-----------------------------------
pcris
02 Sep 2012 11:22

Va salut - pcris
-----------------------------------
Va salut si eu cu respect! 
Astronomia este o mai veche pasiune de prin scoala generala cand am inceput sa citesc despre acest subiect, si chiar am confectionat in copilarie la tara la bunici o luneta, folosind o lentila de ochelari si una de la un proiector de diapozitive. Nu am avut niciodata un telescop de amatori serios dar am achizitionat de curand un SkyWatcher 254/1200 mm cu tub retractabil. Am luat instrumentul si in ideea de a-l urni putin pe fiul meu si a-i canaliza energia inspre aceasta parte interesanta a stiintei, caci azi in fata lor se perinda aproape exclusiv cancanuri de prost gust pe toate retelele mass-media, de care tinerii sunt atrasi ca un magnet. 
 Sper sa invatam din mers si sa facem observatii cat mai interesante. Inceputul a fost incurajator intrucat joi cand am instalat prima oara telescopulm chiar la prima privire spre luna am zarit dupa o secunda, ca bonus, un punct negru ce a traversat discul in circa jumate de secunda in jurul orei 22. :P Folosind Stelarium am constatat ca era Cosmos 2058 care a trecut in dreptul lunii pe la ora 22, 11min si 12 sec 

Cer senin.