-----------------------------------
URANUS7
26 Aug 2012 18:45


-----------------------------------
Foarte frumoase pozele in ciuda seeingului slab.
Pentru Neptun am rezolvat-o eu in graba. Sper sa va placa. Am ignorat aproape total planeta (ma insel sau e o usoara decolimare la telescop?). Am focalizat eu mai bine (sper sa nu va suparati). 
Iata:

From ALBUM TESTE ASTRONOMY.RO


Poza tb marita pt vizualzare.
Pentru uranus ( mare provocare) incerc dupa ce ma-ntorc din oras . Sunt in Bv inca. :)

PS:

Triton se vede clar care este - cea mai mare. problema e ca pozitia celorlalte 3 nu prea coincide cu configuratia prezentata de Stellarium pentru azi ora 1-2 a.m. 
Logic cele 3 ramase ar trebui clasate in ordinea marimii dupa tabele dar faptul ca nu "se asaza" de nici o culoare pe schema data de Stellarium ma surprinde. Nici  unul dintre punctele luminoase (cele 4) nu este stea, cu siguranta. Am verificat.

In ceea ce priveste imaginea lui Uranus, cel putin eu nu pot diferentia (extrage) nici un satelit din ea.
Este surprinzator totusi deoarece planeta arata destul de bine ... mare.

Concluzia mea: acesta este  un topic  extrem de provocator tocmai din cauza dificultatii de a captura aceste planete  si mai ales de a prelucra imaginile. Ce sa mai vorbim atunci de satelitii lor. :) Este mult mai usor  sa te lansezi ca astronom amator la planete precum Jupiter sau Saturn cu observatii si capturi de imagini dar aici...este intr-adevar o proba "de forta".
Va felicit domnule Horatius pentrru deschiderea topicului si sper ca el sa nu ramana blocat aici,  la mesajul nr. 2 .   :)