Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233972 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
mak Membru

Data inscrierii: 19 Ian 2009 Mesaje: 1216
|
Trimis: 19 Mai 2012 11:47 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Valy, in exemplul meu de mai sus calculeaza dimensiunea imaginii unui obiect de 10 arcsecunde pentru fiecare caz si o sa vezi ca in 300mm imaginea e mai mare.
ADC-ul trebuie pus intr-o pozitie anume, altfel mai mult strica. Aici e un test cu un alt corector, in franceza: http://www.cieletespace.fr/files/Instrumen...t_ADC2.pdf . ADC-ul din test trebuie orientat cu surubul de fixare a camerei catre vest si paralel cu orizontul.
|
|
Sus |
|
 |
emilf Membru

Data inscrierii: 11 Mai 2010 Mesaje: 812
|
Trimis: 03 Mar 2013 12:51 Download mesaj |
|
|
|
As vrea sa stiu daca merge pus ADC-ul inainte de barlow, pentru ca la powermate 5x daca ma indepartez de el intru in balarii, ma duc spre 7-8x (http://www.televue.com/engine/TV3b_page.asp?id=53&Tab=_app).
Cu mutatul primarei mai sus nu este problema la mine pentru ca am sistem flex-tube si mai colapsez putin din bare, daca focuserul nu mai atinge plaja optima.
_________________ The only thing necesary for the triumph of evil is for good men to do nothing. -Edmund Burke- |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5878
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 03 Mar 2013 13:34 Download mesaj |
|
|
|
Emil, nu am citit comentariile voastre de aici si nici articolele postate insa din experienta mea cu ADC-uri pot sa-ti spun ca acest element ar trebui montat ultimul in lantul optic altfel existand riscul inducerii unui astigmatism destul de urat in sistem.
Poate cei care l-au folosit la foto sa confirme sau sa infirme concluzia mea, chiar sunt curios ...
_________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80 F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5878
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 04 Mar 2013 21:40 Download mesaj |
|
|
|
Emil, m-am intersectat azi fara sa vreau (cautam altceva) cu prima confirmare a celor spuse de mine in postul anterior:
Citat: | Accesoriul se pozitioneaza intre camera si telescop (sau lentila barlow) si va fi, in mod normal, intotdeauna ultima piesa montata in fata senzorului camerei. |
Citatul este extras de pe situl lui Horatius.
Pentru mai multe detalii poti vizita linkul:
http://www.skywatcher.ro/ADC/ADC-corector-...ferica.htm
Cer senin!
_________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80 F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
emilf Membru

Data inscrierii: 11 Mai 2010 Mesaje: 812
|
Trimis: 14 Apr 2013 12:58 Download mesaj |
|
|
|
Pot sa confirm practic utilitatea ADC-ului cu urmatoarele doua poze facute aseara 14.04.2013, prima la ora 01:21, altitudine 31 grade cu adc montat si reglat pe corectie optima si a doua la ora 01:31, altitudine 32 grade fara adc.
Conditiile de achizitie au fost identice doar cu eliminarea adc-ului, iar la prelucrari am folosit acelasi tratament identic in ambele cazuri.
Am tras la F/18 cu reflector 203/1200, F/6 si barlow Bresser SA 3x (identic cu telextenderul Meade), care s-a dovedit a fi telecentric intrucit nu introduce marire suplimentara prin adaugarea adc care are 5 cm, am inteles ca este acelasi design ca powermate.
Se observa clar efectele dispersiei atmosferice prin colorarea marginilor planetei in albastru sus si rosu jos si pierdere de contrast general, fenomene anulate prin efectuarea reglajelor de corectie.
La raport focal mai mare creste efectul negativ al dispersiei, de asemenea la elevatie mai mica se vede mai rau.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
6.44 kb |
Vizualizat: |
de 1837 ori |

|
Descriere: |
|
Marime fisier: |
7.04 kb |
Vizualizat: |
de 1837 ori |

|
_________________ The only thing necesary for the triumph of evil is for good men to do nothing. -Edmund Burke- |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|