Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
As4ever Membru

Data inscrierii: 09 Apr 2013 Mesaje: 15
|
Trimis: 16 Apr 2013 14:11 Download mesaj |
Titlul subiectului: telescop astronomic tip reflector |
|
|
|
Tocmai ce am primit un telescop cadou, din cauza ca imi doream unul si tatal meu a auzit si s-a decis sa-mi faca o surpriza. Este primul telescop, am bani, vreau ceva mai bun, dar momentan ma multumesc cu ce am primit. Marea problema este insa ca nu stiu sa il montez ) Nu stiu ce sa pun/scot.
Am o mini carticica, dar nu inteleg dupa ea mare branza.
Telescopul este tip reflector F70076, diametrul oglinzii 76 mm, distanta focala 700 mm
Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi ceva ? Pun poze cu ce am primit ? |
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2300
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 16 Apr 2013 23:33 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: |
|
|
|
Putem intui/banui cam despre ce e vorba dar hai, sa vedem ce-i in spatele usii nr 1..
Acuma, daca o sa primesti opinii care mai de care si sfaturi din cele mai generoase, sa nu ne-njure tatal tau Ne gandim numai la binele tau, sa-ti fie mai usor sa faci observatii de calitate. Nu ca n-ai putea si cu micul reflector, dar... nivelul pe care ti-l permite nu se va putea ridica nici la jumatatea (dar ce zic eu.... sfertul!) celui oferit de un instrument care va aparea mai des printre recomandari.
Pana la "noi ordonante", cel mai la-ndemana e sa te joci cu el (in ce limba e carticica?) si sa vezi ce..... (poti sa) vezi
Have fun _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11376
|
Trimis: 17 Apr 2013 01:35 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: telescop astronomic tip reflector |
|
|
|
Sa-l stapanesti sanatos.
As4ever a scris: | Pun poze cu ce am primit ? | N-ar fi rau. |
|
Sus |
|
 |
As4ever Membru

|
Trimis: 17 Apr 2013 14:25 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Am reusit sa il montez ) Nu stiam daca mai trebuie ceva facut la el pentru ca nu vedeam nimic cu lentilele barlow, dar am pus doar ocularele si am avut si imagine. Ce pot spune, poate nu se compara cu ceva de calitate, dar sincer am vazut luna aseara mai bine decat in cateva poze dupa internet , iar asta din Bucuresti, banuiesc ca daca merg la tara se vede si mai bine. Dar am o problema cu lentilele barlow de 1,5 respectiv 3, nu vad absolut nimic prin ele. |
|
Sus |
|
 |
Aciduzzu Membru

Data inscrierii: 12 Oct 2012 Mesaje: 107
|
Trimis: 17 Apr 2013 14:59 Download mesaj |
|
|
|
In afara de cazul in care faci ceva gresit, n-ar trebui sa fie greu sa vezi ceva cand folosesti si lentila Barlow. Trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte cand pui si Barlow:
1. Pozitia de focus e destul de departe de pozitia de focus al aceluiasi ocular folosit fara Barlow.
2. Campul vizual e mult mai mic, deci obiectele mai greu de gasit.
Incearca sa faci in felul urmator:
1. Observa un obiect oarecare cu un ocular, fara Barlow.
2. Prinde obiectul vizat cat mai exact in centrul campului vizual.
3. Scoate ocularul, pune in focuser lentila Barlow si pune ocularul in Barlow. Trebuie sa te misti destul de repede (pentru ca "tinta" sa nu apuce sa se miste prea mult) dar lin si cu mare atentie (ca sa nu deplasezi din greseala telescopul de pe "tinta").
4. Daca ai procedat cu grija, ar trebui ca obiectul observat sa fie in campul vizual (dar foarte defocalizat). Regleaza din nou focusul pana vezi clar.
Succes! |
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2920
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 17 Apr 2013 18:28 Download mesaj |
|
|
|
Sau fa treaba asta pe timp de zi. catre un obiect foarte indepartat, ca sa intelegi mai bine despre ce e vorba. |
|
Sus |
|
 |
As4ever Membru

|
Trimis: 17 Apr 2013 20:44 Download mesaj |
|
|
|
Am incercat pe timp de zi cu niste blocuri de la mare distanta, dar nu se vede nimic. Absolut nimic, imagine alba. Cu ocularul vad foarte bine blocuri de la distante foarte mari, iar cand pun lentila barlow nu se vede nimic. Am incercat sa reglez si focusul, dar tot nimic. Probabil sunt lentile de proasta calitate sau e mult pentru ce poate duce telescopul. Nu stiu exact. |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4267
|
Trimis: 17 Apr 2013 21:53 Download mesaj |
|
|
|
Cand ai incercat lentila Barlow, ai pus si-un ocular in corpul Barlow-ului? Dispozitivul asta, numit lentila Barlow, se foloseste musai in combinatie cu un ocular, asa cum ti-a zis si Aciduzzu. Incearca prima data cu ocularul cu distanta focala cea mai mare. |
|
Sus |
|
 |
As4ever Membru

|
Trimis: 17 Apr 2013 23:13 Download mesaj |
|
|
|
Da, am pus la el si un ocular. Am decat doua oculare, de 8mm si de 4mm, le-am incercat pe ambele si nimic. Am incercat si cu lentila barlow de 3x, dar cu aia e si mai rau )) vad totul negru |
|
Sus |
|
 |
|