Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
9.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 237865
Numar de utilizatori inregistrati: 2899
Cel mai nou utilizator inregistrat: ywa
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Sugestie telescop

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Xsnac
Membru
Membru

Data inscrierii: 28 Oct 2013

MesajTrimis: 28 Oct 2013 21:04 Download mesaj
Titlul subiectului: Sugestie telescop
Raspunde cu citat (quote)

Buna! As dori sa achizitionez un telescop pentru a observa luna si planetele sistemului nostru solar.
Bugestul meu este de 100-120 euro. Tin sa mentionez ca stau la bloc si nu am masina. De preferat ar fi ceva mai usor de transportat.
Multumesc anticipat.
Sus
2SKY
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012

MesajTrimis: 29 Oct 2013 00:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut , eu as gindi asa : In functie de virsta (seriozitate) , daca esti contaminat 100% , scopul urmarit , trebuie sa iei in calcul pasul urmator . Luind un telescop nou la bani astia , va fi ceva pentru incepatori mariri pina la 200x . Si vei dori sa vezi mai mare , mai departe si mai clar si fara sa obosesti . Adica bugetul se va dubla , tripla ....Nx . Asa ca daca nu esti hotarat vor c-am fi aruncati niste bani . Trebuie sa sti tu cit te tine buzunarul si in functie de asta sa decizi , cit de portabil sa fie . Idea
Sus
Xsnac
Membru
Membru

MesajTrimis: 29 Oct 2013 13:05 Download mesaj
Titlul subiectului:

pai as vrea sa incep de undeva. Sa imi iau un telescop de 100 de euro apoi decid cat de contaminat sunt daca devine o pasiune sau doar un hobby. Cineva mi-a recomandat Luneta SkyWatcher 70/900 EQ1. Voi ce parere aveti ? multumesc !
Sus
Mars Boy
Membru
Membru

Data inscrierii: 26 Mar 2013

MesajTrimis: 29 Oct 2013 13:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

E o recomandare buna numai ca acea luneta costa peste 500 lei noua. Daca vrei sa cheltui mai putin de atat te poti uita la luneta skywatcher 70/500 ( aprox. 350 ron ). Bafta si daca mai ai intrebari te asteptam aici.
Sus
saiph
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007

Motto: Sky is not the limit, it's the target

MesajTrimis: 29 Oct 2013 15:31 Download mesaj
Titlul subiectului: Re:

2SKY a scris:
(...) daca nu esti hotarat vor c-am fi aruncati niste bani (...)

C-am maxima asta Very Happy n-o stiam..

Da, pai in principiu, Xsnac, daca n-ai o idee foarte particularizata, ca sa zic asa, asupra ceea ce vei dori sa faci cu instrumentul, as proceda exact cum propune si MarsBoy, si cum recomand si eu, cu toata increderea, oricui doreste sa faca primii pasi - si anume sa incepi cu o luneta; una destul de mica, portabila si usor de inteles/folosit, care te va ajuta sa-ti faci o imagine de ansamblu. Dupa aia vezi tu ce mai urmeaza Wink Te dumiresti pe parcurs ce-ti trebuie pentru anumite "felii" ale hobbyului astuia. Nu exista telescop bun la toate, deci va trebui sa-ti ingadui un timp sa le probezi, pe cat posibil, pe toate, macar cele care-ti sunt accesibile (nu ma refer doar la cele pe care le vei cumpara, ci si la cele pe care le poti testa la star-party-uri, pe camp, cu baietii, la stele).

Cer senin!

Sus
Xsnac
Membru
Membru

MesajTrimis: 29 Oct 2013 16:53 Download mesaj
Titlul subiectului: Re:

Ok asta stiam deja, tu ce telescop usor de carat pana in 100 de euro imi recomanzi ?
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 29 Oct 2013 17:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Depinde ce intelegi prin usor de carat:
- http://skywatcher.ro/SK/SK709EQ2.htm
- http://skywatcher.ro/SK/SK705AZ3.htm

100E +TVA Smile nou, dar second hand probabil gasesti la juma de pret daca ai rabdare si/sau noroc.
Sus
Xsnac
Membru
Membru

MesajTrimis: 29 Oct 2013 18:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc de sugestii .
Prin uor de carat inteleg un telescop care poate fi carat 500 de metri in spate.

edit2 : cred ca o sa pot sa imi extind bugetul pana la 200 de euro .
Sus
Mars Boy
Membru
Membru

MesajTrimis: 30 Oct 2013 13:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu e nevoie sa "cari" in spate. Eu luneta mea de 70/500 o tin in mana in mers. De tubul din aluminiu. Nici nu se simte si mai mult de 500m. Refractoarele pana in 90mm sunt usoare. Monturile au ceva greutate dar AZ urile sunt usoare si ele. Cu EQ-urile e mai greu putin. Cat priveste extinderea bugetului... nu cred ca merita ( acum ) sa dai 200E pe instrument si sa nu te prinda sau sa nu iti fie indeplinite asteptarile initiale...eventual acum se dubleaza si asteptarile... si ar fi si mai greu in cazul asta. Cu o luneta de 70/500 sau 70/900 iti faci treaba mult timp si nici nu spargi bugetul. Iti mai iei si un filtru solar, 4 filtre colorate si faci si observatii solare (eventual si o prinsma la 45 de grade ca sa faci si observatii terestre ... in caz ca nu vine inclusa in pachet). Sunt utile si nici nu spargi banca ca sa zic asa. Dupa ce te familiarizezi cu domeniul in general, chiar iti recomand (in cazu in care te a prins si iti place indeajuns) sa faci pasul la un instrument mai mare. Si eu tot cu 70/500 am inceput, dupa ce am cerut pareri aici. Oricum eu eram hotarat pe un refractor dar nu stiam ce lungime focala sa aleg. M am decis pe un 500mm pt ca este ultra portabil si e si foarte ieftin. Pe viitor o sa achizitionez un 900mm minim ( 90/900 ). Asta am in plan. Cu cat este mai lung tubul cu atat corectiile imaginii sunt mai bine facute si factorul de marire al imaginii este mai mare. Cu restul de bani mai poti sa iti iei un binoclu 10x50 cu care poti explora foarte frumos cerul noaptea. Dupa cum vezi ... si Saiph si valy te sfatuiesc sa o iei treptat. Bafta !
Sus
Xsnac
Membru
Membru

MesajTrimis: 30 Oct 2013 14:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc de raspuns. Asta incerc sa fac. Sa o iau treptat, dar sunt atatea modele si firme ... Nu stiu ce sa aleg... Sa stii ca si mie imi place mai mult ideea de a lua un telescop ieftin la inceput. Tu ce model imi recomanzi ?
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 30 Oct 2013 15:27 Download mesaj
Titlul subiectului:

Citat:
..dar sunt atatea modele si firme..
Stai linistit, defapt cam toate sunt facute de aceeasi firma, in china, redenumite ulterior, deci odata ce te-ai setat pe specificatii/buget ia cel mai ieftin pe care il gasesti, vezi ca sunt multe magazine la noi, mai nou au si la altex/mediagalaxy/emag, nu numai la magazinele specializate astro.
Mergi pentru inceput pe 70/500 sau 70/900 (de preferinta ultima) si o montura EQ, vine cu oculare si diagonala. Restul accesoriilor vezi mai tarziu, nu te complica cu filtre sau alte chestii deocamdata.
Spor.
Sus
Mars Boy
Membru
Membru

MesajTrimis: 30 Oct 2013 16:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

Xsnac a scris:
Multumesc de raspuns. Asta incerc sa fac. Sa o iau treptat, dar sunt atatea modele si firme ... Nu stiu ce sa aleg... Sa stii ca si mie imi place mai mult ideea de a lua un telescop ieftin la inceput. Tu ce model imi recomanzi ?

SkyWatcher 70/500 sau 70/900. Una din astea doua.
Sus
Mars Boy
Membru
Membru

MesajTrimis: 30 Oct 2013 16:27 Download mesaj
Titlul subiectului:

valy a scris:
Citat:
..dar sunt atatea modele si firme..
Stai linistit, defapt cam toate sunt facute de aceeasi firma, in china, redenumite ulterior, deci odata ce te-ai setat pe specificatii/buget ia cel mai ieftin pe care il gasesti, vezi ca sunt multe magazine la noi, mai nou au si la altex/mediagalaxy/emag, nu numai la magazinele specializate astro.
Mergi pentru inceput pe 70/500 sau 70/900 (de preferinta ultima) si o montura EQ, vine cu oculare si diagonala. Restul accesoriilor vezi mai tarziu, nu te complica cu filtre sau alte chestii deocamdata.
Spor.

SkyWatcher sunt cam cele mai ieftine de la noi ... si care nu ai surprize ulterioare. Iar la magazinele respective sunt preturi umflate si sunt numai Celestroane de costa numai montura cat un SkyWatcher Smile) joke
Sus
Xsnac
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Noi 2013 12:27 Download mesaj
Titlul subiectului:

salut eu pana acuma am gasit :

http://www.emag.ro/celestron-astromaster-7...EY7FDBBBM/

http://magazin.telescop-expert.ro/luneta-s...0-eq1.html

http://www.astroshop.ro/bresser-telescop-a...-1/p,24945

http://www.astroshop.ro/omegon-telescop-ac-70-900-eq-1/p,22464

.

De precizat este faptul ca primul de la emag s-ar putea sa coste 399 lei cand o sa fie black friday . ( pe 29 luna aceasta ) .

Ce parere aveti ?
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Noi 2013 13:17 Download mesaj
Titlul subiectului:

As merge pe cele cu montura EQ, nu stiu cum e omegonul, dar banui ca toate sunt cam la fel (calitativ), deci ia-l pe cel mai ieftin. De black friday nu sunt reduceri la toate produsele deci poate ai noroc poate nu.
De notat ca skywatcherul si breserul au luneta cautatoare. E posibil ca montura/trepiedul de la celestron sa fie putin mai bine finisata, mai solida datorita picioarelor de otel.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact