-----------------------------------
aecrimla
15 Noi 2006 01:38

Re: 25x100
-----------------------------------
Intr-adevar... pentru a descoperi o cometa iti trebuie mai inatai foarte mult noroc si apoi foarte multa rabdare.... Poti descoperi o cometa chiar si cu un telescop mic, desi sansele cele mai bune de a descoperi ceva le ai cu un binoclu mai mare, in genul a 20x150 :D care din pacate nu e tocmai ieftin... Concurenta este mare acum... 
   Dar.. succes!

 Alex Tudorica
Uite aici la pret. Aprox 300 Euro.....Eu zic ca nu-i asa scump. Al meu este ca cel din link shi i-l astept sa vina cam in 2 zile....

Link:
http://www.telescope-service.com/binoculars/start/bigbinos/bigbinos.html#ts25100

Link:
http://www.tavcso.com/

Ps : cel din poza nu sunt eu , este cineva din Ungaria ...

Sa sti ca TS vand binocluri de 25X100 si cu 800 euro. De ce crezi ca e o diferenta asa de mare intre al tau si celalalt? 
Gandestete ca pana la 150mm diferenta este enorma si mai pune si calitatea. Eu zic ca inca nu ne este accesibil un astfel de binoclu.
Numai bine!Eu nu am zis ca nu fac si Giant Scopes 25x100., dar;
Eu am avut ocazia sa incerc asa ceva pe vremea cand faceam armata.
La parasutisti aveau in dotare asa ceva si m-am uitat prin el de nenumarate ori.
Cu asha ceva sau ma rog ceva asemanator, am putut vedea fetzele colegilor cu care faceam salturi cu parasuta la 3000 m.(eu fiind la sol)
Nefiind interesat atunci de astronomie ci doar sa vad cum functioneaza anumite instrumente l-am rugat pe unul din "prieteni" sa-mi arate ce se vede noaptea cu el....
Atunci am vazut primii sateliti , seara in amurg cu asa un instrument; ( shi cum Rushii copiau mai tot ce era de folos in acele timpuri pot sa zic ca era un lucru bine facut)....
deci, chiar daca nu i-mi iau un  " Giant Binokular " , cu ceva tot este mai bun decat ce am acum , cumparat cu 10 Euro din Grecia.
Asa ceva , ce am pus link-ul la primul mesaj am incercat in Ungaria la Budapesta la o firma de Instrumente Optice din Budapesta , doar ca era ziua cand l-am incercat,,, shi nu am putut sa vad in totalitate puterea instrumentului.
In rest , promit ca atunci cand va sosi, voi posta poze facute prin okularul lui ca sa vedem daca am luat plasa sau nu......