Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234506 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2845 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Liviu144 |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 12 Noi 2012 13:58 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
Ceausel Andrei Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2011 Mesaje: 100
Motto: Cu ochii pe cer Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 12 Noi 2012 14:32 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru sfaturi, stiu ca trebuie sa fac mai multe expuneri dar din pacate aseara a venit cetea pe neasteptate (abia am reusit sa o fac si pe aceasta), folosesc un Nikon D3100..... nu stiam de acest soft Camera Control Pro (cand ma intorc de la munca este primul lucru pe care o sa-l descarc si studiez)merci mflorian , din pacate nu am telecomanda pentru aparat (sa cumpar cu fir sau fara?), si da ursamajor intradevar se poate face 30 sec fara ghidaj, cred ca se putea si mai mult dar in modul bulb fara telecomanda .....
|
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2011 Mesaje: 473
|
Trimis: 12 Noi 2012 17:00 Download mesaj |
|
|
|
Ceausel Andrei a scris: | din pacate nu am telecomanda pentru aparat (sa cumpar cu fir sau fara?) |
Nikon D3100 nu are port IR, așa că singura opțiune este telecomanda cu fir. Există variante de la 50 de lei, pînă la 300 de lei (și chiar mai mult), după buget.
_________________ Celestron C8 SGT XLT Advanced GOTO
Nikon D7000 |
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

|
Trimis: 13 Mai 2013 12:38 Download mesaj |
|
|
|
Ultimele două nopți au fost ideale pentru observații: zile libere, fără lună, fără rouă, cu Carul Mare spre zenit, așa că am hotărît să reiau M101, care nu mi-a prea ieșit data trecută. Dacă mi-ar fi mers și ghidajul cum trebuie, ar fi fost mirific. Din expunerile de 5 minute nu am păstrat decît 5 bucăți. Restul a ajuns la gunoi, deoarece corecțiile au fost prea agresive. Mai am de butonat pe la setări.
Descriere: |
C8+ reducător de focală, totul montat pe CG5 și Nikon D7000 nemodificat 4x300s + 1x60s + 44x30s, 15 dark, 20 flat, 20 offset |
|
Marime fisier: |
300.19 kb |
Vizualizat: |
de 4420 ori |

|
Nikon D7000 |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6890
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 08 Iun 2013 03:33 Download mesaj |
|
|
|
Ieri seara am facut si eu cateva incercari de astrofoto. Primele, sau aproape primele, dar in mod sigur, primele care sunt relativ reusite. Le-am facut mai mult pentru a proba un nou aparat-pentru mine nou, Pentax K-5, si un nou obiectiv, Sigma 70-200 F2,8. Din pacate, am facut fotografia tarziu, cand deja cerul incepea sa treaca spre albastru. Subiectul a fost o zona a constelatiei Ursa Major, mai exact cuplul bine cunoscut Alcor si Mizar. Adica ce se vedea printre copaci pe fereastra bucatariei. Mai jos sunt un resize, si apoi un crop, din acelasi cadru neprelucrat in nici un fel. Nu ca as stii cum sa o fac.
Am folosit un trepied foto, Velbon 200R, iar expunerea este de 2 secunde, la focala de 200mm, cu diafragma F2,8, si ISO 1600. In plus, pe obiectiv a fost pus, adica sta pus pe post de protector, un filtru Kenko UV, care nu prea imi place, dar nu sunt pregatit sa dau 4-500 de lei pe unul bun. Evident ca puteam sa-l scot daca imi aduceam aminte. Focalizarea a fost manuala.
Personal sunt multumit. De obiectiv si aparat. Sincer, as putea sa mai scot din zgomot, si alte alea, dar nu asta ma intereseaza, ci doar calitatea imaginii brute in conditiile date.
|
880.23 kb |
de 4326 ori |

|
|
622.77 kb |
de 4326 ori |

|
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
ZENDOW Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2010 Mesaje: 476
Motto: Analfabetii au avantajul ca nu fac greseli de ortografie. Localitate: TG.JIU
|
Trimis: 08 Iun 2013 12:25 Download mesaj |
|
|
|
La mai multe mesaje!
Felicitari pentru mesajul cu numarul 3000!
E foarte important ca sunt oameni care-si dedica timpul pentru a mentine acest forum cat mai viu.
Bravo Dragos!
_________________ NDan
ED100 APO ,CG5-GT, binoclu Karl Zeiss Jena 10x50W Jenoptem |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 08 Iun 2013 13:15 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc. Chiar, ce chestie. Prima mea postare cu o fotografie astro sa fie mesahul cu numarul 3000. Nu observasem. Inca o data multumesc pentru felicitari si pentru semnalare.
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

|
Trimis: 09 Iun 2013 18:35 Download mesaj |
|
|
|
dragos.n a scris: | In plus, pe obiectiv a fost pus, adica sta pus pe post de protector, un filtru Kenko UV, care nu prea imi place, dar nu sunt pregatit sa dau 4-500 de lei pe unul bun. | Știu că este foarte răspîndit obiceiul de a pune filtru UV pe post de protecție, dar părerea mea este că acel filtru doar încurcă. Lentila frontală a obiectivelor este foarte rezistentă la zgîrieturi și la șocuri. Eu nu am filtru UV și obiectivele mele arată impecabil. E păcat să dai bani pe o sticlă care mai mult încurcă decît să ajute.
Un exemplu cu influența zgîrieturilor de pe lentila frontală: http://www.lensrentals.com/blog/2008/10/front-element-scratches
Nikon D7000 |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11266
|
Trimis: 09 Iun 2013 22:00 Download mesaj |
|
|
|
dragos.n a scris: | ..Le-am facut mai mult pentru a proba un nou aparat-pentru mine nou, Pentax K-5, si un nou obiectiv, Sigma 70-200 F2,8.... |
Doua scule faine, sa le stapanesti sanatos. 5 sau 5II?
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 10 Iun 2013 09:38 Download mesaj |
|
|
|
5 simplu. Am prins o ocazie la second, si a fost convenabil. Ma cam rodea sa fac apoi trecerea la 5 IIs, dar am preferat sa mai iau doua obiective bune, ca alea raman. Si probabil toamna asta o sa apara ceva nou.
PS. Super tare faza cu lentila aia facuta praf. Probabil ca utilitatea filtrului este sa protejeze obiectivul in eventualitatea revanzarii lui.
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

|
Trimis: 10 Iun 2013 10:21 Download mesaj |
|
|
|
dragos.n a scris: | Probabil ca utilitatea filtrului este sa protejeze obiectivul in eventualitatea revanzarii lui. | Corect, revînzarea este motivul.
Despre Sigma 70-200 am auzit lucruri bune. Avînd ceva similar, aștept cu interes și alte imagini.
Nikon D7000 |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|