Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236326 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2874 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Svidana |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
Trimis: 23 Apr 2014 21:52 Download mesaj |
Titlul subiectului: Luneta (Tele Science D=50 F=700 )Defecta |
|
|
|
Ieri la ora 15 in drum spre casa de la munca , iesind pe poarta am vazut ceva albastru in poarta la vecini , sprijinind tomberonul fiind si plouat . Cind m-am uitat mai bine era o luneta cu tot cu trepied , bineinteles setul de oculare incomplet , dar ea aproape noua . Acasa am curatat-o ...., dar in final la test nu focaliza oricit reglam din focuser si cu tot felul de oculare 10mm-25mm . La testul obiectivului acesta pare ca are o focala mai scurta , made in china , cautind pe net am gasit aceiasi luneta cu variantele 500, 600, 700mm . Pe alt forum , alt posesor zice acelasi lucru .http://stargazerslounge.com/topic/214400-10-mm-eye-piece-problem/# Manual instructiuni TELE - SCIENCE D=50 F=700 nu am gasit , deci o intrebare ar fi . Au gresit chinezi obiectivul ? si rezolzarea are doua metode : 1. Taierea tubului , la focala obiectivului . 2. Schimbarea obiectivului. Obiectivul pare simplet . Voi ce ati alege ? .Vezi si luneta http://olx.ro/oferta/vand-telescop-telesci...DlX30.html ca aspect . |
|
Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010 Mesaje: 1081
|
Trimis: 24 Apr 2014 11:35 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut,
Eu as taia tubul, si as schimba trepiedul pe ceva mai solid (unul de lemn, homemade?). _________________ Alex
Astronomical Ephemerides |
|
Sus |
|
 |
tavi 84 Membru

Data inscrierii: 28 Iun 2013 Mesaje: 562
|
Trimis: 24 Apr 2014 12:41 Download mesaj |
|
|
|
Desfa obiectivul in primul rand si masoara focala.Daca e o lentila simpla,nici macar dublet lipit,mare lucru nu faci cu ea,trebuie diafragmata la maxim 15-20 mm.Poate pui o poza cu marginea ei(s-ar vedea de ce fel e).Oricum ai niste materiale la dispozitie(focuser,etc.),poate le refolosesti. |
|
Sus |
|
 |
2SKY Membru

|
Trimis: 26 Apr 2014 04:40 Download mesaj |
|
|
|
Este o singura lentila , cu focala ~ 500mm . Acum din fabrica diafragma este la 16 cm , iar cercul interior are cam 15mm . Nu cumva este o greseala ? esti sigur ca 15-20 mm ? sa nu fie cm . Ar fi buna o formula , deoarece trebuie mutata si diafragma in cazul taieri tubului . |
|
Sus |
|
 |
tavi 84 Membru

Data inscrierii: 28 Iun 2013 Mesaje: 562
|
Trimis: 26 Apr 2014 12:07 Download mesaj |
|
|
|
Daca focala este de 500 mm si este o lentila simpla din BK7 biconvexa sau planconvexa,pentru reducerea aberatiilor optice inerente(mai ales cea cromatica)trebuie limitata apertura la circa 18 mm(pentru o imagine relativ buna la mariri mari). |
|
Sus |
|
 |
2SKY Membru

|
Trimis: 29 Apr 2014 19:46 Download mesaj |
|
|
|
Am uitat sa mentionez , obiectivul are si acoperire antireflex iar schimbarea lui ar fi durat + eforturi aproape inutile . A fost taiat tubul astfel , cu un ocular de 4mm am pierdut rez 175x la 125x dar acum este F=10. Luneta pe timp de zi la 5 km / 125x da detalii multumitoare comparativ cu telescop 76/700 care este totusi mai clar. Sint curios la luna si planete cum se comporta pentru cit stie . |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|