Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
DWB111finalklein.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 241678
Numar de utilizatori inregistrati: 2933
Cel mai nou utilizator inregistrat: Vict0r
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Caut binoclu bun pentru astronomie si nu numai

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
mflorian
Membru
Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2011

MesajTrimis: 26 Feb 2013 18:07 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

mircear a scris:
Am fost dezamagit profund de un Nikon Action simplu, i.e. nu EX dpdv al raportului calitate (in principal optica)/pret
EX cum este?
mircear
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005

MesajTrimis: 26 Feb 2013 18:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mai solid si cu "Eco-glass optics are free of lead and arsenic" printre altele.
Sigur, poate fi vorba de mumbo-jumbo marketing slang si-atat vis a vis de optica, adicatelea are - pe langa chestiile aditionale si proprietati similare cu cel 'simplu', doar ca pentru a-i da o alura de mai 'tare', sa le scoata in fata pe astea.
Sus
mflorian
Membru
Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2011

MesajTrimis: 26 Feb 2013 18:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

Credeam că l-ai butonat.
Adrian Sirean
Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Oct 2011

MesajTrimis: 26 Feb 2013 18:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

mircear a scris:
Am fost dezamagit profund de un Nikon Action simplu, i.e. nu EX dpdv al raportului calitate (in principal optica)/pret

Culmea, binoclul a primit multe review-uri pozitive. La un moment dat chiar voiam sa-l achizitionez. Ce anume nu ti-a placut la el? Comparativ cu un BTC 10x50(care mai toata lumea il are) cum era?

PS: A incercat cineva Delta Forest ii 8x42 sau 10x42? Nu are sticla ED dar in rest are de toate: prisme bak4, FMC, phase coating, argon, waterproof si un generos camp de 8,5 grade(cel de 8x). Pretul mai mult decat ok , productie poloneza fabricat habar n-am unde(probabil tot in China dar nu neaparat).

2050_do_fot_4.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  65.05 kb
 Vizualizat:  de 19078 ori

2050_do_fot_4.jpg

Sus
petrica
Membru
Membru

Data inscrierii: 12 Oct 2012

Motto: What doesn't kill you, will make you stronger

MesajTrimis: 27 Feb 2013 17:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

Eu am un Olympus 10x24 mititel ce-l tin in torpedoul masinii sau il mai iau si in calatorii pe motocicleta, asa'i de mititel ... si destul de puternic, pot spune !
Se vede grozav prin el chiar daca are obiectivele alea mititele. Este minunat in concedii !
Cam asa arata ...

P.S. ... asta, apropo's de portabilitate ! Smile

1592.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  5.13 kb
 Vizualizat:  de 19032 ori

1592.jpg

Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Feb 2013 18:20 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da, foarte frumos. As merge totusi pe ...x42 si in ideea de a impaca si capra si varza(observatii in natura si astronomie) Smile
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 02 Mar 2013 21:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

Der Pirate a scris:
Totusi problema la acest binoclu este ca are greutate prea mare. Chiar daca nu e cu mult mai greu decat BTC-ul se simte destul de tare. Aveam probleme si cu BTC-ul la acest capitol. Tremura nevoie mare. Nu stiu, probabil din cauza varstei, cofeinei si a nicotinei dar va trebui sa ma axez pe ceva mai usor.

Masa binoclului este un factor secundar pentru tremurul imaginii, cauza principala fiind factorul de marire al binoclului. Dupa cum bine ai observat aveai probleme si cu BTC-ul mai usurel si asta din cauza ca avea acelasi factor de marire (10x).
Iti recomand sa te limitezi la binocluri de 7x sau 8x, ceva in genul 7x35, 7x50, 8x40, 8x42.
Si eu ma aflu intr-o situatie similara cu tine si cu toata parerea de rau am renuntat la binoclurile cu factor de marire peste 8x.

Cer senin!

Membru
Membru

MesajTrimis: 02 Mar 2013 21:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc pentru recomandare. Chiar astazi am primit noul binoclu: Delta Forest II 8x42, un binoclu de nota 10. Am observat, in putinul timp petrecut impreuna, ca ma impac mult mai bine cu acesta din cel putin doua motive: factor de marire doar 8x si greutate ceva mai mica cam 700 grame. Daca o sa am timp ii voi face si un minireview.

Am ales acest binoclu(8x42) in locul unui 8,5x50 in special datorita campului vizual real de 8,5 grade vs 5,6 grade chiar daca nu este la fel de luminos. La urma urmei este un all around.

2049_do_fot_3.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  64.19 kb
 Vizualizat:  de 18981 ori

2049_do_fot_3.jpg

Sus
Adrian Sirean
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Mar 2013 22:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mda... Dupa ce mi-au trecut prin mana mai multe binocluri m-am oprit la Skymaster 20x80. Imediat dupa ce am privit prin acest binoclu am stiut instantaneu ca nu ma mai intereseza ceva mai mic. Foarte luminos, iar la 20x incepi sa vezi lucruri interesante. Chiar in urma cu cateva minute am iesit la luna si imaginea iti cam taie rasuflarea, in special daca nu ai mai privit-o printr-un astfel de binoclu. Singurul dezavantaj este ca iti cam trebuie un trepied. Din fericire maine seara termin montura paralelogram Smile .
Asa ca, gata cu binoclurile all around.

PS: De la ce-am plecat si unde am ajuns Laughing
Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 15 Mar 2013 23:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

Poate faceti si un review la binoclul 20X80, si la celelalte.

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
mircear
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Mar 2013 00:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pentru un binoclu cu utilizare 50% terestru~50% astro, >50% din mana ~ <50% de pe trepied, ce recomandari ati avea intre 11x70 si 15x70?
Prin 15x70 am privit -dragut - dar daca nu ma sprijin da ceva fix, tremurul devine de enervant in cateva zeci de secunde.
Nu am apucat sa privesc printr-un 11x70, nu prea sunt raspandite pe meleagurile noastre atat de mult.
Sus
Catalin Paduraru
Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006

MesajTrimis: 16 Mar 2013 00:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

Eu iti recomand 11x70, mi se pare bestial cel de la Oberwork 10.5x70 (http://www.oberwerk.com/products/useries.htm). Il are Cascaval si mi se pare cel mai bun binoclu prin care m-am uitat.

Spor!

Ultima modificare efectuata de catre Catalin Paduraru la 16 Mar 2013 00:58, modificat de 1 data in total
Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 16 Mar 2013 00:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

Un binoclu terestru-astro care mie mi se pare un compromis foarte bun de apertura si marire e SkyMaster 9X63. Obiectivele sunt destul de mari, imaginea luminoasa, foarte sharp, pupila de iesire cam mare la 7mm, dar are toate specificatiile binoclurilor bune, mai bune decat restul modelelor din seria SkyMaster: 2 straturi antireflex pe toate suprafetele, fully multi coated, inclusiv pe prisme, umplut cu azot, cupe de cauciuc cu clickstop si optic reteta este diferita decat celelalte Skymaster-e, fiind de fapt un binoclu din fosta serie Ultima. E un binoclu ignorat de cei mai multi, probabil ca datorita pretului si puterii de marire (mici, cand cei mai multi amatori vor putere mare, cati mai multi X-si, desi nu stiu ce aduc cu ei acesti X-si), dar merita fiecare leu.

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
Adrian Sirean
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Mar 2013 00:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

horatius a scris:

Daca timpul imi va permite, cu cea mai mare placere Smile

mircear a scris:
Pentru un binoclu cu utilizare 50% terestru~50% astro, >50% din mana ~ <50% de pe trepied, ce recomandari ati avea intre 11x70 si 15x70?
Prin 15x70 am privit -dragut - dar daca nu ma sprijin da ceva fix, tremurul devine de enervant in cateva zeci de secunde.
Nu am apucat sa privesc printr-un 11x70, nu prea sunt raspandite pe meleagurile noastre atat de mult.

Nu am privit prin 11x70. In schimb m-am delectat cateva nopti cu un 15x70. Un binoclu care merita din plin fiecare leut cheltuit. Nu cred ca exista ceva mai bun la acei bani. Necesita minim un trepied sau o bizuka, recomandat un P-Mount pentru a da tot ce poate.

horatius a scris:
Un binoclu terestru-astro care mie mi se pare un compromis foarte bun de apertura si marire e SkyMaster 9X63. Obiectivele sunt destul de mari, imaginea luminoasa, foarte sharp, pupila de iesire cam mare la 7mm, dar are toate specificatiile binoclurilor bune, mai bune decat restul modelelor din seria SkyMaster: 2 straturi antireflex pe toate suprafetele, fully multi coated, inclusiv pe prisme, umplut cu azot, cupe de cauciuc cu clickstop si optic reteta este diferita decat celelalte Skymaster-e, fiind de fapt un binoclu din fosta serie Ultima. E un binoclu ignorat de cei mai multi, probabil ca datorita pretului si puterii de marire (mici, cand cei mai multi amatori vor putere mare, cati mai multi X-si, desi nu stiu ce aduc cu ei acesti X-si), dar merita fiecare leu.

True! Cu toate astea am observat ca o marire de minim 15x la astronomie iti da o satisfactie mult mai mare comparativ cu 9 sau 10x. La 20x este si mai bine. Bineinteles pastrand pupila de iesire in limita a 4 mm. Desi nu am privit (inca) printr-unul, sunt sigur ca senzatia oferita de un 25x100 este de neuitat.

PS: De-a lungul timpului am mai observat ca nu ma deranjeaza asa tare micsorarea campului vizual real atata timp cat ocularul iti ofera un afov generos, sa zicem minim 65 grade. Senzatia de imersie este data de acest afov si nu neaparat de campul real. Este doar umila mea parere.
Sus
mircear
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Mar 2013 14:29 Download mesaj
Titlul subiectului:

Citat:

E un binoclu OK, daca este folosit de pe un trepied/suport bun - solid si stabil, si nu de pe niste cracane chinezesti de 50 de lei. Din mana o fi bun doar pentru cineva de genul Iron Man.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5  Urmatoare

Download topic
Pagina 3 din 5

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact