Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 18 Dec 2006 14:20 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Mitu Catalin a scris: | Ghidarea este automata - pe ecranul laptop-ului conectat la webcam cu expunere lunga apar stele indiferent de locul unde este indreptat telescopul , se alege una si soft-ul o tine in locul ala pe ecran . E magic ! .Ghidajul il fac pe 2x.
Goto merge cu softul descris in alt topic facut de mine si este semiautomat , pe distante scurte din cauza ca am maxim 32x - dar este util (pe verificate !) |
Inseamna ca poti alege o stea in apropiere obiectului de fotografiat si softul o tine in tinta? Good Idea Si marimea pe 2x este buna, ca asa io siguritate ca gidezi dublu bine ca optica fotografica.
GOTO 32x ajunge cum zici pentru distante scurte, treaba este, ca tinteaza bine si gasesti obiectele slabe
Cool
_________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5878
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 18 Dec 2006 21:15 Download mesaj |
|
|
|
am o intrebare legata de imaginea prezentata.
stiu ca nu conteaza chestia asta in ghidare, dar mi se pare foarte mare aberatia cromatica.
atat de mult da un 70/700?
parca mi se pare anormal de mult.
ce se intampla?
|
|
Sus |
|
 |
Mitu Catalin Membru

Data inscrierii: 01 Aug 2006 Mesaje: 828
|
Trimis: 18 Dec 2006 21:33 Download mesaj |
|
|
|
Imaginea este luata prin telescopul mare cu un 300D montat afocal printr-un plossl de 25 mm . Cand o sa pun si aparatul foto in prime focus (am terminat adaptorul aseara) nu o sa existe nici o aberatie cromatica . As vrea eu sa existe webcam-uri de 6 MP
_________________ 200mm F/6, 130mm F/5, HEQ5 pro , NEQ5 , ATIK 320E , 450D, 15x70 |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

|
Trimis: 18 Dec 2006 21:42 Download mesaj |
|
|
|
scuze, credeam ca imaginea prezentata e cea data de webcam prin luneta de ghidare...
ai putea sa pui si o astfel de imagine aici?
asa, de curiozitate!
|
|
Sus |
|
 |
Mitu Catalin Membru

|
Trimis: 19 Dec 2006 10:31 Download mesaj |
|
|
|
Webcam-ul meu are filtrul IR scos , asa ca pana si un apo ar prezenta aberatii cromatice .Din cate am observat stelele prezinta un halo violet destul de vizibil - dar acest lucru nu incurca la ghidare. Am sa pun o poza data viitoare. Te interesa aberatia cromatica intr-un 70/700 ?
_________________ 200mm F/6, 130mm F/5, HEQ5 pro , NEQ5 , ATIK 320E , 450D, 15x70 |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

|
Trimis: 19 Dec 2006 18:02 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | Te interesa aberatia cromatica intr-un 70/700 ? |
da!
|
|
Sus |
|
 |
lucia lucia Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2006 Mesaje: 1096
|
Trimis: 19 Dec 2006 23:48 Download mesaj |
|
|
|
Mie-mi place schema.
Si
Realizarea unui autoguider cu astfel de mijloace e super.
In rest, dati-mi voie (nu neaparat), moft.
PS. Catalin, v-ati gandit la un patent?
It s the world we live in.( ???)
_________________ vor veni straini aici, mult dupa ce ne vom stinge si se vor intreba:
CINE AM FOST? |
|
Sus |
|
 |
sky Membru

Data inscrierii: 08 Noi 2005 Mesaje: 442
|
Trimis: 20 Dec 2006 08:29 Download mesaj |
|
|
|
iar trebui un patent ca sa-ti stranga tie putin degetele
pentru ca ai umplut forumul de mesaje aiurea.
|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 20 Dec 2006 10:56 Download mesaj |
|
|
|
Mai usor sky, esti cam sadic
Lucia, schema nu e chiar noua dar e foarte utila daca vrei sa faci poze sau daca vrei sa stai comod intr-un fotoliu si sa urmaresti un obiect.
|
|
Sus |
|
 |
Mitu Catalin Membru

|
Trimis: 20 Dec 2006 11:02 Download mesaj |
|
|
|
Fara ghidare, expunerile lungi necesare pentru galaxii si nebuloase ar arata asa (imagine). In privinta patentelor nu este cazul , am aratat cum se poate face acasa ce fac altii in fabrica mai bine - softul de ghidare nu este scris de mine deci si altii stiau de chestia asta dar o faceau cu circuite cumparate. In privinta semi-goto pot zice ca este o inovatie cu aplicabilitate limitata...
Descriere: |
|
Marime fisier: |
17.89 kb |
Vizualizat: |
de 9436 ori |

|
|
Sus |
|
 |
sky Membru

Data inscrierii: 08 Noi 2005 Mesaje: 442
|
Trimis: 20 Dec 2006 12:04 Download mesaj |
|
|
|
dragon a scris: | Mai usor sky, esti cam sadic
chiar sunt
Lucia, schema nu e chiar noua dar e foarte utila daca vrei sa faci poze sau daca vrei sa stai comod intr-un fotoliu si sa urmaresti un obiect. |
|
|
Sus |
|
 |
Mitu Catalin Membru

|
Trimis: 31 Dec 2006 12:23 Download mesaj |
|
|
|
As aduce o mica completare apropo de testul autoguiderului de pe Deneb - am fost destul de aiurit si nu am focalizat prea bine instrumentul + aparatul foto era montat afocal . Aseara l-am testat din nou cu o expunere de 300 secunde . Rezultatul este in poza - in campul galben testul initial afocal , o imagine cu doua stele separate de 20 secunde de arc , o expunere de 1 secunda pe Castor si o expunere de 15 secunde neghidata (din cele folosite pana acum de mine) . Cu ocazia asta am sa schimb poza cu Deneb si o sa o inlocuiesc cu noua poza .
Descriere: |
|
Marime fisier: |
46.37 kb |
Vizualizat: |
de 9325 ori |

|
|
Sus |
|
 |
florin_astro Membru

Data inscrierii: 01 Oct 2006 Mesaje: 261
|
Trimis: 31 Dec 2006 14:24 Download mesaj |
|
|
|
Cataline, tot respectul. Tine-o tot asa.
|
|
Sus |
|
 |
Mitu Catalin Membru

|
Trimis: 31 Dec 2006 15:27 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc mult , sa stii ca m-ai incurajat exact cand aveam nevoie mai mult (asta vara... primele tentative pe M57 ).
Apropo , AG -ul asta ar merge relativ usor adaptat la platforma voastra EQ - iar in ceea ce priveste laptop-ul nu este necesar unul de 30 mil
http://www.okazii.ro/catalog/2371736/compu...ANTIE.html
Chiar si un P1-233 ar fi suficient - dar sa fie cu port paralel si conector USB MUSAI .
|
Sus |
|
 |
florin_astro Membru

Data inscrierii: 01 Oct 2006 Mesaje: 261
|
Trimis: 31 Dec 2006 15:53 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | Apropo , AG -ul asta ar merge relativ usor adaptat la platforma voastra EQ - iar in ceea ce priveste laptop-ul nu este necesar unul de 30 mil |
Sa stii ca ma gandeam anul viitor sa imi transform webcamul in autoguider, si mai mult ca sigur ca voi apela la sfaturile tale. La platforma va trebui sa ii mai fac o mica modificare, sa poata face corectii si in declinatie, un fel de platforma dual axis. Sper ca la anul sa trec si eu la un dlsr un 300D mi-ar place foarte mult, deja PowerShotul si-a atins limitele . Oricum pana atunci mai este.
Si pentru ca noul an e deja aici va urez tuturor un sincer LA MULTI ANI!
|
|
Sus |
|
 |
|