| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
iosif Membru

Data inscrierii: 17 Oct 2012 Mesaje: 689
|
Trimis: 28 Iul 2013 20:21 Download mesaj |
| Titlul subiectului: M 27 |
|
|
|
[quote="dmtr69"]Salut Iosif!
Buna.
Nu am pus si flat o sa pun sa vad cum iese. Cu background nu am stiut cum sa fac.
Mersi de sfaturi.
_________________ AZ EQ5 PRO, TAK FSQ-85EDX, Esprit 80 ED, ATR2600M, ASI 294 MM PRO, Astrodon LRGB HaOIIISII 3nm. |
|
| Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2935
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 28 Iul 2013 20:57 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Am prelucrat un pic ce mi-a trimis Iosif. In MaximDL se observa un gradient puternic ce aduce a vignetare, in stanga nebuloasei. Am incercat prima data sa scot vignetarea asta in StarTools dar nu cred ca am folosit setarile cum trebuie si am reluat procedeul in MaximDL - AutoRemove Gradient urmat de Flatten Backgound. Rezultattul l-am bagat in StarTools si acolo am folosit restul procesarilor ca sa scot detaliile din nebuloasa. Nu am scapat de tot de gradient asa ca am facut un crop destul de sever al imaginii, centrat pe nebuloasa.
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
270.77 kb |
| Vizualizat: |
de 6097 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5312
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
|
| Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2930
|
Trimis: 29 Iul 2013 00:43 Download mesaj |
|
|
|
@nobody
Am incercat ieri metoda "click white balance"(pentru prima captura). A trebuit sa iau fiecare poza in parte. Canon DPP nu face batch modificare balans de alb. Le-am trecut apoi prin DSS, apoi am procesat tiff-ul in PS. Rezultatul-neschimbat
Macar acum stiu ca nu-i camera de vina.
|
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 29 Iul 2013 01:45 Download mesaj |
|
|
|
Oare nu DSS (DeepSkyStacker?) iti strica balansul in functie de culoarea din background ?
Incearca fara Background Calibration:
The Background Calibration consists in normalizing the background value of each picture before stacking it.
The background value is defined as the median value of all the pixels of the picture.
Two options are available.
- With the Per Channel Background Calibration option the background for each channel is adjusted separately to match the background of the reference frame.
- With the RGB Channels Calibration the three red, green and blue channels of each light frame are normalized to the same background value which is the minimum of the three medians values (one for each channel) computed from the reference frame. On top on creating compatible images (stacking wise) this option is also creating a neutral gray background. A side effect is that the overall saturation of the stacked image is quite low (grayscale look).
Metodele acestea, destul de rudimentare, functioneaza bine doar daca backgroundul este neutru si relativ uniform.
|
|
| Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 29 Iul 2013 09:08 Download mesaj |
|
|
|
| Ar fi o posibilitate. De regula folosesc RGB Channels Calibration (cu rezultate bune). Pentru prima poza am incercat si Per Channel calibration. Nu a dat rezultatul scontat(dimpotriva). Fara background calibration nu am incercat inca, dar o voi face cu prima ocazie(am sters deja tiff-urile primei poze).
|
|
| Sus |
|
 |
starbuck Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011 Mesaje: 1111
|
Trimis: 29 Iul 2013 11:25 Download mesaj |
|
|
|
| Problema cu WB-ul se poate corecta folosind din camera Custom WB cu toate filtrele puse. Un alt detaliu destul de important la conversia formatului grafic este utilizarea din start a profilului de culoare sRGB si nu Adobe RGB cum au multe camere ca optiune implicita deoarece multe tool-uri ignora sau fac conversia automata a profilului de culoare cu rezultate imprevizibile. Pe langa acestea as mai recomanda sa nu se foloseasca calibrarea RGB din software-ul de procesare. Cel putin In DeepSkyStacker am vazut ca aceasta calibrare are ca rezultat valori apropiate ale canalelor R,G,B pentru fiecare pixel deci o imagine foarte apropiata de grayscale.
|
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 29 Iul 2013 13:14 Download mesaj |
|
|
|
2 incercari de calibrare colorimetrica pe 100 de stele in Regim: http://www.andreasroerig.de/regim/regim_e.htm
M27 parca are nuanta mai "naturala" de verzui.
La M13 e greu de spus ... dar ala micu' de jos, putin spre dreapta, e cumva NGC 6207 ?
|
63.16 kb |
de 5951 ori |

|
|
263.61 kb |
de 5951 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
Procyon Membru

Data inscrierii: 25 Ian 2013 Mesaje: 285
|
Trimis: 29 Iul 2013 19:28 Download mesaj |
|
|
|
Da, e NGC6207 sub M13. Mai se vede si IC4617.
Multumim Unimap
_________________ Stoian Andrei-Marian |
|
| Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2302
|
Trimis: 29 Iul 2013 20:09 Download mesaj |
|
|
|
| Misto pozele, chiar sunt reusite.
|
|
| Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 29 Iul 2013 22:06 Download mesaj |
|
|
|
@nobody
Ai dreptate-si mie imi iese M27 verde. Insa am vazut alte poze cu o nuanta albastruie. Le-am trecut prin HLVG ca sa se vada mai bine zona rosie din nebuloasa.
@starbuck
Folosesc profilul de culoare sRGB. Am sa renunt la background calibration in DSS.
*Am sa mai incerc o captura la M13(fara Luna, fara filtru), sa vedem ce iese.
Aseara planuiam sa incerc Cocoon Nebula, dar am descoperit ca nu am vizibilitate. Poate alta data, desi cu camera nemodificata nu cred ca merge bine. M-am mutat pe M16. Ce dezastru! Prin umezeala de dupa canicula, imaginea a iesit foarte zgomotoasa. Cred ca trebuie sa ma limitez doar la tinte inalte.
|
|
| Sus |
|
 |
rabeir Membru

Data inscrierii: 16 Mai 2012 Mesaje: 410
Motto: Vires in numeris Localitate: Brasov
|
Trimis: 18 Sep 2013 20:32 Download mesaj |
|
|
|
tot M27, tot cu luna aproape plina
|
266.65 kb |
de 5733 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 19 Sep 2013 21:50 Download mesaj |
|
|
|
Very nice! Arata bine! Poza este foarte "curata"- cred ca poti sa extragi mai mult semnal inainte de aparitia artefactelor. Incearca si backgroundul putin mai luminos.
Ceva info despre setup, achizitie si procesare?
|
|
| Sus |
|
 |
rabeir Membru

Data inscrierii: 16 Mai 2012 Mesaje: 410
Motto: Vires in numeris Localitate: Brasov
|
Trimis: 19 Sep 2013 23:17 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc de incurajari Marius, inca experimentez si mai am mult de invatat si investit deopotriva, dar pentru prima sesiune si conditiile avute ma declar si eu placut surprins de rezultate.
Despre setup si achizitie: http://www.astrobin.com/56875/
|
|
| Sus |
|
 |
MrMxyzptlk Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2012 Mesaje: 745
|
Trimis: 20 Sep 2013 10:10 Download mesaj |
|
|
|
rabeir, ai cumparat EQ6?
_________________ SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da |
|
| Sus |
|
 |
|