Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
BMB Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2009 Mesaje: 696
Motto: Romania e frumoasa ..pacat ca e populata. Localitate: Magurele
|
Trimis: 15 Iun 2013 20:17 Download mesaj |
Titlul subiectului: Tranzit ISS peste Luna - 15 iunie |
|
|
|
Un tranzit surprins astazi, 15 Iunie, din apropierea localitatii Dumitrana (Ilfov).
ISS-ul trecand peste Luna...
Mai multe detalii aici:
http://maximusphotography.wordpress.com/20...unie-2013/
Max
Descriere: |
|
Marime fisier: |
982.12 kb |
Vizualizat: |
de 5546 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 15 Iun 2013 21:07 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Impresionant! bravo
|
|
Sus |
|
 |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
Trimis: 15 Iun 2013 21:47 Download mesaj |
|
|
|
As fi curios ce marire x? ai folosit in plina zi , se vede clar conturul statiei si este foarte luminoasa daca mareai mai mult oare apareau si detalii ? .Felicitari pentru efort/realizare.
|
|
Sus |
|
 |
BMB Membru

|
Trimis: 15 Iun 2013 22:07 Download mesaj |
|
|
|
Mersi Vlad.
2SKY: Mersi pentru aprecieri.
Marirea propriu-zisa relevanta pentru astrofotografie este chiar focala instrumentului, si anume 1800mm. Ceva detalii sunt pe imaginea alb-negru de pe blogul spre care am trimis linkul. Si anume panourile solare, atat cele ce reflecta la momentul respectiv lumina solara cat si cele ce nu fac acest lucru, plus ceva din modulele statiei. Detalii "fine" insa nu poti surprinde decat in momente de seeing foarte calme, si cu un instrument mai mare. Sau macar turbulenta foarte mica. La tranzite insa e destul de greu tinand cont ca nu achizitionezi mai mult de 2-10 cadre per tranzit, depinde cu ce echipament lucrezi.
Fotografierea tranzitelor ISS-ului este destul de facila dpdv al pregatirii, insa destul de grea pentru achizitia de detalii "fine": practic, daca nu ai marele noroc de a avea in acel moment o fereastra de calm atmosferic, si un echipament corespunzator, nu poti achizitiona decat cadre "normale", nu exceptionale.
De asta perseverenta si "gasirea norocului" sunt "cheile" in acest tip de fotografie.
Max
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 15 Iun 2013 22:39 Download mesaj |
|
|
|
Super tare.
|
|
Sus |
|
 |
Michel Ardan Membru

Data inscrierii: 19 Apr 2013 Mesaje: 211
Motto: Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu și nu pentru ceea ce înțelegi tu. Localitate: bucuresci
|
Trimis: 15 Iun 2013 23:21 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
|
|
Sus |
|
 |
BMB Membru

|
Trimis: 15 Iun 2013 23:28 Download mesaj |
|
|
|
Mersi Emil.
|
|
Sus |
|
 |
BMB Membru

|
Trimis: 15 Iun 2013 23:32 Download mesaj |
|
|
|
Michel, exif ul imaginii nu corespunde cu realitatea din pacate. Nu am mai reglat ceasul aparatului la secunda de ceva vreme buna. Eu folosesc acum alte doua ceasuri pentru startul declansarii, unul de mana (f precis) si cel de la mobil, ambele reglate dupa servere cu "Atomic Time". Oricum start-ul declansarilor il fac cu vreo 10 sec inainte de ora preconizata.
Da, usa avionului e deschisa, si asta pt ca respectivele avioane lanseaza parasutisti in zona Clinceni/Dumitrana. Desi azi nu am avut noroc si de un astfel de spectacol...
Comic PS-ul, ar fi fost prea...tare. Desi nu era chiar nasol sa intre si avionul in imagine, eventual si un parasutist, si ISS-ul ceva mai jos
Max
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11252
|
Trimis: 16 Iun 2013 02:25 Download mesaj |
|
|
|
Frumoasa captura!
Iti intra luna in cadrul la focala de 1800mm si crop 1.6x cat are canonul?
Michel Ardan a scris: | Curiozitatea : Câte secunde în plus sau minus sunt in exiful fotografiilor față de prognoză-predicție ? | Din cate am auzit precizia e foarte precisa, si nu se masoara in secunde.
|
|
Sus |
|
 |
mircear Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005 Mesaje: 426
|
Trimis: 16 Iun 2013 18:35 Download mesaj |
|
|
|
valy a scris: | Iti intra luna in cadrul la focala de 1800mm si crop 1.6x cat are canonul? |
1800/57.29(nr.de grade dintr-un radian)/2(luna are ~0.5gr diam.unghiular) = 15.7mm
Intra. Macar pe-o latura.
Faina poza, Max.
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 16 Iun 2013 21:49 Download mesaj |
|
|
|
Felucitari Max atat pentru poza, cat si pentru http://www.spaceweather.com/.
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
sabin fota Membru de onoare

Data inscrierii: 09 Iul 2008 Mesaje: 747
Motto: Nihil Sine Deo Localitate: Drobeta Turnu Severin
|
Trimis: 17 Iun 2013 12:51 Download mesaj |
|
|
|
Felicitari Max! extraordinara sincronizarea!
_________________ http://sabinfota.ro |
|
Sus |
|
 |
BMB Membru

|
Trimis: 17 Iun 2013 14:09 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc Valy, Mircea, Marian si Sabin.
Ce-i drept nu ma asteptam sa fie si selectata pt pag SpaceWeather, dar nu zic nici "nu" evident
Imaginea in sine, ca detalii surprinse, e mai slaba decat multe alte tranzite peste Soare cel putin pe care le-am realizat pana acum, dar vad ca momentul tranzitului (diurn) e mai important decat credeam intial.
Oricum ar fi, il astept pe urmatorul, si cred ca atunci scot si C 11-ele la "treaba".
Intr-adevar Luna intra doar pe latura mare a senzorului, si cam pana spre faza de gheboasa (maxim 5-6 zile dupa Primul Patrar) pe axa mica. Asta fara reducatoare de focala evident. Vignetarea este si ea destul de mica, asa ca nu sunt probleme aici.
La tranzite solare tot pe micul Mak o sa ma bazez de acum, chiar daca o sa fie discul solar taiat sus-jos. Detaliul conteaza mai mult.
Cer senin,
Max
|
|
Sus |
|
 |
Michel Ardan Membru

Data inscrierii: 19 Apr 2013 Mesaje: 211
Motto: Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu și nu pentru ceea ce înțelegi tu. Localitate: bucuresci
|
Trimis: 17 Iun 2013 15:02 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11252
|
Trimis: 17 Iun 2013 16:13 Download mesaj |
|
|
|
La cum arata ISS, cred ca merge pozata si ziua, dar cu un timp de expunere mult mai mic, am incercat sa o vad ieri pe la 19:00 dar nu am reusit, din fericire trece aproape zilnic deci sanse destule.
Spor.
|
|
Sus |
|
 |
|