Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
bumblebee Membru

Data inscrierii: 30 Noi 2011 Mesaje: 31
|
Trimis: 10 Ian 2013 11:43 Download mesaj |
Titlul subiectului: Suport binoclu skywatcher 15x70 pentru trepied |
|
|
|
Salut!
Cei care au in dotare un binoclu Skywatcher 15x70 stiu cat de greu este el si cu ce adaptor pentru trepied de proasta calitate vine la pachet.
Am un trepied care e capabil sa tina 2.5-3kg de aparatura foto sau instrumente optice fara a induce vibratii, in schimb acel adaptor este sub orice critica cand vine vorba de observatii astonomice.
Oricat l-as strange se misca la ce-a mai mica atingere - nu spun ca si strangerea asta are o limita, cred ca la un moment acest adaptor o sa crape...
Stie cineva de vreun alt tip de adaptor serios sau de vreo improvizatie care sa functioneze?
Razvan |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1208
|
|
Sus |
|
 |
bumblebee Membru

|
Trimis: 10 Ian 2013 12:30 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Inteleg ca la acest adaptor strangerea este destul de ferma in felul acesta eliminandu-se miscarea in axul surubului, nu?
Razvan |
|
Sus |
|
 |
Bogdan_RBF Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2012 Mesaje: 75
|
Trimis: 06 Mar 2013 21:39 Download mesaj |
|
|
|
bumblebee a scris: | Inteleg ca la acest adaptor strangerea este destul de ferma in felul acesta eliminandu-se miscarea in axul surubului, nu?
Razvan |
nu stiu cum se comporta acel adaptor, dar avand in vedere ca este din metal, sigur nu vei mai avea probleme cu vibratiile...poti incerca varianta aceasta metalica ceva mai ieftina (62RON): http://www.instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=BTA
eu am detinut un asemenea adaptor si este cat se poate de solid si nu are nici un fel de joc, doar daca nu ai probleme cu capul trepiedului...ptr. reducerea vibratiilor eu zic ca asta metalic e cel mai bun si indicat
Ultima modificare efectuata de catre Bogdan_RBF la 06 Mar 2013 21:46, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
bumblebee Membru

|
Trimis: 06 Mar 2013 21:43 Download mesaj |
|
|
|
multam!
O sa mai interesez si o sa iau o decizie...  |
|
Sus |
|
 |
Bogdan_RBF Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2012 Mesaje: 75
|
Trimis: 06 Mar 2013 21:48 Download mesaj |
|
|
|
bumblebee a scris: | multam!
O sa mai interesez si o sa iau o decizie...  |
daca e sa te gandesti la pret, eu zic ca si cel de 95 si cel de 62 isi fac la fel de bine datoria, nu vad cu ce ar fi peste cel la 95, decat design-ul ceva mai deosebit...eu il recomand cu placere pe cel la 62...numai bine!! |
|
Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 06 Mar 2013 22:57 Download mesaj |
|
|
|
Detin un adaptor asemanator cu varianta lui Horatius si are o stabilitate buna pe trepied.Dincolo de pret important e sa fie metalic si compatibil cu trepiedul tau. |
|
Sus |
|
 |
|