le-am bagat in DSS sunt cele de mai sus, sunt destul de color, tiff/jpeg/raw, iar histograma stackului e destul de decalata pe celei 3 culori, revin deseara cu niste printscreenuri daca nu ma prind de unde e problema.
|
|
Sus |
|
 |
H.E.Retic Membru

|
Trimis: 02 Iul 2014 12:48 Download mesaj |
|
|
|
pune undeva 2-3 cadre care crezi tu ca sunt aiurea sa le vedem si noi
C.
Edit: mi-a mai trecut ceva prin cap. Cadrele se stackeaza in principal pentru cresterea SNR-ului. Dupa stacking, rezultatul trebuie prelucrat (macar un simplu stretch) pentru ca e liniar iar semnalul e adunat intr-o plaja foarte ingusta. Din cauza asta e posibil ca imaginea ca devina aproape monocroma. Uite aici un exemplu: https://www.dropbox.com/s/41wa7sribv9adgf/M81.tif
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5154
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 02 Iul 2014 21:26 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca asta-i, "la modul oficial":
Stacking
Background Calibration
The Background Calibration consists in normalizing the background value of each picture before stacking it. The background value is defined as the median value of all the pixels of the picture.
Two options are available.
With the Per Channel Background Calibration option the background for each channel is adjusted separately to match the background of the reference frame.
With the RGB Channels Calibration the three red, green and blue channels of each light frame are normalized to the same background value which is the minimum of the three medians values (one for each channel) computed from the reference frame. On top on creating compatible images (stacking wise) this option is also creating a neutral gray background. A side effect is that the overall saturation of the stacked image is quite low (grayscale look).
It is important to check one of these options when using Kappa-Sigma Clipping or Kappa-Sigma Clipping Median methods to ensure that the pictures being stacked have all the same background value.
http://deepskystacker.free.fr/english/technical.htm
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 04 Iul 2014 01:34 Download mesaj |
|
|
|
Bingo! Doar ca nu(-mi) merge, mi se pare foarte desaturata, aici am imaginile: https://www.dropbox.com/s/5nzh0wzl6peuzot/Stack2.zip
|
56.84 kb |
de 4015 ori |

|
|
265.79 kb |
de 4015 ori |

|
|
273.57 kb |
de 4015 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5154
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 04 Iul 2014 04:51 Download mesaj |
|
|
|
Incearca sa salvezi asa cum este.
La options la salvare lasa pe "Embed adjustments in the saved image but do not apply them".
Deschide poza cu alt program si cred ca va apare normal. Cel putin la mine asa a iesit (am tras un pic de levels).
Apropo, ce stea este in mijloc ? As incerca si o calibrare fotometrica dupa stele.
LE: Este M11
Am mai pus si o imagine calibrata sumar in programul Regim. Face si stacking dar rezultatul este aproape identic ca-n DSS. http://www.andreasroerig.de/regim/regim_e.htm
|
112.81 kb |
de 3997 ori |

|
|
131.96 kb |
de 3982 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 08 Aug 2014 23:04 Download mesaj |
|
|
|
nobody a scris: | Incearca sa salvezi asa cum este. | Am salvat, desi in DSS arata gri in lightroon e ok, colorata, cum e si originalul
|
498.96 kb |
de 3884 ori |

|
|
407.39 kb |