-----------------------------------
BMB
13 Sep 2012 12:39


-----------------------------------
Mersi Marian, ma bucur ca ti-a placut. 
Sincer, desi e imaginea mea, si eu am petrecut ceva vreme buna uitandu-ma la detalii. Evident ca in timpul procesarii eram atent la ele, insa acolo vroiam doar sa nu le "stric" si sa le reliefez mai bine, la final am vrut doar sa admir formele de relief. 
Ca termen de comparatie (eu asa fac la fiecare imagine, ceea ce e si normal de altfel-ai nevoie de referinta), m-am uitat la cei de le Astronominsk, pe care vroiam sa ii "ajung din urma" la colaje lunare; ca detaliu cel mai fin, pot sa zic ca i-am depasit putin, ceea ce ar fi si normal tinand cont de diferenta in diametrul instrumentului utilizat (ei-230, eu 280mm), numai ca baietii aia au alta camera si aparent un seeing imposibil de bun (uneori la 30-40 de grade altitudine au si 7/10 !!!), iar aspectul general al imaginilor e mai placut (zgomot foarte redus datorita camerei).
Ca plan de viitor, incerc sa imi pun la punct setup-ul pentru a face un colaj lunar la F/15 sau maxim F/20, ceea ce ar fi un "first" pe plan global (nu am avzut pana acum un colaj bun realizat la o asemenea focala -6 metrii), si deja ar intra la "High Resolution Lunar Mosaic", nu medie ca in cazul meu ori Astronominsk.
Pana atunci trebuie sa mai prelucrez alt colaj mare, "varza" insa din start din cauza setarii gresite a gamma (nu imi dadeam seama la momentul respectiv), dar poate iese ceva totusi.
Plus alte regiuni la F/20, de test pentru ce scriam mai sus.

Max