-----------------------------------
jimao22
29 Aug 2012 04:32

Elephant Trunk Nebula
-----------------------------------
Am inceput sa fac pozele la obiectul asta discutand cu Vlad sa facem niste poze in comun, deoarece set-up-urile noastre sunt quasi-similare. Initial se dorea a fi un mozaic prin care sa surprindem o suprafata de cer mai mare din zona cu pricina, dar nu ne-a iesit, asa ca am facut fiecare expunerile in continuare pe cont propriu.
De la o suprafata mare si timpi de expunere monumentali, am ajuns sa fac o poza micuta cu urmatoarele expuneri si prelucrari:
luneta EQUINOX 80 / montura EQ6 cu EQMOD
6 expuneri H-alpha 7nm la 900 sec
3 expuneri OIII la 900 sec
dark-uri 
fara flat-uri
prelucrare in Maxim pt. calibrare, aliniere, stacare si combinare in doua culori - OIII - rosu, H-alpha - verde si albastrul combinat ca 0.8 OIII si 0.2 Halpha.
Levels, crop, curves, unsharp mask in Phototshop PS2
A trebuit sa tai destul de mult din poza fiindca am facut expunerile in 3 nopti diferite si nu s-au pupat toate bine. De asemenea, datorita unuia din cadre in care trompa era mult intr-o parte, a iesit totul intr-o parte (nu am vrut sa renunt la expunerea aia fiindca si asa erau putine). 
De asemenea a trebuit sa renunt la cel putin 7 cadre de Halpha si 3 de OIII din cauza unor probleme de ghidaj.
Prelucrarile facute intre 2:30 si 4:30 in dimineata asta (eram nerabdator sa vad ce iese).